reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

dziewczyny, a która z was podsyłałą link do bloga o kosmetykach jakiejś dziewczyny? Tam pamiętam było coś niepochlebnego o sudocremie. Ja prosiłabym raz jeszcze o tego linka.

reklama
Ja nie biorę nic poza vita-miner plus mama, biofer folic i magnez. O tych specyfikach co piszecie w życiu nie słyszałam.
K zadzwonił do wujka kardiologa i powiedział, że jak dłużej się utrzyma to na pogotowie. A do mojego gina dodzwinić się nie mogę bo inna gin na urlopie i on przejął pacjentki i czasu brak ;/

Witam srodowo :-) ale się rozpisalyscie , zaraz sproboje nadrobić chociaż po części zaleglosci ....
U nas za oknem pochmurno, rano padalo teraz na razie nie pada. Mala zdrowieje choć jeszcze katar ma. A jja czuje się w miare dobrze, choć w nocy nie umiałam spac
Wczoraj jezdzilam za ubraniami ciążowymi bo brzuszek mi tak rosnie ze trzeba się było rozejrzeć ...no i nie wrocilam z pustymi reklamówkami kupiłam dwie pare spodni jedne jensowe rurki a drugie legginsy czarne takie cieplejsze....zaplacilam 150zl ale jestem zadowolona

Poza tym ja już rozgldalam się za prezentami na mikolaja i na swieta , bo za nim się obroce trzeba będzie choinke ubierać :p

Pozdrawiam i znikam nadrabiać zaleglosci

Załączniki

• 2161_7000.jpg
    2161_7000.jpg
    10,4 KB · Wyświetleń: 38
alesia - hauck ma tez takie najprostsze lozeczka my testowalismy takie nad morzem, jak mała miała jakies 8-9 mies i teraz w czerwcu w Grecji mielismy identyczne tylko w innej wersji kolorystycznej
DSC03147.jpg
mlodamama - nom paranoja jaka z tym fenkiem; czasem po odstawieni od razu byl porod dlatego stopniowo sie odstawia a tu co?

Załączniki

• DSC03147.jpg
    DSC03147.jpg
    24,6 KB · Wyświetleń: 34
Z sudocremem racja. Moja mala ma rok a uzylam max 10 razy jak byla zaczerwieniona. A wiem ze sa mamy co smaruja codziennie a nawet po kazdej zmianie pieluszcze a to bardzo zle. Kolezanka corce smaruje kilka razy dziennie. Nie da se przetlumaczyc

Nie opamietałam się i kupiłam na allegro jeszcze resztę brakujących kolorstycznie ubranek :/ ale dzięki temu mam już wszystko brakuje tylko kombinezoniku, który upoluje w lumpeksie :D

MAMUSIU SYNKA też myślałam o owsikach i dziewczyny dobrze mówią,że nie zawsze je widać i faktycznie jak niczego nie zauważysz (otarcia, ranek) to kał do badania i będzie jasne:)jeśli ma a ty nie złapałaś to proponuje zaraz uprać dobrze pościel, mycie rąk non stop itd.
Jeśli chodzi o magnez to wiem, że jest taki "wysokodawkowy" ale ja biorę Asparaginian czyli magnez z potasem między innymi przez to, że mam wysokie tetno no i ogólnie zawsze w badaniach mi niedobór potasu wychodził

Przesyłka priorytetowa jeden dzien i powinna być

Marcia biedaku, ciąża cie nie oszczędza :(

Jo_asia fajne te koszule :)

pinki ja też zawsze ostro przechodziłam.. czasami musiałam mieć wolne, bo bóle ogromne plus krwiomocz

Koreczek biedny piesek :p mój jest bez kanapowy bo ost. pogryzł swoje legowisko :p

Czarnyloczek ja przed ciążą miałam zawsze wysokie tętno (ok100) więc teraz kiedy ciąża jest dla mnie dużym obciążeniem nic dziwnego,że jest jeszcze więcej.. i w ciąży to normalne dopóki nie ma arytmii chociaż tętno ponad 190 to już poważniejsza sprawa bo może się wiązać z częstoskurczem więc przy czymś takim poradziłabym się kardiologa
Może powinnaś właśnie Ekg zrobić, echo.i ewentualnie holtera .. I oczywiście może to być p/ wskazanie do porodu sn

Flower ja nie biore Fenoterolu wzięłam dwie tabletki (a raczej 2 razy po pol) i myślałam, że skonam ;/u mnie nie ma wskazań do tego ginekolog dal mi tylko przed masażem, który miałam mieć jakby kość ogonowa mnie bolala .. dostałam, żeby nie dostać tam skurczy :p ale gdybym miała brać to na codzień to nie wiem czy nie musialabym mieć opieki 24 h zapewnionej i byc podpieta do holtera:p
Byliśmy.oglądać jeszcze raz meble.i tamte nie będą.takie użyteczne jak te drugie i na żywo nie wyglądają tak jak na zdjęciach, szafa.jest mniej pomiestna .. Dlatego chyba kupimy.te drugie, będą białe i uniwersalne:)

Ostatnia edycja:
reklama
dzięki za łóżeczka, skoro któraś już z was poleca tego haucka, a i ja go miałam na liście jako najlepszy produkt to na takie łóżeczko się zdecyduję :-) super, jeden problem z głowy

Do góry