reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Aneta, ja nie odciągałam.
Frankowi na bilansie 2-latka niby wyszła stulejka i byliśmy u chirurga, ale powiedział, że to stan fizjologiczny i o ile sika normalnie, nic go nie boli, to nie trzeba nic ruszać.
Powinno to się samo "naprawić". Jeśli nie, to trzeba będzie interweniować. Mówił, że w zasadzie nie jest to żaden problem, o ile właśnie nie boli albo nie zrobi się stan zapalny.

reklama
Pinki, wow! Dobry jest :D
Franek mówi, że ma w przedszkolu kolegę Bartusia i Rysia, a reszta to same dziewczyny :/ Już o jakiejś Karolince mówił, ale teraz na tapecie Iza... Hmmm...:/

Aneta ja nie odciagałam bo tak mi kazali, jak mial 2,5 roku to mial zabieg :-( mojej szefowej syn ma 9 lat i mial zabieg, ona tez nie odciagała bo miala taka teorie, potem jak chciała odciagac to juz sobie dziecko nie dało i wyrosł jej 9latek ze stulejka :-( teraz jakbym miala synka to bym odciągała od niemowlaczka!

Flower na spotkaniu rady rodzicow nie bylo ani slowa o hallowenowej imprezie :-( a nastepne sopotkanie w przyszłym miesiacu więc juz nie bedzie tematu.....

aneta, Ignacy od początku nie miał odciąganego napletka. Jak miał ok 2 lat i się nie odklejał, byliśmy u urologa i chirurhga i powiedział żę jest jeszcze chwila na to, a tak po pół roku- roku dostał maść do smarowania i jakby po tym nie zaczął się odklejać to miał mieć operację. My zdecydowaliśmy, że jak nic się nie zadzieje po tej maści to go obrzezamy, ale maść poskutkowała i obyło się bez operacji.
Tak piszecie o tym halloween, a u nas w przedszkolu imprezy nie będzie, ale dynie wiszą i Ignacy zaczął coś mówić że chce kostium ducha i żebym mu uszyła. Mój mąż twierdzi, że to trochę paranoja, bo z jednej strony mają religię, a z drugiej kładą im do głowy halloween, chociaż jakoś bardzo nam to nie przeszkadza, bo Ignac pomimo że nie chrzczony na religię chodzi, bo chcemy by poznał różne rzeczy i pomimo, że my nie kościelni on wie, że są ludzie którzy do kościoła chodzą, tak jak babcia i w Boga wierzą, a w życiu najważniejsze jest żeby być dobrym i uczciwym człowiekiem.
A mam jeszcze pytanie do dziewczyn, które są tak bardzo przeciwne halloween, bo to nie polskie, walentynek też nie obchodzicie?

Jestem po wizycie moj synus nadal jest synusiem :-) wszystko jest ok wszystkie najwaznkejsze organy w jak najleprzym porzadku :-) krystianek wazy 410 g i z usg wyprzedza rozwojem o tydzien. Pytalam o ruchy to powiedzial ze spokojnie niektore kobiety wogle jeszcze nie czuja takze w brew pozorom dzidzia jest nadal mala i ma duzo miejsca. Moj synus plec zawsze pokazywal ale za to raczki trzymal caly czas przy buzi i mam takie malo wyrazne zdjecie no ale najwazniejsze ze zdrowy. Potem wstawie zdjecie.

ale wam dziewczyny zazdroszcę że już niektóre po wizytach i ze wszystko dobrze-gratuluję!!! ja dzis pewnie zakoncze dzien bo idę dopiero na 20:30(tylko taki termin był wolny a muszę dzis bo zwolnienie mi sie skończyło) więc cały dzień stresu przede mną i włąsnie najbardziej się stresuję łożyskiem i długością szyjki. u nas dzisiaj od rana padało, teraz jest troche lepiej wiec ide z psiną moją na spacer bo juz czeka pod drzwiami. dawajcie znać jak po wizytach. niesnajoma wex podwójną dawkę nospy i magnez i powinno przejść, ja 3 raazy dziennie biore ale i tak nie raz boli mnie brzuch wiec zwiększam dawkę do 80mg i przechodzi

ewa - może moją Karolinkę miał na myśli:-D
megi pegi - no myslę że badania kupki to podstawa ale na co konkretnie to niech lepiej ci pediatra podpowie
aneta - no wlasnie to zawsze mnie u chlopcow pzrerazalo...
jaspis - no i luzik jest prawda? mi cyto wyszła teraz w 2 grupie ale w ciąży to podobno norma-nie doszukuje sie tu zadnych ukrytych zagrozen - w 1 ciazy zmartwien i problemow mi wsytarczylo
pinki - no ja tez oficjalnie na L4 od dzisiaj ale jeszcze w pracy jestem dzis i jutro; a widzisz ja gapa zapomnialam powiedziec lekarzowi ze ciagle mam mdlosci

Alesia my też mieliśm te CUDOWNĄ MAŚĆ ale ona do konca nie pomogła a że Julek miał operacje jak akurat bylo działanie z tym napletkiem sklejonym to od razu mu odkleili podczas jednej operacji.... mnie to hallowen nie wkurza, mnie wkurza to, ze tak pozno mowia o tym, ze taki stroj potzrebny w zasadzie na juz.....

Gratulacje dobrych wiesci na wizytach!!!

anetka ja jak mylam to odciagalam delikatnie, a pozniej lekarka mi powiedziala, ze trzeba nawet czasami leciutko szybko mocniej naciagnac i chyba tez ta masc mialam i obylo sie bez zadnej operacji, takze delikatnie radze odciagac jednak;-)

ewula dobrze, niech sie chlopak szkoli;-) haha
ide zaraz spac, a w ogole mi sie nie chce, taka dalej podekscytowana jestem!-gratuluje udanych wizyt i ide do lozeczka-trzeba w koncu-wiec pewnie o reszcie wizyt doczytam jutro- 3 mam &&& za wszystkie!

papa!

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry