reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
Juszka1988 wanienka jest sliczna, tez mysle nad zakupem jakiejs takiej :))
PierwszyRazMama oj tak rwa kulszowa to masakra..z dnia na dzien mam coraz bardziej tego dosc :(
Koreczek.. ojj odchudzac sie nie wolno.. ale można zastapic smakołyki warzywami albo owocami :)

też mam największe parcie na wózek, już mam taki wymarzony, ale jeszcze nie kupuje :p

Juszka - no to fakt stelaz sie Wam pzryda ale ja bym kupila zwyklą w środku a wkładkę osobno bo będziesz mogla i pozneij wykozrystac i np na pranie z namaczaniem, i latem na dworze itd
secreto - słiczne te mebelki ale cena...a bierzecie ten zestaw podstawowy? ja bym chyba zmienila lozeczko na to wieksze ktore mozna na tapczanik zamienic

a ja mam jedna bluzeczke uniwersalna kupiona na ciuszku i tyle - ale ja to z tych schizujacych mam i boje sie kupowac i dla siebie ciazowego i dla dzidzia, poza tym mam duzo rzeczy po Karo i po kuzynach tez bedzie masa

Ja mam po malej przewijak na stojaku a po jego odsunieciu jest wanienka, ktorej uzywamy caly czas, jest dosc duza, mala ma 11msc i bez problemu sie w niej kapie. Prysznica nie lubi. Planuje jeszcze remont lazienki w tym roku i myslalam o zamianie na wanne.

Ide polozyc mala i siadam do dalszego szperania na allegro. Musze jej tez kupic 3 sukienki. 2 na urodziny bo robimy 2 dni pod rzad. W pierwszy bliscy znajomi i chrzestni a w drugi rodzina. No i sukienke na swieta odrazu bym chciala kupic za jedym razem. Przyjaciolka zaoferowala sie ze kupi wozek dla lalki malej na roczek i znalazlysmy taki uroczy <3
ImageUploadedByForum BabyBoom1383046838.750550.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1383046838.750550.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1383046838.750550.jpg
    5,4 KB · Wyświetleń: 28
flower będziemy kupować właśnie to większe łóżeczko, które można zmienić w tapczanik, komodę, przewijak, szafę tylko zastanawiamy się czy jedno czy dwu drzwiową i do tego regał- dostawkę..
Cena faktycznie spora ale mam nadzieję, że właśnie te meble będą rosły razem z nią i będą przynajmniej do 6 lat

Ja nic nie kupuję :( Buuu...
A nie - przepraszam - odkupiłam chustę od znajomej :) Prawie nieużywana :) I wreszcie przy trzecim dziecku się swojej chusty dorobiłam, a nie pożyczanej ;)
Poza tym nawet ciążowe ciuchy mam od znajomej, więc póki co tylko na lekarza wydaję ;)

Secreto, polecam robana na rynku - przy Bagateli. Super ubranka, większość markowa. Szczególnie dla noworodków i niemowlaków są w super stanie, ale i dla starszych da się fajne rzeczy wygrzebać. Nusia teraz chodzi w genialnym płaszczyku stamtąd właśnie. Był jeszcze fajny roban na Placu Szczepańskim, ale niestety go zlikwidowali :(

Koreczek, lepiej się nie odchudzać, tzn. nie ograniczać jedzenia.
Ale możesz zrezygnować ze słodyczy, fast foodów itp. No i jeść regularnie 4-5 posiłków dziennie.
Ja tak jem (nie z własnej woli - odrzuciło mnie po prostu od słodkiego :p) i póki co to brzuch mi rośnie, a reszta chudnie, bo spodnie mi zaczynają spadać ;)

Juszka, a te butki ile mają cm? Bo rozm. 5 mi nic nie mówi :) I czy mają elastyczną podeszwę? Może by dla Nuśki były :)

secreto - ja bym chyba wzieła tą 2drzwiowa bo nie wiem jak to sie dzieje ale zawsze jest jakos za malo miejsca w szafach i kazda dodatkowa sie przyda;-)mi sie strasznie zawsze podobał ten zestaw z vox magnolia i ogolnie takie jasne/biale mebelki

ja musze do wawy kupic jakas szafe biala do pokoju dziececego bo ne bede miala gdzie ciuchow malej rozpakowac a jeszcze drugi bąbel dojdzie

Ewa o ile jeszcze pamiętam to rozmiar 5 na nasz wychodzi jak 22 :-) Są trochę jak baletki damskie tylko że maleńkie :-) Jak znajde miarkę to zobaczę ile cm ale teraz tak czytam że powinny mieć 13,2 cm

Dziewczyny ja też zaczęłam kombinezony oglądać na allegro a nie wiem kto u mnie mieszka :) i juz coś zalicytowałam.

Secreto zobacz na tablicy za tym koszem bo można znaleźć za 100 do 150 ze stojakiem materacem itd ja takie 2 widziałam już w Lublinie i się zastanawiam ale jeszcze poczekam może w grudniu zacznę kupowac takie rzeczy bo mnie mój małżonek powstrzymuje.
Mi też mąż nie pozwala kupować, nie dociera że później to bedzie 1000zł na raz

reklama
Mamusia synka i Nieznajoma - o wózkach mi nic nie mówcie, już cały internet przeczytałam chyba na ten temat:baffled:
..... no dobra, mówcie - jakie typy????

Do góry