reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

pisze klawiatura google, na zasadzie kopiuj wklej:| qrcze zepsula mi sie klawiatura;| mąż z pracy dopiero kolo 19 wroci... jak wyszlam z domu po 9, tak przed chwilka wrocilam... przed wyjciem zabralam siku i teczke z dokumentami swiecie przekonana, ze skierowanie na badania tam jest... w polmedzie okazalo sie ze nie ma i pani mi mowi ze na jutro mnie moze umowc do lekarza, a mi mina zrzedła i prosze ja czy mozna jeszcze dzis (jezdze mpk mam 3 przesiadki i z tym bolem plecow troche mi ciezko stac w autobusie okolo godziny) udalo sie internista wypisal mi skierowanie na badane:) a wynik jutro mi mąż odbierze:) secreto gratulacje, 18 trzymam kciuki za Ciebie!Jagna dobrze ze to tylko problem z zoadkiem, duzo zdrowia zycze:) źle sie tak pisze, przepraszam za bledy i literowki... poczytam Was, ajak maz naprawi klawiature to sie odezwę:) milego dnia:)

reklama
Witajcie Kochane, ja wstalam o 5, bo moj m. Szedl na trening....I mnie obudzil,doczytalam Was szybciutko I zaraz wstaje, ssie mnie jak nie wiem.... przepraszam ake nie pamietam, ale ktoras zapttala gdzie mnie wywialo, tak wiec za ocean, mieszkam w usa, dlatego pisalam o 5 bo u mnie byla 10, przepraszam ale za nic nie przypomne sibie Twojego nicku.....
SECRETO gratuluje oddania pracy, teraz to huz tylko formalnosc Kochanie :)
JAGNA Uwazaj na siebie I odpoczywaj przez te dni...mam nadzieje, ze juz lepiej....
Jesli chodzo o wozki ja hak Ewa86 mialam xlandera xa, duzy rzeczywiscue ale kola poompoowane I skretne z przodu to cos super....
Mlodamamo jesli chodzi o spanie naszych nalenstw to ja mysle terax tak, ze jesli Ci to bardzo przeszkadza to walcz kinsekwentnie, Julek byl strasznym cyckiem, tylko mama msms mama spinalam sie nie raz ze dosc itp.... nie bylam konsekwentna wygrywala wygoda....wczesniej mieszkalam po rozwodzie z rodzicami wiec warunkow tez nir bylo, ale jak tu przyjechalismy to ma swoj pokoj z duzym lozkiem, osattnoo dopiero mi spadl ale to juz rano jsk wstal, zawsze dawalam poduszki po boku w zasadzie nke byly potrzebne, robil czasem jazdy ale nie jakies straszne, a teraz siedze z nim jak zasypia a jak akurat nie dam rady bo ide pod prysznic to kladzie sie sam bez problemu, sam do tego dorosl I czasem nad ranem po 5 wola I mowi mamusia-to jak cos chce- mozesz tak na chwikke przyjsc do mnie sie przytulic? Jak mam sile to wstaje jak nie to wolam Go ale on nie chde wychodzic spod cieplej kolderki I wybudzs sie.... Kochane wlasnie malenstwo sie poruszalo tak, ze czulam pod dlonia..... kocham to uczucie.... a teraz wstaje bonja zawsze na wszystko mam czas a pozniej jedziemy do szkoly jak na wariata..... trzymam kciuki za wyniki Waszych badan I zebym czytala tylko dobre nowiny.... a ja zaraz pisze test..... ale jeszcze jutro I 2 dni wolnego, tzn nauki mam mnostwo ale nir musze nigdzie jezdzic oproxz sklepow....chociaz u nas poki co wekandy sa smutne bo moj m. Wlasnie wyedy najwiecej pracujr ale nie ma co narzekac daje rade ;) sciskam mocno ;)

Secreto gratuluję :)
Malpawzoo w wolnej chwili przeczytam ten artykuł bo przyznam, że w tej kwestii to ja zielona jestem:) W sumie to w każdej jeśli chodzi o dzidzie bo to moje pierwsze i przerażona jestem swoją niewiedzą...:(

Dziewczynki powiedzcie mi bo Wy to w większości już doświadczone mamusie :) jak to jest z tymi ruchami dziecka? jakie są na początku? Ja dziś przy prasowaniu poczułam z lewej strony takie ni to mizianie, ni mrowienie w brzuchu. Tak jakby mi ktoś piórkiem od środka łaskotał brzuch...To nie swędzenie ani nic w tym rodzaju...Czy to możliwe, że to maleństwo w końcu się odezwało? Przepraszam, że tak pytam i może to śmieszne ale jako pierwszy raz mama nie wiem czego mam się spodziewać w tej kwestii...

Kulka myślę, ze to to poczułaś ;-) ciężko to określić ale super uczucie na początku bo później to jest regularne kopanie i już na koniec nie jest przyjemnie .....

Nikaa - o TO TAKICH teraz mam sporo...bo Młoda właśnie przeszła z 128 na 134. Więc jeszcze nie wyniesione, Mam dużo sukieneczek bardzo ładnych i na prawdę nie zniszczonych :tak:
Ale to jak przejrzę wszystko to będę Wam wysyłać inf.
No u mnie dziewczyny leży to na strychu...I PO CO?
Wiadomo, że Domisia w różowe ubierała nie będę :baffled:...więc może jeszcze nie jednemu maluchowi posłużą :tak:
Ewa- odp na priva :tak:
Anetanorwegia- widzisz kochana ja byłam pewna, że będzie u nas córeczka...już nawet prać te malutkie różowe zaczęłam... a TU 3 X na USG SIUSIAKA widać :-)...więc wiesz...

tak na szybko bo dziś robie pranie i gotuje i mała okropna od rana... wrr

jakbyś sprzedawała takie na 2 latka to ja chętnie coś odkupię:) nie mam jak się wybrać na ciuchol więc i tak kupuję w necie.. gdyby była większa ilość miałabym z głowy:)

Kulka myślę, ze to to poczułaś ;-) ciężko to określić ale super uczucie na początku bo później to jest regularne kopanie i już na koniec nie jest przyjemnie .....

No coś Ty!! Nawet na sam koniec, jak te 4 kg się rozpychały w brzuchu to dla mnie było super przyjemne :) Gorzej w połowie ciąży, jak dziecko było na tyle małe, że mogło ułożyć się tak , ze w nerki mi uciskało. Oj musiałam się czasem nagimnastykować, zeby zmotywować do obrócenia...

Obiadek prawie zrobiony, za oknem ulewa ....i leje leje , Madziula spi wiec zerkam do Was
Flower188 oj tez bym chciala by malutka moja byla jak Twoja Karolinka , ale wiem kazde dziecko jest inne:)

Mrowka wozek ladny, ja sugerowalam sie przede wszystkim tym czy wozek wejdzie nam do bagaznika :) Poza tym mozesz isc gdzies do sklepu obejrzyc ocenic wpakowac do auta, a potem taki sam znalezc na allegro

Jagna25 duuzo wypoczywaj i uwazaj na to co jesz

Nikaa51 powodzenia na wizycie!

Kulka84 pamietam ze pierwsze ruchy jakie czulam bedac z Madzia byly jak babelki, bulgotanie albo jakbym zjadla motylka ktory trzebiota skrzydelkami :) Ja pozno poczulam bo gdzies kolo 20 tygodnia, takze jak ktos jeszcze nie czuje to nie ma czego sie bac.

Masiosia aaaa teraz to juz wiem, ale cie daleko wywialo z kraju :blink:

Ewa86 co to za buleczki robisz??

Mamusiasynka jakie to butki kupilas??

Secreto moje gratulacje !!

Mamusia, no coś Ty :) W większości wózków teraz się kółka jednym kliknięciem zdejmuje ;) Ja chowałam wózek codziennie do bagażnika, bo wózkowni nie mamy, a na 3 piętro nie chciałam targać. I dałam radę ;) Jak się nie ma, co się lubi... ;)

Kulka, to chyba dzidziuś!:) Na początku jest takie właśnie wrażenie przelewania się z jednej strony na drugą albo muśnięcia jak piórko czy skrzydełko motyla. Potem się zaczną ukłucia, jakby ktoś małym palcem Cię od środka szturchał. A kopniaki na ostro to już rozpoznasz na pewno :)

reklama
Do góry