reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

młodamamusia- Mh znaczy się 104- 110 też mogą być:confused:

no jasne.. przecież mała i tak urośnie mi:) zaznaczam tylko, że zapłace po 10tym najwcześniej bo w tym miesiącu mi wstrzymali kase i jest u nas lekka susza portfelowa:sorry2:

rosołek z grysikiem w kostkę zrobiony:) ciekawe czy któraś z Was takie jadła:D

a najlepsze wczoraj.. ja ho ho ho pewna byłam, że nie urosłam zbyt wiele bo spodnie mi lecą z tyłka a nie pomyślałam, że to są biodrówki.. i wczoraj chciałam ubrać górę od żakietu a tu 2cm brakuje:D a był za szeroki zawsze... o jaa.. co ja wgl do szkoły ubiorę w weekend.. w domu to w dresach pomykam:D a tu musi być ładnie i wygodnie..

Ostatnia edycja:
reklama
Kurczę dziewczyny mam nadzieję, że to nasz mały szkrab :) jejku jakie to niesamowite uczucie czuć powoli, że tam w środku mnie ktoś mieszka. No do tej pory to sama świadomość była a teraz będę to mogła czuć :) ja to Wam powiem, że się już nie mogę doczekać tych kopniaków i szturchań :) aż mi się humor poprawił :)
lecę lepić pierogi z jabłkami, bo po ostatnim mega ich zbieraniu to już mi się pomysły na to, co z nimi robić kończą...
miłego popołudnia dziewczynki :)

hej,
dobiłm w końcu do domu po tych wszystkich lekarzach, a pada u nas okropnie, więc jest mocno nieprzyjemnie.

flower, Ignacy dość szybko zaczął spać w dorosłym łóżku więc na noc rozkładałam mu na podłodze takie piankowe puzzle, chociaż nigdy nie spadł bo normalne łózko jednak chyba jest trochę szersze niż to niemowlęce
ewa, Ignacy też jeszcze przed pierwszymi urodzinami zaczął pić krowie mleko, ale u nas było to podyktowane względami zdrowotnymi (Ignacy jest pod opieką poradni metabolicznej CZD). I też kupuję mu takie mleko z lodówek, a nie z kartonu

Pisałyście też o niekapkach i butelkach. Ignac też nie chciał pić z niekapka ani bidonu i w ogóle nie potrafił z tego korzystać bo wdmuchiwał powietrze a póżniej to ciekło i się ciągle oblewał. Dlatego jakoś tak wraz z końcem mm zaczął dostawać mleko w zwykłum kubku i do tego słomkę. Siedziałam przy nim i pilnowałam by kubka nie przewrócił i nie oblał się. A soki i wodę to też pił z normalnego kubka, tylko że plastikowego i niskiego no i wlewałam mu tak 1,5 cm żeby było lekkie i żeby się nie oblał

młodamama, a może twoja Julcia lubi się po prostu poprzytulać. Może poleżcie chwilę razem, a potem zanim zaśnie wydeleguj ją do jej łóżka. Na Ignacego podziałało jak mu wytłumaczyłam, że mamusia i tatuś muszą się wyspać, żeby mieć w dzień siłę bawić się z nim. Chociaż nadal raz w nocy przytupta mały jeż, ale budzę go wtedy i konsekwentnie odprowadzam do jego pokoju.

Witam ;) Czytam ten wątek już od jakiegoś czasu i teraz zdecydowałam się napisać. Zauważyłam dużo doświadczonych mam więc chcialam prosić o radę. Czy któraś z was spotkała się może z przypadkiem przepukliny kręgosłupa? Czy wiecie coś na ten temat? Choruje na to już kilka lat, a nie wiem jak to ma się do ciąży. Z góry dziękuje i pozdrawiam :)
Koleżanka ma i 2x miała cesarkę z tego powodu.
Dziewczyny dzięki za słowa otuchy. Nawet nie wiem co ja wczoraj takiego zjadłam, ze mnie tak bolało. W sumie same zdrowa rzeczy buraczki na ciepło, marchewkę z groszkiem i ziemniaczaną zupkę, a i kisiel do picia.
Z leżeniem kiepsko bo musiałam iść po córcie do przedszkola, mąż u moich rodziców siedzi i pilnuje robotników. Jedyne co dobrego to widziałam swoje maleństwo, ssało paluszka:-D:-D
Kulaka bardzo fajne uczucie, brakowało mi go od ciąży z córcią.

No mamuśki ja już kuchnie mam ogarnieta po obiedzie, teraz cos cieplego do wypicia i zmykac będę ogarniać i segregować ciuchy od mojej Madzi , bo jak byliśmy na wakacjach to przywiezlismy ze sobą mega wor z ciuchami , wszystko jest wyprane wyprasowane teraz tylko segregacja co jest na teraz a co na przyszly rok wiec mysle ze dopiero podwieczor odezwe się

Witam:) chciałabym dołączyć do grona "Mam marcówek":) ...trochę późno, ale mam nadzieję że znajdzie się i dla mnie miejsce:).

Ostatnia edycja:
Witam dziewczynki! Dlugo nic nie pisalam bo jakos tak nie moglam sie zoorganizowac. Aktualnie jestem na etapie praktyk i samo sporzadzenie sprawozdania pochlania calee dnie;/ Probuje was podczytywac ale to nie jest proste:p chyba od komputerow nie odchodzicie;))
Musze sie pochwalic ...chyba dzis poczulam Eryczka! nie jestem na 100% pewna ale pierwszy raz w zyciu mialam takie "laskotanie, przesuwanie" w brzuszku. Az mi sie łzy zakrecily;P
Rozgladalam sie dzis za wozkami i mam juz swoj ideal: WÓZEK CHICCO TRIO I-MOVE MEGA OFERTA WYPRZEDAŻ! (3557075176) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. wiemm ze firma chicco ma rozne opinie ale kuzynka ma juz pol roku taki i jest mega zadowolona;) oczarowal mnie ;O <3

Kotti bardzo fajny wozeczek pomysle nad nim :-)
pdziewczyny odebralam wyniki i jesli chodzi o krew to mam troche podwyzszone leukocyty 13,2 a mocz ph 6 ciezar wlasciwy mam 1,03 zawsze mam taki a ginka za kazdym razem ze mam duzo pic no pije ile sie da, bakterii ani nablonkow nie ma tylko znowu pasma sluzu dosc liczne i znowu krysztalki szczawianow liczne ale nie to mnie zaniepokoilo ale fakt iz robilam przeciw ciala IGg rozyczki i wyszly 34,6 a wczesniej robilam IGm i bylo ujemne jak myslicie mam sie martwic? Czytalam ze jak igg jest dodatnie a igm ujemne to moze swiadczyc o tym ze kiedys chorowalam i mam przeciwciala albo ze toczy sie przewlekly proces chorobowy i wyglada na to ze za 3 tyg bede musiala powtorzyc badanie zeby sprawdzic czy igg nie rosnie. Cholera jaknie sraczka to urok...

reklama
Do góry