reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
Koreczek - &&& za szybki powrót do zdrowia!
AnetaNorwegia - ja tam myślę,że skoro jesteś pod opieką to na pewno wiedzą co robią i wszystko będzie dobrze. Ale odpoczynku w ciąży nigdy za wiele :tak:

Mi lekarz sprawdzał ostatnio szyjkę ginekologicznie i na USG. Ma ok 5 cm,twarda i zamknięta więc póki co wszystko jest tak jak powinno być.

Hej:)
koreczku 3 mam kciuki&&&& bedzie wszystko dobrze, odpoczniesz sobie:tak:

anetko i dziewczyny tutaj jest tak samo- nie badaja,tam na dole- mnie badali tylko raz na emergency z tad wiem, ze szyjka byla ( mam nadzieje jest dalej) dluga i zamknieta. Co do lekow tez uwazam, ze w polsce troche przesadzaja, no ale wole sie nie wypowiadac, ja jestem tylko na aspirynie100- to tak jakby Polska heparyna czy acard ale to ze wzgledu na wczesniejsze poronienie 2x i juz duphastonu za zadne skarby mi nie dano, tu odeszli Od tego 2 lata temu, ( dwoch lekarzy moj gp i moj gin specjalista poloznik odmowili przepisania),

nospe mi mama poslala- to jak sie zapytalam to kategoria C leku mam nie brac ( na szczescie jeszcze nie potrzebowalam i jak cos to mam)
wiec ja mysle ze trzeba ufac ze robia dobrze, nie straszcie dziewczyny;-)

Hm...chociaz nie powiem czasami bym wolala dla mojego spokoju, zeby mi wszystkie mozliwe leki dali no ale tak tu jest i juz.

milego dnia kobietki:-)))

Ostatnia edycja:
Dzien doberek!

ja dzisiaj moge pospac to oczywiscie o 6 oczy jak 5zl i po spaniu.
co do lekow i podejscia to jak wszystko ma swoje plusy i minusy i tak np w GB nie ratuja fasolek do 12 tc wychodza z zalozenia ze jak ma poleciec to niech leci a u nas jest masa przypadkow ze dzieki lekom dziewczyny rodza zdrowe i slicznebobasy ktore w takiej GB niemialy by szans. A co do brania lekow to ja wyznaje zasade ze nawet jak gin kaze na wszelki wypadek to jezeli ja uwazam ze niepotrzebnie to nie biore tak bylo z tym lekiem na krzepliwosc kazala mi brac przez kilka dni i odstawic zebym nie plamila ale ja wzielam jedna tabletke i mastepnego dnia i tak juz nie bylo plamienia to uznalam ze to nie potrzebne bo ona tak troche poomacku dzialala. Co do lutki wiekszosc ginekologow powie ze to glupie ze ona kaze mi badac progesteton co dwa tyg ale na tej podstawie ustawia mi dawke i tak jest w naprotechnologii a ze ten progestero za wysoki nie jest ( np. Ja mam po lekach 40 a moja kumpela w tym samym momencie ciazy miala 160) to trzyma sie jej zalecen. No dobra koniec wywodu :-) robie dzisiaj drugie podejscie do kupowania butow dla Pati na zime mam nadzieje ze w koncu cos znadziemy.
milej soboty!

a ja postanowiłam pojechac do szkoły później i wstąpić do gin zapytac się o jakieś leki bo mi taka zielona flegma złazi z oskrzeli, że ciągle kaszle:no: i juz mnie cały brzuch boli.. boje sie by cos sie nie podziało..

Ja pewnie też działaj nie popisze, muszę odreagować wczorajsze 5 krotne rzyganie i migrenę...
Koreczek tobie też współczuje i trzymam kciuki żeby wszystko się szybko unormowalo
A mówią, że ciąża to nie choroba. Zazdroszczę dziewczyną, które w ciąży dobrze się czują i jeszcze do pracy chodzą.
Za tydzień obrona i mam nadzieję, że mój wczorajszy stan był spowodowany tabletkami bo jak coś takiego mnie dopadnie przed komisją to dobrze nie będzie. Od wczoraj chyba też jestem zwolennikiem monoterapii i postawienie na.zwykły odpoczynek i nie przemęczenie się:)
Dziewczyny życzę wam dzisiaj super samopoczucia i żadnych szpitali!:)

Witam sie i ja weekendowo:)
Co do tabletek ja od 9tc dostawalam 4x2 leteiny pod jezyk, po ktorej czulam sie fatalnie, nie dobrze itp. Jak zmienilam lekarza to postanowilam przejsc na duphaston, poczatkowo 3x1 od jakis 6tygodni tylko 2x1 i nie zapowiada sie bym szybko skonczyla, zalezy od krwiaka. Biore jeszcze biofer folic bo z badan krwii wyszla lekka anemia.
Koreczek wspolczuje, ale dobrze ze jestes pod opieka bo niestety z taaakim cisnieniem nie ma zartow.

My dzisiaj jedziemy obejrzec na zywo do Ascota Baby Joggera City select :)

hej

secreto
wspólczuje migreny, wiem co to znaczy :-( mam nadzieje, ze to po lekach a nie od tak sobie bez powodu.....

a ja wstałam i siedzę i czekam aż m zrobi sniadanko....niech to bedzie szybko bo juz mi niedobrze z glodu :-(

miłej soboty

Marta u nas tez nie ratuja ciazy do 12tyg. Wg nich to jeszcze nie ciaza i wszystko moze sie zdarzyc. Na pierwszej wizycie w 5tyg zostalam zapytana czy chce usunac, bo jak nie to nic tu wiecej po mnie i mam umowic sie za 2 miesiace na wizyte. Raz w 6 tyg bylam z silnym bolem brzucha to powiedzieli ze dopiero jak bedzie duzo krwi to mam przyjechac.
Wiec u nas podobnie jest

reklama
W ogóle to muszę się z Wami podzielić, bo do teraz nie mogę wyjśc z szoku...
Wczoraj byłam spotkać się z taka niewielką grupką znajomych, z którymi nadal utrzymujemy kontakt po liceum. Daaawno się nie widzieliśmy, chyba blisko rok! Nawet nie miałam okazji zaprosić ich do siebie na nowe mieszkanie. Miałam też nadzieję podzielić się z nimi wiadomością o moim dzidziusiu - bo to pierwszy dzidziuś w tej naszej paczce- ale okazało się oczywiście,że już wiedzą....:confused2: nieważne. Myślałam,że wszystkich zaskoczę, a tu ja o mało nie wywinęłam orła - moja druga koleżanka (zagorzała panna,która całe życie zarzekała się ,że żadnego ślubu i żadnych dzieci nigdy nie będzie) wystrzeliła,że ona w ciąży i że rodzi w marcu :szok:

Ostatnia edycja:
Do góry