reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Ale dodam! wygodny fotel przy łóżeczku - dla mamy oczywiście do karmienia dzieciątka.

Przy pierwszym dziecku się może przyda, potem się karmi gdzie popadnie ;) Chociaż ja i przy pierwszym nie miałam stałego miejsca. A tak planowała - zaciszny kącik, czas sama na sam z dzieckiem.
Srutu tutu. Karmienie na początku trwa nawet pół godziny i dłużej (jedno!). To jest mega nudne ;) Dla mnie przynajmniej ;) Ja nie z tych, co się godzinami w dziecko wpatrują (stety niestety). Więc karmiłam tak, żeby obok można było położyć książkę czy komputer i czymś się zająć. Albo sobie audiobooka puszczałam jakiegoś :)
Na leżąco zaczęłam karmić dopiero przy drugim dziecku.

reklama
Mamusiasynka- no bez przesady wydaje mi się, że twardośc i długośc szyjki nie jest w pierwszych tyg ciąży jakimś mega ważnym badaniem. Kiedyś nawet czytałam artykuł, żeby nie badac zbyt szybko kobiet w ciąży ginekologicznie. Jak znajdę to wrzucę.
Ja ufam mojemu lekarzowi i wydaje mi się, że wie co robi skoro do 7 tyg ciąży nie badał mnie ginekologicznie to widocznie po prostu takiej potrzeby nie było. No po prostu co lekarz to inna praktyka. Tak samo jak z USG jeden robi co wizyta inny nie. Nie czuję się gorsza, zaniedbana jakaś nie wiem nie dopatrzona... :-(przez lekarza...chyba wręcz przeciwnie bo na każdej wizycie jesteśmy dobre pół godz. omawiamy wszystkie możliwe scenariusze itd. No a USG mówi nam w sumie wszytsko, że maluch jest serduszko bije, mały rośnie więc ???
Ewa- ja uwielbiałam karmoic córkę w fotelu :tak: niestety po 8 latach go wywaliliśmy ...i teraz kupię taki fajny ikeowski. No i standardem u mnie było czytanie książki przy karmieniu :tak:...no chyba bym nie zniosła takiego nic nie robienia oprócz karmienia:-)

witam Was:):) ale naprodukowałyście coś tam ogarnełam z grubsza, mniej więcej wiem o czym rozmawiamy ;-) hihi :-D
Ja dziś też dołączę do LECZOŻERCÓW :-) jestem na "wakacjach" w moim rodzinnym DeTe:):) i sobie tu mogę pozwolić na takie gotowania, już się nie mogę doczekać tego obiadku:):)

Co do zachcianek to ja ostatnio miałam taką ochotę na 7days'a, a nie za bardzo lubię i jadłam wcześniej może ze 3 razy w życiu! a tak mi smakował :szok:

Ze spaniem u mnie różnie bywa bo bolą mnie nogi, niezależnie od pozycji, jak śpię na lewym boku to kuje mnie nerka pełna skarbów, a na prawym boku za bardzo spać nie lubię, a po za tym co 3 godziny mam wizyty w WC, więc jakoś specjalnie wyspana nie jestem.

Upał u mnie straszny... ja generalnie uwielbiam takie upały i to bardzo, ale w tym roku jednak wolałabym aby już się troszkę ochłodziło, DESZCZYKU PRZYBYWAJ!!
Jeszcze coś Wam miałam napisać, ale mi się zapomniało :rofl2: jak przypomnę napiszę :-)
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :-)

miłego dnia pozdrawiam niebiesko :-)

Jak dla mnie lista lady jest zbyt obszerna, ja nie używałam wszystkich z tych rzeczy. Do karmienia najwygodniejszy był rogal, na którym leżał maluszek, ułatwiał przystawianie. Jak to będzie przy drugim mając wprawę to nie wiem.

Mi też lekarka zawsze szyjkę sprawdza i notuje jej stan w karcie ciąży, przecież to jest moment i raczej mniej inwazyjne takie badanie niż usg dopochwowe.

Ewa, ale klocka urodziłaś - 35 kg :D ;))) Ja karmiłam na leżąco jak tylko blizna po cc tak nie bolała, ja tak najbardziej lubię.

Ostatnia edycja:
Ja śpie w każdej pozycji, narazie :-D
Z tym 62 to bym nie przesadzała i jednak miała tez kilka na 56. Moj chodził w takich ok. 1,5 miesiąca, później przeszedł na 62 i w tych chodził sporo, tak, że jeszcze dokupowałam.
Też sobie chwalę fotel i rogala do karmienia, dzięki temu moj kręgosłup żyje. Z tą chojnością gości to bym jakoś nie liczyła. Na początku niekoniecznie będziecie miały ochotę na tabuny odwiedzających, a dziecko w coś ubrac trzeba. :-) A takie małe potrafi czasem zrobić taka kupę, że przebierać trzeba nawet i 3 razy. Wiec warto mieć więcej, żeby ciągle nie prać.
I tak jak pisała młodamama im bardziej rozpijane tym funkcjonalniejsze, szczgólnie dla noworodków. Im mniej udziwnien, tym lepiej.

wiesz co pierwsze były juz przed wczoraj.. wczoraj sie pojawiło wiecej.. a dziś nie widze już nowych wiec tez mam nadzieję, że to nic groźnego bo chyba wszystkie zakaźne kropkowe są dość obfite...

reklama
Do góry