reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Jedno serduszko to ja już widziałam w pierwszym USG. Ale teraz chciałabym zobaczyć piękną trzy-centymetrową kruszynkę z rączkami i nóżkami. Jak będzie parka to chyba popłaczę się ze szczęścia. :tak:

EDIT: Według pierwszej wizyty powinnam być już w 10 tygodniu.

reklama
Tymuniek a te 7 tyg i 4 dni to jest wyliczone z USG? Ilu dniowe cykle miałaś jest ważne, bo jak dłuższe niż 28 dni, to owulacja była później. W usg jest tak, że mają normę wielkości dziecka dla standardowego cyklu czyli data zapłodnienia plus 2 tygodnie

Tymuniek- cudne wiadomości:tak:
malpawzoo - witamy!!!
Farfalla - no powiem Ci, że czekam na Twoje USG JAK NA SWOJE :tak: BĘDZIE DOBRZE KOCHANA ZOACZYSZ.
Co do ułatwiania sobie życia jestem za :tak:...nasze mamy po prostu nie miały dostępu do tego wszystkiego co teraz na rynku dostępne...OBYŚMY TYLKO FORSĘ MIAŁY :-):tak:

Ja także mam rozbieżności między OM a wiekiem ciąży.
Wg OM tak jak w sygnaturce, a wg wieku ciąży 4 dni więcej (co pokrywałoby się z owu, bo wg moich obserwacji i temp. miałam ją wcześniej).

Tymuniek super wiesci!!!!:-)

witam takze wszystkie nowe mamusie!!! :-)

malpawzoo a będziesz mieć tez 2 karty ciazy? Ja na razie nie mówiłam ani jednemu ani drugiemu i jakos się tym stresuje troche… :baffled:
a ty marcia masz 1 czy 2 karty ciazy?

reklama
witam nowe mamy:)

mi też się nie zgadza om z ostatnim usg i to bardzo. dlatego dostałam kolejne skierowanie na bete...
ale wierzę, że będzie dobrze:) 29.07 był sam pęcherzyk, miałam prawie 40tyś bety, a tydzień później było kolejne usg i pokazało fasolke wielkości 4-5tyg... więc beta też się nie zgadza...
12.08 kolejna beta a 19.08 badanie

Do góry