reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Juszka, o! To powinny być dobre na wiosnę, bo u nas teraz rozm. 21. Ale jak Młodamama chce, to ja odstąpię, bo może się okazać, że będą już potem za małe :/

Flower, z robanem różnie bywa - na placu centralnym był wieki kiedyś (teraz rossmanna zrobili), ale tam zawsze było dno z ciuchami - brudne, z dziurami, poobrywane guziki. Jest jeszcze fajna mała ciucharenka niedaleko Arki - przy sklepie Czarodziej. Mnóstwo T-shirtów tam Frankowi kupiłam bardzo dobrej jakości, mimo że no-name'y:)

Nikusia, ja nawet butelek nie kupuję. Z gratisów do laktatorów, sterylizatorów itp. się tego uzbierało, a Franek w ogóle nie używał, Nuśka używała jednej i jednego smoka. Więc mam zapas :)
Szczotki do włosów nie kupuję, bo nasze dzieciaki tak do roku mają ich zazwyczaj nie za wiele, a potem mały grzebyk jest lepszy :)
Tetrowe pieluchy ostatnio policzyłam i mi wyszło, że mam 30 sztuk! Z czego 20 leżało w szafie wyprasowane, a to znaczy, że ich przy Nuśce w ogóle nie używałam, bo wtedy nie prasowałam już pieluch ;) Więc podzielę i dam połowę Szwagierce, która w lutym rodzi :)
Chustę za 100 zł odkupiłam - tkana natibaby. Polecam :)
Zostają mi tylko rzeczy dla mnie i coś do kąpieli dla malucha plus proszek do prania. Szaleństwo ;)

no a ja musze spr czy nie są już za małe:) jak coś to na wiosnę prześlę je Tobie:)

reklama
że tak powiem, zostałam źle zrozumiana... ja też nie leżę.. pisałam sprzątam, chodze na spacery, zakupy z wózkiem..ale wole iść na powolny spacer niż 3km marsz szybkim tempem i potem się martwić od czego mnie boli itp..

i mówiłam o dawaniu organizmowi wszystkich składników których potrzebuje.. jak nie zjemy chleba czy ziemniaków, pół tabliczki czekolady czy żelków to nie umrzemy a będziemy nawet zdrowsze... mówię jedynie, że diety które zazwyczaj eliminują jakieś składniki(np białko czy całkiem węglowodany bądz tłuszcz) się nie nadają na ciąże i tyle..

dieta zdrowa dla dziecka jak dla mnie to taka w której jest białko(mięso), wapń(nabiał), warzywa i owoce, ryby..

chciałam dobrze, wyszło źle.. nic.. zbieram się na pocztę nikusi wysłać clexankę...

Dziewczyny, to ja o maile poproszę ;) Wieczorem powysyłam.
Tylko nie chwalcie się jakoś za bardzo, że ten schemat macie, bo to autorski schemat jej firmy i ja go tak średnio legalnie rozprowadzam ;)

Ewula, różu niestety nie unikniesz. Ja się długo broniłam, ale skapitulowałam. Jakbym miała wywalić wszystkie darowane różowe ciuchy, to by mi kilka sztuk ubranek zostało ;)
No ale jakoś się do tego koloru przekonałam. Tylko nigdy nie ubieram Nuśki od stóp do głów w różowy. Jak już to jakaś jedna rzecz - bluzka, sukienka albo coś takiego. Bo takiego różowego ludka to bym nie zniosła ;)
A z chłopaka łatwiej przejść na dziewczynkę - w zasadzie małe rzeczy wszystkie pasują. Dopiero potem głupio ubierać koszulki z traktorami czy spidermanem ;) Chociaż od biedy i to przejdzie ;)

Ewa - ja niestety nie mam już nic z tych akcesoriów po Młodej bo wiesz jednak 8 lat temu :baffled: No ale generalnie sen z powiek wózek, chociaż jak pisałam liczę na ten co dziś upatrzyłam cenowo ok 400 zł więc jestem baaaardzo szczęśliwa...:-) Bo z głodu nie umrę a dziecię będzie miało w czym do końca 2014 r jeździć :tak:
Monisia - to gratuluję potwierdzenia ja nadal w niepewności czy Domisio to jednak Domisio :confused: A już po objerzeniu tej strony co wam wkleiłam to doszczętnie zgłupiałam :nerd:
mlodamamusia - kochana Ty słonko jesteś :-)

A ja nerwy mam. Obok mnie mieszka moja daleka ciotka, ktora obrabia tylki doslownie wszystkim po kolei. Jej corka w wieku 13 lat ukradla mi telefon i wyrzucila z samochodu na druga strone ulicy, telefon znalazla moja sasiadka z naprzeciwka i zaniosla na policje. Ciotka krzyczala, ze to ja rzucilam tel na druga strone ulicy i glupia jestem. Ok, niech sobie gada. Dwa miesiace temu pojechala do niemiec do pracy i taki spokoj sie zrobil, zadnych klotni na naszej ulicy doslownie nic, cisza i spokoj.wczoraj wrocila, dzisiaj spotkalam ja w sklepie i caly czas latala za mna i patrzyla ciagle na mnie i slyszalam jak rozmawia ze szwagierka na moj temat, ze w ciazy jestem, szkoda ze nie widzialy ze stalam doslownie po drugiej stronie regalu. Znowu zaczynaja sie awantury, piski i placze. Mowie do niej czesc ciociu, a ona co? Wiwlka pani poszla dalej tylko popatrzyla na mnie jak na idiotke. Teraz bede sie dowiadywac niewiadomo czego na moj temat, bo bedzie plotkowac do wszystkich i znowu klotnie siw zaczna nanaszej ulicy. Nawet nie wiem jak z. nia rozmawiac zeby sie mnie nie czepiala, bo ona to potrafi duzo gadac. Nie wiem jak mam jej przemowic do rozsadku zeby nie robila plotek na moj temat i te jej madrosci. Ciagle uwaza mnie za glupsza, a ja zle sie z tym czuje bo to rodzina jest. I jak tu zyc spokojnie wsrod sasiadow....

Musialam sie wygadac:-(

Byłam po wypis ze szpitala i czytam w nim, ze moja Gwiazda jest połozona poprzecznie, miednicowe i 21+3 tyg. waży 455g :-) Mała Klucha :-)

Po przedszkolu pojechalismy kupic Kurczaczkowi buty do przedszkola bo te które miał juz zamordował ( potrzebował 2 miesiace), teraz kupiłam mu z gumkami na paluszkach wiec sie nie przetra od szurania na czworakach :-) i oczywiście naciągnął mnie na śmieciarkę ale mala to przeżyłam.....

siadłam przy herbatce z cytrynka, czekam na Porodówke na tlc

Ostatnia edycja:
koreczek widze czarna owca w rodzinie się trafiła.... ;/ niezazdroszczę.... Ale nie denerwuj się kochana bo nie warto!
monisia jeszcze raz gratuluję dziewczynki! :) A co do ruchów to się nie przejmuj do 22tygodnia masz czas!
ewa86 ja też bym poprosiła ten schemat :) mail wyślę na priv
nikusia nie nakręcaj się :) napewno będzie chłopak! jak na połówkowym się potwierdzi to napewno tak zostanie.... gorzej jakbyś miała tylko jak narazie jedno usg w tym 12tyg to byś mogła schizować! :)

Mlodamamo, wiwm ze chcialas dobrze, moze rzeczywiscie zle to odebrano, ja do ciebie pretensji nie mam, przeciez to normalne ze kazda z nas moze zostac zle odebrana i kazda z nas ma prawo do wypowiedzenia swojego zdania, takze ja nie wrog twoj:-) najlepiej bedzie jak ogolnie xie przeprosze, bo sama cie zaatakowalam, a nie powinno sie tego zrobic. Jak dla mnie wiadomo juz o co chodzi itp wiec dla mnie to nie problem zaden i koniec tematu:-)

Tak w ogole to mnie tez czaswm ciezko zrozumiec, bo zle sformuluje zdanie i afera nieraz jest. Ale to nic, nie ma czym sie przejmowax:-)

reklama
Do góry