reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Karolinusia - Ja właśnie nie bardzo mogłam załapać o co chodzi z tym suwakiem. Tzn, że wszystko jest ok.

Za 10 minut kończę pracę i idę na drugą stronę ulicy na USG. Odezwę się po wszystkim :)

reklama
Karolinusia to znaczy ze ja tez jetem w 10 tc tez nie bardzo kumalam o co chodzi.
ja duzego rogala do spania uzywam ponad 2 lata i go uwielbiam.
a co do zakupow dla maluszka to czekaja nas w styczniu i lutym wyprzedaze w galeriach handlowych a am wtedy na prawde w super cenach mozna rozne rzeczy kupic

Farfalla, Jagna, czekamy na relację! :D

Byłam z Nuśką u lekarza na kontroli po tej wysypce. Morfologia idealna, dziecko zdrowe. Jakiś dziwny wirus to był. Ale zapisałam ją na szczepienie odra/świnka/różyczka na 21 sierpnia. Ja niby różyczkę miałam, ale nie ma co kusić losu. Franek idzie we wrześniu do przedszkola i różne świństwa będzie stamtąd przynosił.

I NIC mnie nie zmusi do wyjścia jeszcze raz z domu!!! Jest tragicznie!!! Na każdym zakręcie karetka albo straż miejska, bo ludzie padają jak muchy :/

Z tymi suwaczkami to jest tak, że jest się np. "W 6 tc" od kiedy suwak pokazuje "5 tc 1 dzień" do "6 tc".

Ale lekarz powie w tym czasie, że Wasza ciąża ma 5 tygodni, bo liczą się tylko skończone.

Garderoba to podstawa :) Dobrze że rozwiewacie wątpliwości doświadczone mamy :)
Mi też nie zgadza się wiek ciąży wg OM i ten z USG, ale to chyba normalne. Przynajmniej tak mój lekarz mówi.
A jest tu jakaś mama z Olsztyna?

Hej ostatnio skupiam się głównie na czytaniu Waszych postów, ale pochwale się, że u nas jak na razie dobrze. Serduszko ładnie bije, termin na 13 lub 17 marca. Pierwszy z miesiączki, drugi z usg.
kurcze muszę uciekać, jutro coś więcej napisze. pozdrawiam

Kurcze ale dajecie czadu :-) wyszłam dosłownie na sekundę z domu i weszłam z powrotem...nie idzie wytrzymac :no: chyba ze sto stopni jest normalnie...
Farfalla, jagna- czekamy i &&&&&&&&& żeby było ok :tak:
Marcia - ja też myślałam o wyprzedażach tyle, że właśnie styczeń, luty to w sumie końcówka...i nie wiem czy siłę znajdę na latanie po centrach handlowych, że o sezonie gryp i innych wirusów nie wspomnę :confused:...

reklama
Z tymi suwaczkami to jest tak, że jest się np. "W 6 tc" od kiedy suwak pokazuje "5 tc 1 dzień" do "6 tc".

Ale lekarz powie w tym czasie, że Wasza ciąża ma 5 tygodni, bo liczą się tylko skończone.

To by mi wyjaśniło dlaczego podczas jednego z badań lekarz powiedział, że jestem w 7 tc kiedy ja byłam w 8 :)

Do góry