reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Tymuniek a te 7 tyg i 4 dni to jest wyliczone z USG? Ilu dniowe cykle miałaś jest ważne, bo jak dłuższe niż 28 dni, to owulacja była później. W usg jest tak, że mają normę wielkości dziecka dla standardowego cyklu czyli data zapłodnienia plus 2 tygodnie

Kochana oi dobrych 2 lat mam rozbierznosci co do cykli raz co 32 raz co 28 i takie miała rozregulowane np w ubiegłym roku okres zawsze przypadał mi po 20 a od tego roku miałam zawsze po 1 więc tak to wyglądało.

reklama
Martuszko - Witamy ciepło :)

U mnie też jest pewna różnica. Najgorzej, że ja tak dokładnie nie pamiętam terminu ostatnie miesiączki. Pamiętam za to dokładnie datę współżycia :) To był 16 czerwca :) Według wizyty powinien być 10 tydzień, ale to jest takie pokręcone, że sama się gubię. Wydaje mi się, że OM miałam 2 czerwca. Ale jak było naprawdę to nie pamiętam.

Tymuniek moze pojade teraz do Polski,zrobie usg i sie pochwale,bo juz bede wiedziec od lekarza w ktorym jestem tyg. ciazy. Ale tak pozatym wiem kiedy zaszlam w ciaze

Ja ogarnęłam mieszkanie dopiero i witam się z Wami :-).
Mąż załatwił mi wiatrak i tylko szkoda, że nie kółek, bo łażę z nim po całym mieszkaniu - wybawienie!

Gratuluję dobrych wieści z wizyt i tym które czekają też życzę samych dobrych wiadomości.

WITAM NOWE MAMUSIE!

Dziewczyny, a ja mam pytanie, czy w normalnie rozwijającej się ciąży wizyta u gina jest konieczna co miesiąc czy rzadziej/częściej? Ja mam taką pierwszą wizytę u mojego gina dopiero 20 sierpnia i wtedy założy mi kartę ciąży i dokładnie zbada (badania będę robić w pon.) i nie wiem czy już umawiać się na kolejną, bo do niego są długie kolejki.....

I teraz was zastrzelę - czym się różnią śpiochy od pajacyków, bo patrze na grafikę i nie wiem :rofl2:.

reklama
Do góry