reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
mamusia synka ja już mam dość i niczego się nie uczę :p będzie co będzie może coś powiem komisji o swojej pracy.. albo wezmę komisję na duży brzuch i ubiorę najbardziej obcisłą bluzkę jaką mam :p hehe teraz tylko i wyłącznie odpoczynek.. muszę wreszcie zadbać o maleństwo w brzuchu .. bo ostatnio kiepsko było
zaczęłam dzisiaj od kolejnych badań za 150 zł ;/

Chciałam jeszcze napomknąć, że chyba dzisiaj odbędzie się głosowanie za ustawą o zakazie aborcji eugenicznej, czyli dzieci nienarodzonych z dużymi wadami.. i jestem przerażona myślą, że o czymś takim ma decydować rząd w tym większość facetów, którzy nigdy w życiu nie poczują jak to jest żyć z myślą, że po urodzeniu ich dziecko od razu umrze.. i to pisząc nie mam na myśli dzieci ZD tylko dzieci, które np. mają bezmózgowie i jest wiadomo, że po porodzie nie przeżyją nawet godziny.. zresztą uważam, że o tym powinny decydować tylko i wyłącznie kobiety, które są w takie sytuacji bo to dotyczy ich życia, psychiki i taka decyzja powinna zapaść zgodnie z ich przekonaniami i sumieniem.. dla mnie to masakra..

Ostatnia edycja:
Secreto, aż strach pomyśleć jak będą głosować...

Młodamamo, już nie będę się cofać, zeby sprawdzić wiek córci, ale coś około 1,5 roku jest skok rozwojowy i powrót do mamy, potrzeba bliskości z nią, więc może stąd to zachowanie i po prostu z biegiem czasu minie??

Ja młodemu daję mleko od krowy od kiedy miał około roku, ale nie UHT, tylko z lodówek o krótkim terminie. Witamin nie suplementuję, bo on jest łasuchem, zajada dużo warzyw, owoców, generalnie z niczym problemu większego nie ma, więc mam nadzieję, ze w jedzeniu mu starcza. Z resztą te dodatki witaminowe w mm nie wchłaniają się jakoś super, z resztą jak każde ;)

Przez te zęby 2 godziny temu Adaś dostał katar i już się wyjaśniło czemu w nocy tak słabo spał, zawsze jak coś go łapie to noc poprzedzająca jest okropna...

secreto -cudowne wiadomości. BĘDZIEMY TRZYMAŁY KCIUKI BARDZO MOCNO :tak:

DZIEWCZYNY !!!
Za jakieś dwa tyg będę wyprzedawała ciuszki po mojej córeczce od maluśkich po troszkę większe. Tak do ROZM 122
Będę robiła zdjęcia a obok cena wiadomo są to rzeczy używane ale w bdb stanie, więc jakby co...dogadamy się
:-)
GDYBY KTÓRAŚ BYŁA ZAINTERESOWANA Zdjęciami to proszę o adresy mailowe na priva. :-):tak:

Ostatnia edycja:
Hej Dziewczyny nie ma siły pisać. Wczoraj wieczorem wylądowaliśmy na IP. Mnie tak bolała brzuch, że mąż zapakował mnie w auto i pojechaliśmy, okazało się że to jelita i żołądek, że coś zjadłam. Lekarz mnie zbadał zrobił usg, pokazał dziecko i słyszałam jak bije mu serduszko i kazał jechać do domu, wsiąść 2 no-spy i iść spać. Zasnęłam dopiero o 4 rano więc odsypiałam do teraz. Czuje się już 100x lepiej:-D Postaram się Was doczytać, ale pewnie dopiero wieczorem, bo ma leżeć przez 2 dni

Ewula - :-) SPOKO !!! To dlatego, że ja już płeć swego dawno znam i pomyślałam, że gdy się pozbędę rzeczy po Niśce to młodemu coś dokupię. ALE LUZZZZ.
Jesteście pierwsze w kolejce a mam 3 wielkie pudła, będzie z czego wybierać :tak::tak:
JAGNA - no to leż i odpoczywaj

Mrowka ja bym nie kupila. Wersja z gondola wyglada ok ale spacerowka wogole mi sie nie podoba.. Maly daszek i ten ochraniacz na nogi nie dla mnie. I nie uzywalaby fotelika z zestawu 3w1. Wole kupic osobno fotelik. Tzn ja akurat mam po corce ktory tez jej kupowalam osobno z maxi cosi , a teraz ma be safe. Bezpieczenstwo dziecka jest dla mnie wazne. Moj zreszta tez sie nie zgodzil na kupowanie wozka z fotelikiem.
No i nie lubie obrotowych kolek... Tragedia jak dla mnie gdy jest duzo sniegu lub lodu.
Wiadomo kazdy lubi co innego ale w tej cenie wg mnie mozna nalesc cos lepszego

hej dziewczyny wpadłam się przywitać i od razu uciekam bo mam dzisiaj wizytkę :D wpadnę po i wszystko opowiem :)

Nikusia takie większe rozmiary na 116-122 to ja bardzo chętnie dla mojej Emilki posyłam na priv adres

reklama
Nikusia, ja będę zainteresowana na pewno ciuszkami od 86 w górę :) Bo mam same motory w szafie ;P

Jak się u nas w listopadzie chłopak potwierdzi, to będę z kolei mieć wszystkie dziewczęce do oddania/wyprzedania. Dam znać :)

Secreto, gratulacje!

Jagna, uważaj na siebie!

Co do mleka, to ja też nie daj uht, bo to biała woda ;) Zwykłe pasteryzowane 2% albo więcej.

Mrowka, wózek jak wózek ;) Całkiem spoko :) Tylko sobie ten stelaż zobacz na żywo, jeśli możesz, bo ma sporo łączeń - żeby gdzieś nie popękał.
No i ten fotelik to słaby trochę. Ja bym wzięła taki co najmniej w 4 w testach zderzeniowych.
My X-landera XA po złożeniu stelaża ze spacerówką do bagażnika peugeota 406 kombi też nie daliśmy rady wpakować bez zdjęcia przednich kół. Ale dla mnie to żaden problem ;)

Do góry