reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
koreczek będzie dobrze! trzymamy kciuki!!!!
aneta wow.... ja to bym z taką szyjką na pewno nie pomykała po placu, sklepach.... itp. tylko bym jak najwięcej leżała.... no ale co kraj to obyczaj... miejmy nadzieję, że wiedzą co robią i wszystko dobrze się skończy o czasie!!!

W Pl na taka szyjke zalozyliby pessar, szew na pewno nie pozwoliliby chodzic tak sobie.......

Koreczek to miłego weekendu w szpitalu, tez w pierwszej ciazy wyladowałam w szpitalu w piatek wieczorem :-(

koreczek, trzymamy kciuki, będzie dobrze
aneta, no ja też myślę, że będzie ok. U nas wydziwiają, nafaszerują lekami (ja to chyba 9 tabletek łykam rano), robią co chwilę usg, a jak przychodzi co do czego to przy porodach cuda się zdarzają i ledwo potrafią te dzieci odratować.
młodamama, a ja myślę że ona nie koniecznie musi mieć rozstępy, moja koleżanka po bliźniakach nie ma nic i brzuch płaski jak deska. Ja też w poprzedniej ciąży przytyłam 20 kilo i nie mam rozstępów, wszystko zależy od podatności na takie atrakcje

napchałam się grochówką i plackami ziemniaczanymi z sosem czosnkowym, ledwo się ruszam

Koreczek, trzymaj się w tym szpitalu, oby coś zaradzili na ciśnienie!

Aneta, położna na pewno wie co mówi, tak jak piszesz, ma lata doświadczenia za sobą. W końcu będą monitorować Twoją szyjkę co jakiś czas.

Koreczek, trzymaj się!

Aneta, ja tak pomykałam w drugiej ciąży. Tu Franek, tu praca, tu dom, co chwilę goście, wyjazdy, mycie okien i takie tam ;) Czułam się genialnie, w ogóle nie narzekałam na ciążowe dolegliwości. I co? I d*** - w 36 tc nagle mi wody odeszły.

Teraz sobie obiecywałam, że się będę oszczędzać, co mi się nie do końca udaje przy dwójce dzieci, ale jak coś jest nie tak, to się kładę i leżę plackiem. Nie szarżuję, bo to nie ma sensu. Stawka jest trochę za wysoka.

Tzn Ewa ja az tak nie szaleje :) siedze w domu z mala od ok.8-20 a pozniej odpoczynek. Wiadomo troche trzeba sie przy niej nagimnastykowac. Ale na szczescie jest spokojnym dzieckiem, czasem potrafi sie sama zajac soba nawet 2h i siedzi w zabawkach. Ogladamy razem bajki, jak puszecze kubusia puchatka to siedzi obok na sofie caly odcinek i oglada :) na spacerki chodzimy (mala w wozku) . Nie jest tak zle :)
Po zakupy tatko zachacza po pracy, ja mu w smsie liste wysylam. My czasem zajdziemy tylko po cos slodkiego :p a jak gdzies w 3 wychodzimy to mala i tak chce caly czas u taty na rekach byc. W tygodniu widzi go ok.3h dziennie.
No i sprzatam tez na spokojnie. Codziennie podlogi jak mala spi, raz w tyg lazienka, kurze. Posciel tatko zmienia :) a okna umyl mi moj tato :D

reklama
Co do szyjki to mój gin mówi, że szyjkę mam wydolną i tyle :baffled:. Tak w ogóle to dopiero drugi raz mnie badał ginekologicznie. Nie wiem czy to ok, czy nie.....
A tą szyjkę, tzn długość to się bada przez usg wewnętrzne czy ręcznie?

Koreczek trzymaj się, oby się sytuacja unormowała szybko i do domku.

Do góry