reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Aneta, ja nie odciągałam.
Frankowi na bilansie 2-latka niby wyszła stulejka i byliśmy u chirurga, ale powiedział, że to stan fizjologiczny i o ile sika normalnie, nic go nie boli, to nie trzeba nic ruszać.
Powinno to się samo "naprawić". Jeśli nie, to trzeba będzie interweniować. Mówił, że w zasadzie nie jest to żaden problem, o ile właśnie nie boli albo nie zrobi się stan zapalny.

reklama
Pinki, wow! Dobry jest :D
Franek mówi, że ma w przedszkolu kolegę Bartusia i Rysia, a reszta to same dziewczyny :/ Już o jakiejś Karolince mówił, ale teraz na tapecie Iza... Hmmm...:/

Aneta ja nie odciagałam bo tak mi kazali, jak mial 2,5 roku to mial zabieg :-( mojej szefowej syn ma 9 lat i mial zabieg, ona tez nie odciagała bo miala taka teorie, potem jak chciała odciagac to juz sobie dziecko nie dało i wyrosł jej 9latek ze stulejka :-( teraz jakbym miala synka to bym odciągała od niemowlaczka!

Flower na spotkaniu rady rodzicow nie bylo ani slowa o hallowenowej imprezie :-( a nastepne sopotkanie w przyszłym miesiacu więc juz nie bedzie tematu.....

aneta, Ignacy od początku nie miał odciąganego napletka. Jak miał ok 2 lat i się nie odklejał, byliśmy u urologa i chirurhga i powiedział żę jest jeszcze chwila na to, a tak po pół roku- roku dostał maść do smarowania i jakby po tym nie zaczął się odklejać to miał mieć operację. My zdecydowaliśmy, że jak nic się nie zadzieje po tej maści to go obrzezamy, ale maść poskutkowała i obyło się bez operacji.
Tak piszecie o tym halloween, a u nas w przedszkolu imprezy nie będzie, ale dynie wiszą i Ignacy zaczął coś mówić że chce kostium ducha i żebym mu uszyła. Mój mąż twierdzi, że to trochę paranoja, bo z jednej strony mają religię, a z drugiej kładą im do głowy halloween, chociaż jakoś bardzo nam to nie przeszkadza, bo Ignac pomimo że nie chrzczony na religię chodzi, bo chcemy by poznał różne rzeczy i pomimo, że my nie kościelni on wie, że są ludzie którzy do kościoła chodzą, tak jak babcia i w Boga wierzą, a w życiu najważniejsze jest żeby być dobrym i uczciwym człowiekiem.
A mam jeszcze pytanie do dziewczyn, które są tak bardzo przeciwne halloween, bo to nie polskie, walentynek też nie obchodzicie?

Jestem po wizycie moj synus nadal jest synusiem :-) wszystko jest ok wszystkie najwaznkejsze organy w jak najleprzym porzadku :-) krystianek wazy 410 g i z usg wyprzedza rozwojem o tydzien. Pytalam o ruchy to powiedzial ze spokojnie niektore kobiety wogle jeszcze nie czuja takze w brew pozorom dzidzia jest nadal mala i ma duzo miejsca. Moj synus plec zawsze pokazywal ale za to raczki trzymal caly czas przy buzi i mam takie malo wyrazne zdjecie no ale najwazniejsze ze zdrowy. Potem wstawie zdjecie.

ale wam dziewczyny zazdroszcę że już niektóre po wizytach i ze wszystko dobrze-gratuluję!!! ja dzis pewnie zakoncze dzien bo idę dopiero na 20:30(tylko taki termin był wolny a muszę dzis bo zwolnienie mi sie skończyło) więc cały dzień stresu przede mną i włąsnie najbardziej się stresuję łożyskiem i długością szyjki. u nas dzisiaj od rana padało, teraz jest troche lepiej wiec ide z psiną moją na spacer bo juz czeka pod drzwiami. dawajcie znać jak po wizytach. niesnajoma wex podwójną dawkę nospy i magnez i powinno przejść, ja 3 raazy dziennie biore ale i tak nie raz boli mnie brzuch wiec zwiększam dawkę do 80mg i przechodzi

ewa - może moją Karolinkę miał na myśli:-D
megi pegi - no myslę że badania kupki to podstawa ale na co konkretnie to niech lepiej ci pediatra podpowie
aneta - no wlasnie to zawsze mnie u chlopcow pzrerazalo...
jaspis - no i luzik jest prawda? mi cyto wyszła teraz w 2 grupie ale w ciąży to podobno norma-nie doszukuje sie tu zadnych ukrytych zagrozen - w 1 ciazy zmartwien i problemow mi wsytarczylo
pinki - no ja tez oficjalnie na L4 od dzisiaj ale jeszcze w pracy jestem dzis i jutro; a widzisz ja gapa zapomnialam powiedziec lekarzowi ze ciagle mam mdlosci

Alesia my też mieliśm te CUDOWNĄ MAŚĆ ale ona do konca nie pomogła a że Julek miał operacje jak akurat bylo działanie z tym napletkiem sklejonym to od razu mu odkleili podczas jednej operacji.... mnie to hallowen nie wkurza, mnie wkurza to, ze tak pozno mowia o tym, ze taki stroj potzrebny w zasadzie na juz.....

Gratulacje dobrych wiesci na wizytach!!!

anetka ja jak mylam to odciagalam delikatnie, a pozniej lekarka mi powiedziala, ze trzeba nawet czasami leciutko szybko mocniej naciagnac i chyba tez ta masc mialam i obylo sie bez zadnej operacji, takze delikatnie radze odciagac jednak;-)

ewula dobrze, niech sie chlopak szkoli;-) haha
ide zaraz spac, a w ogole mi sie nie chce, taka dalej podekscytowana jestem!-gratuluje udanych wizyt i ide do lozeczka-trzeba w koncu-wiec pewnie o reszcie wizyt doczytam jutro- 3 mam &&& za wszystkie!

papa!

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry