reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
mamusia synka ja już mam dość i niczego się nie uczę :p będzie co będzie może coś powiem komisji o swojej pracy.. albo wezmę komisję na duży brzuch i ubiorę najbardziej obcisłą bluzkę jaką mam :p hehe teraz tylko i wyłącznie odpoczynek.. muszę wreszcie zadbać o maleństwo w brzuchu .. bo ostatnio kiepsko było
zaczęłam dzisiaj od kolejnych badań za 150 zł ;/

Chciałam jeszcze napomknąć, że chyba dzisiaj odbędzie się głosowanie za ustawą o zakazie aborcji eugenicznej, czyli dzieci nienarodzonych z dużymi wadami.. i jestem przerażona myślą, że o czymś takim ma decydować rząd w tym większość facetów, którzy nigdy w życiu nie poczują jak to jest żyć z myślą, że po urodzeniu ich dziecko od razu umrze.. i to pisząc nie mam na myśli dzieci ZD tylko dzieci, które np. mają bezmózgowie i jest wiadomo, że po porodzie nie przeżyją nawet godziny.. zresztą uważam, że o tym powinny decydować tylko i wyłącznie kobiety, które są w takie sytuacji bo to dotyczy ich życia, psychiki i taka decyzja powinna zapaść zgodnie z ich przekonaniami i sumieniem.. dla mnie to masakra..

Ostatnia edycja:
Secreto, aż strach pomyśleć jak będą głosować...

Młodamamo, już nie będę się cofać, zeby sprawdzić wiek córci, ale coś około 1,5 roku jest skok rozwojowy i powrót do mamy, potrzeba bliskości z nią, więc może stąd to zachowanie i po prostu z biegiem czasu minie??

Ja młodemu daję mleko od krowy od kiedy miał około roku, ale nie UHT, tylko z lodówek o krótkim terminie. Witamin nie suplementuję, bo on jest łasuchem, zajada dużo warzyw, owoców, generalnie z niczym problemu większego nie ma, więc mam nadzieję, ze w jedzeniu mu starcza. Z resztą te dodatki witaminowe w mm nie wchłaniają się jakoś super, z resztą jak każde ;)

Przez te zęby 2 godziny temu Adaś dostał katar i już się wyjaśniło czemu w nocy tak słabo spał, zawsze jak coś go łapie to noc poprzedzająca jest okropna...

secreto -cudowne wiadomości. BĘDZIEMY TRZYMAŁY KCIUKI BARDZO MOCNO :tak:

DZIEWCZYNY !!!
Za jakieś dwa tyg będę wyprzedawała ciuszki po mojej córeczce od maluśkich po troszkę większe. Tak do ROZM 122
Będę robiła zdjęcia a obok cena wiadomo są to rzeczy używane ale w bdb stanie, więc jakby co...dogadamy się
:-)
GDYBY KTÓRAŚ BYŁA ZAINTERESOWANA Zdjęciami to proszę o adresy mailowe na priva. :-):tak:

Ostatnia edycja:
Hej Dziewczyny nie ma siły pisać. Wczoraj wieczorem wylądowaliśmy na IP. Mnie tak bolała brzuch, że mąż zapakował mnie w auto i pojechaliśmy, okazało się że to jelita i żołądek, że coś zjadłam. Lekarz mnie zbadał zrobił usg, pokazał dziecko i słyszałam jak bije mu serduszko i kazał jechać do domu, wsiąść 2 no-spy i iść spać. Zasnęłam dopiero o 4 rano więc odsypiałam do teraz. Czuje się już 100x lepiej:-D Postaram się Was doczytać, ale pewnie dopiero wieczorem, bo ma leżeć przez 2 dni

Ewula - :-) SPOKO !!! To dlatego, że ja już płeć swego dawno znam i pomyślałam, że gdy się pozbędę rzeczy po Niśce to młodemu coś dokupię. ALE LUZZZZ.
Jesteście pierwsze w kolejce a mam 3 wielkie pudła, będzie z czego wybierać :tak::tak:
JAGNA - no to leż i odpoczywaj

Mrowka ja bym nie kupila. Wersja z gondola wyglada ok ale spacerowka wogole mi sie nie podoba.. Maly daszek i ten ochraniacz na nogi nie dla mnie. I nie uzywalaby fotelika z zestawu 3w1. Wole kupic osobno fotelik. Tzn ja akurat mam po corce ktory tez jej kupowalam osobno z maxi cosi , a teraz ma be safe. Bezpieczenstwo dziecka jest dla mnie wazne. Moj zreszta tez sie nie zgodzil na kupowanie wozka z fotelikiem.
No i nie lubie obrotowych kolek... Tragedia jak dla mnie gdy jest duzo sniegu lub lodu.
Wiadomo kazdy lubi co innego ale w tej cenie wg mnie mozna nalesc cos lepszego

hej dziewczyny wpadłam się przywitać i od razu uciekam bo mam dzisiaj wizytkę :D wpadnę po i wszystko opowiem :)

Nikusia takie większe rozmiary na 116-122 to ja bardzo chętnie dla mojej Emilki posyłam na priv adres

reklama
Nikusia, ja będę zainteresowana na pewno ciuszkami od 86 w górę :) Bo mam same motory w szafie ;P

Jak się u nas w listopadzie chłopak potwierdzi, to będę z kolei mieć wszystkie dziewczęce do oddania/wyprzedania. Dam znać :)

Secreto, gratulacje!

Jagna, uważaj na siebie!

Co do mleka, to ja też nie daj uht, bo to biała woda ;) Zwykłe pasteryzowane 2% albo więcej.

Mrowka, wózek jak wózek ;) Całkiem spoko :) Tylko sobie ten stelaż zobacz na żywo, jeśli możesz, bo ma sporo łączeń - żeby gdzieś nie popękał.
No i ten fotelik to słaby trochę. Ja bym wzięła taki co najmniej w 4 w testach zderzeniowych.
My X-landera XA po złożeniu stelaża ze spacerówką do bagażnika peugeota 406 kombi też nie daliśmy rady wpakować bez zdjęcia przednich kół. Ale dla mnie to żaden problem ;)

Do góry