reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Tehawanka ja nie wymiotuje ale mam cały czas odruch wymioty... Nawet podczas jedzenie tóre mi o dziwo smakuje mam bleee;/ jedynie jak leze jest mi nieco lepiej bo nie mam co chwilę bleee... Ale jak tylko wstaje od razu mam odruch wymiotny ... Nie wiem co gorsze wymioty czy takie meczenie... Tak czy siak i jedno i drugie niech już minie!

reklama
Arania Ojców to też mi bardzo znajome okolice :)

kotti2 mi się tak wczoraj chciało malin ale nie dało się nigdzie kupić i musiałam się zadowolić jedynie czekoladą truskawkową :)

Mi już trochę lepiej ...ale katar nadal doskwiera i gdyby nie krople do nosa to nie mogłabym oddychać :( chociaż nie chcę ich brać jakoś długo bo nigdy nie wiadomo czy nie zaszkodzą dziecku.
Po raz kolejny ociągam się z pisaniem pracy :( a już mam niewiele czasu do pisania.. w weekend nie popiszę za dużo, mój mąż ma urodziny... a dzisiaj chyba już się nie zmuszę. Dziewczyny kopnijcie mnie w tyłek bo chyba nigdy się nie zbiorę.. mam taki beznadziejny temat, że wystarczy, że jedną książkę otworzę i już źle się czuję :(
Kopniaczek
ciaza.png

oczywiscie ze chłopa samego zostawiłam z robotą bo mnie rzyganie nasło, głowa zabolała, zgaga zaczela piec i poszlam spac..............
Jagna
3kg ogorków kroje w skorkach na plasterki
6 papryk
5 cebul
5 marchewek startych na tarce
5 pomidorów zoltych albo twardych czerwonych
zalewa 4 szklanki wody, po 1,5szklanki octu i cukru, 3łyzki stołowe soli
jak już mam wszystko w słoikach to na wirzch każdego łyzeczke oleju i gotuje słoiki 20 min.
gotowe
secreto mogę cie wspomóc, mój synek miał operacje jak miał 2,5 roczku, bardzo pomocny był lekarz i pielegniarka oddziałowa ......
Dziękuje, spisany przepiski i mam zamiar zrobić:-D

Ale chyba po niedzieli bo mąż jutro chce kuchnię malować:szok:

Mi przechodzi przez gardło tylko to co mokre pomidor, sałatka z tuńczyka z dużą ilością jogurtu, zupy, lody i wszelkie napoje - reszta siedzi w gardle:-( i jak napisała Jolcia: Tak czy siak i jedno i drugie niech już minie!:tak:

Dziewczyny a słyszeliście coś może o tabletkach imbirowych na nudności? próbowała którąś? Mi się coś takiego o uszy obiło, że niby pomagają.. ale nie wiem na ile w tym prawdy:|

arania lekarze zobacza pusty pecherzyk i od razu nas strasza,zamiast poczekac troche czasu....Ci lekarze:baffled:
właśnie, choć jak badanie ma trwać 20min... wywiad i 5min samo USG, to rzeczywiście każdy straci cierpliwość na szukanie

Arania, wydaje mi się, że wszystko zależy od tego na ile masz siły. Np. na basenie byłam ostatni raz na dwa tygodnie przed porodem, później już uznałam, ze więcej marznę, niż mam siłę na pływanie :p Mąż do dziś się śmieje wspominając jak z brzuchem (ale nie jakimś wielkim) wyprzedzałam jakiegoś napakowanego gościa ;) teraz też chcę na basen chodzić (niestety juz sama :(), ale najpierw muszę się lepiej poczuć i nabrać drugotrymestrowych sił.
najbardziej mi teraz brakuje rowera... Może w weekend wybierzemy się do Czorsztyna:-) Tam możemy spokojnie pochodzić:-)

Arania ja do końca ćwiczyłam, prowadziłam auto i jeździłam pociągami do tego taszczyłam torby z zakupami. Wszystko zależy od tego jak się czujesz.
Ja po badaniach jadę autobusem do domu, później z 20min na nóżkach do domu pod górkę z zakupami...
hejjj
ja chwilowo nie mam czasu bo m kupił 15 kg ogorków, papryke, cebule i robimy sałatki w słoiki na zime...............ja ledwo zywa ale pomagam, głowa mnie znow boli :-(
Mnie wczoraj na noc głowa bolała, współczuję! Zapominam ciągle o kupieniu APAPu, a Ibuprofen oddałam szwagrowi - całe opakowanie 50szt - po co ma się marnować przez 9miesięcy, jeśli szwagier też preferuje ibuprom.
Ja także proszę o przepis:-)

Witam was piatkowo!
Stastanawiam sie czy nie jechac na tydzien z mezem do ich mieszkania do wiednia, tylko nie wiem czy przezyje 5 godzin w aucie :baffled: A nie mozemy sobie pozwolic na to zeby jechac gdzies i sobie cos wynajac, bo z kasa nie jest za rewelacyjnie :baffled:

No dobra ponarzekalam troche...

a i jesli chodzi o targi w krakowie to jest juz plan targow i w sumie sobota i niedziela prawie sie nie roznia, wiec my chyba pojedziemy w sobote.
Od razu zacznij się pakować! Wymioty Ci ustały, a 5 godzin przeżyjesz! Będziecie częste przystanki robić. Naprawdę, to nie jest dobry czas na denerwowanie się. Jazda autem to pikuś. Czytałaś pare dziewczyn jeździło pociągami pare godzin! chyba kurcze... sorki zapomniałam nicka.... cholera.... dziewczyna z olsztyna - a wiem!! Farfalla - teraz się wybiera i będzie parę razy kursować. Nie wiem nad czym chcesz się zastanawiać.
Zanm jedyny argument za tym, żebyście nie jechali - targi mamy:-) I poznanie nas, ale nie wiem czy święty spokój nie jest ważniejszy
Zastanów się, twoja pierwsza myśl nie była taka zła, tym bardziej, że zostaniesz w domu po porodzie kilka miesięcy....

Kochane, jak Wam mija dzień? Ja już odprawiłam męża do pracy, zrobiłam wszystko co dobra żona może podarować mężowi:-) Zjadłam kilka miseczek z zupą, dojadłam wczorajszą pizze... skończyłam lody... i nadal jestem głodna...

Ostatnia edycja:
marcia kiedyś ktoś pisał, ze to sa wyrzyty progesteronu i on w roznych porach jest różny.........ej już przestan robic ten progesteron szkoda kasy :-)chyba łożysko nie przejęło jeszcze funkcji, pisza ze w 14 tygodniu przjmuje..............

laaski macie tylko bleeeeee ja rzygam autentycznie...........po wszystkim :-( dzisiaj zjadłam 2 kromki chleba, pol talerza rosolu i kawałek arbuza........

secreto
ja mam wczwartek usg genetyczne i po cichu licze, ze cos tam uda się podglądnąć :-)

Jolcia mi lekarz zostawił kartke co mogę na rzyganie : prenatal complex- nie kupiłam bo sa do 13 tyg. a 60 zl kosztowaly, witamina b6, aviomarin i te tabletki imbirowe- ja chyba jestem dziwna bo nic na mnie nie działa................

reklama
Mamusia synka szczerze współczuję tych wymiotow... Dla mnie najgorsze co może być:/ ją już się orzygalam w życiu 5 miesięcy praktycznie codziennie (styczeń- czerwiec 2012) Co ciekawe do dziś nie znam powodu a setki badań przeszłam... Najważniejsze że minęło!

Do góry