reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Nastraszyłyście mnie. Zwrócę uwagę męzowi, bo w sumie głównie on Tadzika kąpie, żeby mu tam delikatnie poszperał i przy ubieraniu sprawdził, czy wszystko okej. W sumie och chyba bardziej niż ja będzie wiedział jak ma być i czy jest.

Życie niestety nie składa się z samych miłych rzeczy, a śmierć nie jest ani łatwy tematem do rozmowy, a już napewno trudnym do przeżycia. Teraz mam wrażenie wszystko co nas otacza ma być łatwe i przyjemne i później jak ludzie rzeczywiście doświadczają trudności to zwyczajnie sobie z tym nie radzą, bo się "ich chroniło" nie pokazywało, unikało jakiś tematów. Dlatego ja uważam, że wprawadzanie Haloween to takie kolejne zmiękczanie święta zmarłcyh i dlatego się temu sprzeciwiam i tego nie popieram. Zresztą gdyby tych wszystkich co lataj z dziećmi zbierac cukierki żeby nie było psikusa, zapytać, co w sumie oni świętują, na czym polega zabawa, to z 90%, jak nie więcej, nie będzie miała pojęcia, o co chodzi.

reklama
WItam ja po fryzjerze zafarbowana i postanowiłam zapuścić trochę włosy zobaczymy co z tego wyjdzie:)

Olzia Marcia Pinki (jeśli o kims zapomniałam to przepraszam) gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za pozostałe dzisiejsze ja na 15-40 idę i zabierm chłopaków.

Aneta mój Miłosz ma stulejkę fizjologiczną i na siłę nie ma co odciągać bo można krzywdę zrobić. Ostatnio byliśmy z tym u chirurga i powiedziął że w kąpieli mamy lekko naciągać bo młody nie ma całkiem zaklejonego po pół roku przyjść na kontrole jak się nie odklei to maścią będziemu robić. Najważniejsze ze nie ma stanów zapalnych bo jak są to zabieg konieczny.

dziewczyny macie problemy z hemoroidami? mi chyba sie jeden zrobił a raczej odnowił po pierwszej ciazy a nie mam zaparc i czemu??????? juz uruchomiłam maść ale martwie sie bo do konca ciazy daleko a tu juz................

Mamusia ja mialam w tamtej ciazy hemoroidy ale teraz poki co cisza, oby do konca.
Mam za to problem z pokarmem... Chyba w przyszlym tyg zakupie juz wkladki :/ po cieplym prysznicu mleko doslownie samo wycieka :O

Juszka, u każdego jest inaczej, spokojnie, wcale nie jest powiedziane, że będziesz miała choć kroplę pokarmu przed porodem. Każdy organizm jest inny.

Aneta, nie zazdroszczę. W czasie dnia też wypływa??

Mamusia ja mialam w tamtej ciazy hemoroidy ale teraz poki co cisza, oby do konca.
Mam za to problem z pokarmem... Chyba w przyszlym tyg zakupie juz wkladki :/ po cieplym prysznicu mleko doslownie samo wycieka :O

Ja tak miałam w pierwszej, spokojnie. Będziesz miała super mleczko po porodzie, moja panna nie spadła ani grama z wagi urodzeniowej, wręcz wychodziła prawie 0,5 kg cięższa, zero żółtaczki:-D
Ja Was doczytam ale chyba wieczorem, teraz na chwilę tylko. Mam sajgon w domu nie wiem jak to ogarnąć. Kurzu tona, łazienkowe "sprzęty" w salonie, w łazience zero płytek:szok::baffled:

Juszka, ja w ciąży ani kropli nie miałam do końca, a potem mleka było tyle, że bym pułk wojska wykarmiła i do końca karmienia musiałam wkładek używać ;) Nie ma reguły :)

Chociaż moja położna twierdzi, że im mniejszy biust, tym więcej mleka - tak z jej doświadczenia wynika ;) U mnie by się zgadzało ;)

reklama
Do góry