reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

malpawzoo- buahahah niech zyje asertywnośc:-D:-D
ewa- na pl szczepańskim to był Majewski zajebisty:tak: generalnie Roban, Majewski, BIga (sieciówki ciuchlandowe:-D maja dobre ceny i ciuszki ok) polecam też na Azorach przy pętli taki duży

reklama
Witam was serdecznie!
Wróciłam z badania obciążenia glukozą 75. Dla mnie koszmar, pierwsze pobrano mi krew, za pół godziny wypiłam prawie cały kubek plastikowy słodkiej cieczy:crazy: co jeszcze jakoś przeżyłam, potem dwie godziny w poczekalni a raczej w toalecie - naciągało mnie jak diabli i pogoniło kibelkowo kilka razy. Po dwóch godzinach pobrano krew drugi raz. Czuję się fatalnie mam jakieś dziwne skórcze jelit, łeb jak po panieńskim wyniki po 15.00 dzisiaj. Robiłam obciążenie wcześniej niż koło 24 tyg. bo moje wcześniejsze wyniki z glukozy były lekko ponad normę. Przy pierwszej ciąży nie miałam robione tego badania po zażywałam już Fenoterol a to podobno fałszuje wyniki.
Wstrętny dzień:-(

Co do lumpeksów to ostatnio dopadłam coś takiego licząc że będzie dziewczynka, no ale Tymka w to nie będę przebierała :p
Może któraś chce? Ubranko jest jak nowe! :-)
Zobacz załącznik 590974Zobacz załącznik 590975Zobacz załącznik 590976Zobacz załącznik 590977

Ewentualnie butki next rozmiar 5, wiem że duże ale są śliczne! :-)
Zobacz załącznik 590978Zobacz załącznik 590979Zobacz załącznik 590980Zobacz załącznik 590981

jakby butki były wolne to może ja odkupię:) mała właśnie 22 nosi:) ale jeszcze przemierz wkładkę:)

DZIEŃ DOBRY :-)
Widzę dziś płodny dzień pisarski a taki ładny dzionek za oknem :happy:
Igem - NA portalu 28 dni NA FORUM OSTATNIO TEŻ na ten temat dyskusje były i zerknijcie sobie na tą stronę...

Embryo Development external genital sex organs - angle of the dangle boy or girl ultrasound gender scan - Baby2see

Mnie zatkało bo my na 1 USG w 13 tyg i 5dniu ciąży już mieliśmy inf od lekarza, że na 90 % chłopak, po 3 tyg ponownie gin potwierdził, że chłopak...TERAZ PO ZERKNIĘCIU ...zwątpiłam i MOŻE BYĆ TAK, ŻE BĘDZIE PIPKA :-)
EWULA &&&&&&&&&&&&&& ZA WIZYTĘ :tak:
MONIQA - &&&&&&&&&&&& DLA CIEBIE TEŻ..będzie dobrze!!!!
sIASIA -S TO LEPIEJ chyba jak nie podał niż by miały być pomyłki...ja żyję w niepewności :baffled: po zerknięciu na w w stronę :dry:
malpawzoo - bo my tu jak rodzina, wspieramy się troszczymy o siebie itd. Więc ciesz się, ze pamiętamy o Tobie :tak: zresztą to miłe... w sumie jak ja zniknę to liczę że ktoś mnie też wywoła a co :sorry2::-)
secreto - meble piękne ALE CENA :szok::szok::szok: No ale wiadomo... My mamy mebelki pon córeczce, na upartego komody kupować też nie będziemy...
Koreczek- ja myślę że ciąża i odchudzanie to jakoś do siebie nie pasują zupełnie. Ale przecież nikt nie mówi, że masz utyć do rozmiaru słonia tylko dlatego, że w brzuszku rośnie nowe życie. Wystarczy dobra zbilansowana dieta, trochę ruchu jak zagrożenia nie ma i tyje się tyle ile zalecone.

Ewa - ja podobnie... a nie przepraszam...ostatnio kupiliśmy te podstawowe rzeczy dla malucha czyli butelki, smoczki, szczoteczkę do włosów, pieluchy, kosmetyki, chusteczki a dla mnie podkłady poporodowe dla mnie i gacie siateczkowe...a tak kasa idzie na leki, lekarza i dojazdy do Kliniki.

A dziś wyczaiłam super wózeczek...moje marzenie, używany ale w bdb stanie. Liczę, że koleżanka podejdzie obejrzy i da mi znaka czy się opłaca kupić...i w sumie mam wszystko...
A i marzy mi się chusta do noszenia i chyba sobie będę na nią odkładać po groszu :blink:

Wlasnie sie dowiedzialam, ze moja przyjaciolka tez w ciazy jest i ma termin na dzien matki:-D

Ej mam pytanie, w czasie ciazy mozna lekko sie odchudzac? Najlepiej jakas dieta czy cos, bo boje sie ze moja waga bedzie w masakrycznym stanie.... i nie wiem co o tym myslec tak w ogole. Sprawdze jak bede sie czula po marszu w jedna strone 3 km.

nie rozumiem takiego podejścia! wybacz ale dla mnie to jakaś głupota.. nie możesz się nawet lekko odchudzać bo powinnaś dostarczać organizmowi teraz obciążonemu wszystkich składników odżywczych.. jak nie będziesz jeść mięsa i nabiału to pójdą Ci zęby i kości..

a z marszem to sobie uważaj bo widzisz nie jedna z nas nie szaleje a krwotoki itp.. wole miec 3kg więcej niż stracic przez głupote dziecko...

będziesz miała całe życie by się odchudzać i ćwiczyć.. dziecko w tym nie przeszkadza... ja przed ciązą bardzo aktywna : ćwiczenia fitness 4 razy w tyg po 45 min a teraz siedze na dupie.. chodzę na powolne spacery, sprzątam w domu.. moim zdaniem taki ruch wystarczy..

kasiak ty mnie nie stresuj ta glukoza :-( musze sie wybrac, mam jeszcze 2 tygodnie zeby sie zebrac.......

malpawzoo ja nie wiem juz jaki bym chciala, najbardziej odpowiada mi quinny spedii najnowszy model, wogole interesuje mnie tylko wózek z mozliwoscia wpiecia fotelika w stelaz bo moj Kurczak nie cierpial jezdzic w gondoli, darł pape caly specer, niosłam go na rekach i wozek pchałam, wracalam umordowana wiec teraz kupuje z mozliwoscia wpiecia fotelika w stelaz......

A my dziś na półmetku :happy::happy:.
O widzę, że łazankowo się zrobiło :-D. Ja też zawsze robię ze świeżej kapusty i z pieczarkami :tak:.
Ale wy już nakupowałyście :szok:. Ja czekam na potwierdzenie płci i zastrzyk gotówki (tu się mogę nie doczekać) :) Ja póki co takie drobiazgi mam, z ciuchów nic:baffled:.

Katerine mój mężuś tez tylko raz poczuł maleństwo w brzuchu jak fikołka robiło:tak:, a tak jak tylko przyłoży dłoń to cicho i jak mówi do brzusia to też się dzidziuś uspokaja :tak:. I też się śmiejemy, że będzie usypiał;-).
marcia widzę, że nocny tryb ci się włączył. Ja na szczęście zasypiam po siku.

siasia fajnie że wszystko ok, no ja też jestem ciekawa czy mój dzidź pokarze się dzisiaj na badaniu:happy:.

Jo_asia same pyszności. Zróbcie więcej to podeślę swój adres:-p

małpawzoo dobrze, że u was wsio dobrze:tak:

jagna
my już się martwiłyśmy tu o ciebie. Dobrze, że już wszystko ok. To w końcu od czego to omdlenie i kiepskie samopoczucie?

Moniqaa ja też mam te próbki, ale nie wiem czy będę używać, bo j&j ma raczej kiepskie opinie. Ale za free więc nie narzekam :tak:

nieznajoma
mnie w niedzielę bolał lewy pośladek, normalnie chodzić nie mogłam, promieniowało na całą nogę i lewe biodro. Nie mam pojęcia co to mogło być.

A ja dziś na 16.20 mam wizytę. Już tyyyyle czasu nie widziałam maleństwa (ze 2 miechy). Trochę się stresuje i ciekawa jestem czy chłopak się potwierdzi. Dobrze ze czuje już ruchy bo umierałabym ze strachu przed ta wizytą. Trzymajcie kciuki. Ja tez trzymam && za wizytujące dzisiaj:tak:.

reklama
jaspis no Ciebie też może brać rwa kulszowa.. a to jest okropne.. ja to mam od około miesiaca dziennie takie bole :((

moje typy wózków:
[h=1]Wózek wielofunkcyjny TAKO Jumper X[/h][h=1]Wózek wielofunkcyjny TAKO Patrol[/h]
[h=1]Wózek wielofunkcyjny RIKO Alpina[/h]
i jeszcze trochę mam a codziennie inne ogladam hehe :p

Do góry