reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

nie no dziewcyzny chyba mnie troche źle zrouzmiałyście :) ja mam na myśli takie osoby (a znam takich wiele) które potrafiły dziennie zjeść 7 paczek chipsów, ciasteczek, zapić 2l coli a później się dziwić że 26kg na plusie :D taki sporadyczny fast food przeciez nie zaszkodzi

z tym badaniem szyjki to tez slyszalam ze moze w stanie zagrozenia byc powodem poronienia, no i po badaniu czesto kobiety plamia wiec chyba nie bez przyczyny - na tym etapie szyjka sie przeciez nie skraca wiec chyba da sie ominac badanie

oj tak body (a najlepiej zapinane kopertowo bo przeciskanie tego przez glowke maluszka stresujace przy pierwszym dzieciu jest), polspiochy i pajace. Tesco faktycznie bodziaki ma dobre jakosciowo; na 56 tez trzeba miec ubranka ale niezbyt wiele bo najszybciej sie wyrasta. a z tym sugerowaniem wielkoscia dziecka to bywa roznie, jest 20% margines bledu z usg, a jak np glowka dzieka jest juz u "wchodu" (tak mialam napisane w karcie) to ciezko im oszacowac - mi mowili ze bedzie miała 2500 max 3kg a urodziłam 3840 i 58cm

bez wielu rzeczy opisywanych jako niezbedne naprawde da sie obejsc i tak:
zamiast rogala do karmienia/poduszki dla ciezarnych wystarczy zwykla poduszka (ze o fotelu do karmienia nie wspomne)
nawet bez wanienki sie obejdzie na poczatku bo dzidzia tak mala ze w umywalce najwygodniej myc
ciuszki albo miała po kuzynie a pozniej (zwlaszcza teraz) kupuje jej w ciuszku za grosze
przewijak -super rzecz ale tez sie obejdzie bo i ceratke/podklad rozlozysz i wszedzie pzrewiniesz dziecko

ja to ostatnie 3 miesiace ciazy lezalam i moglam tylko do wc wstawac albo w szpitalu bylam wiec nie mialam okazji na szal zakupowy i jakos wszytsko rade dalo i nawet za duzo wielu rzeczy mialam

reklama
ja też czekam z zakupami do poznania płci Bąbelka :-)

ps. dziewczynki pomóżcie, jak wstawić suwaczek?:confused:

Flower a ja sobie bez przewijaka życia nie wyobrażam, dla każdej co innego jest NIEZBĘDNE...

Jolcia to się w sygnaturze w ustawieniach profilu wstawia ;-)
Ja pamiętam, że własnie ciuszków na 56 miałam za mało za to 62 zatrzęsienie. Śpiochów tez nie znosiłam, ale pajace juz tak. Body właśnie zakładane przez głowę mi pasowało.
A tak na marginesie lista zakupów zwłaszcza dla tych, które sa w I ciązy długa i ciągnie sie bez końca, choć to moja druga ciąża i tak będę kupować... Polecam robić zakupy sukcesywnie i nie zostawiać na 1 raz, bo można majątek wydać, a jak się raz na jakis czas coś kupuje to mniej "bolą wydatki" ;-)

Jolcia, jak masz kod (BBcode), to wchodzisz w ustawienia, edytuj sygnaturę i tam wklejasz kod.
Jeśli nie masz kodu, to wyszukaj "suwaczki ciążowe" (ja np. mam suwak z baby gaga) i tam po uzupełnieniu danych (termin porodu) uzyskasz finalnie kod.

w pierwszej ciazy lekarz prawie wogole mnie nie badał, w 19 tyg. wyladowałam na zastrzykach z kaprogestu z poronieniem zagrazajacym :-( w 21 tygodniu wyladowałam w szpitaalu z nakazem leżenia, ze skróconą i rozwartą szyjką :no: dla tego lekarza zawsze byl niedobry moment na badanie, a to za wczesnie, a to niedobrze bo przepowiadajace sie zaczynaja a to to a to sro :-( w poprzedniej ciazy poszłam w 7 tyg. przepisał mi duphaston w razie bolu brzucha i tekst: jak bedzie pania bolał brzuch to bedzie pani brała a jak nie to prosze nie wykupywac, wykupiłam, brzuch mnie pobolewał, na nastepnej wizycie dziecku nie bilo serduszko :-( NIGDY juz do niego nie pojde, partacz jeden!!!!! teraz na pierwszej wizycie sie dowiedziałam ze mcica jest napieta i od razu leki i nakaz lezenia u tamtego juz pewnie bym tej ciazy nie miała...... ot takie moje przekjscie z niebadajacym lekarzem....................omijam takich szerokim łukiem.........

pinki pare lat temu bylismy w bieszczadach, ale tam jest slicznie:D i jacy mili i nadgorliwi policjanci:D Jak kiedyś się tam znów pojawimy z chęcią dam znać:)

Któraś z was pytała o spanie, moją ulubioną pozycją jest bok, ale trudno mi określić który. Między nogi robię sobie poduszkę z kołdry i tak śpię, kilka dni temu całą noc nie spałam, źle mi coś było. Teraz mąż zarządził spanie przy otwartym oknie, jest lepiej ale niestety odgłosy mnie budzą...

farfalla88 ja na mojej pierwszej wizycie 29.07 dostałam leki duphastona, właśnie przez moje bóle brzucha jak to określasz, jak na miesiączkę, tak samo miałam... plamień nie miałam, teraz bólów też nie. Trzymaj się i miłego podglądania dzidziusia dzisiaj Ci życzę:D

ewa86, jak mijamy po drodze maka (mcdonalda) to już czuję zapach frytek, big maca i innych "smakołyków" ale to miałam od zawsze, zanim zaszłam w ciążę także... więc nie ma reguły...

Moniqaa ale chyba kupować ciuszki najlepiej już pod koniec ciąży, jak będziesz wiedzieć jakie duże będzie chłopisko lub jaka będzie drobna księżniczka:D No ewentualnie nie, ale powiedzcie mi jak można się oprzeć takim ładnym ubrankom w sklepie?

Myślicie o kupowaniu ubrań tematycznych? Czyli niebieskie i różowe? Czy może uniwersalne?

w pierwszej ciazy lekarz prawie wogole mnie nie badał, w 19 tyg. wyladowałam na zastrzykach z kaprogestu z poronieniem zagrazajacym :-( ot takie moje przekjscie z niebadajacym lekarzem....................omijam takich szerokim łukiem.........

kurczę strasznie współczuję takich przyjemności....
Ja od razu dostałam na pierwszym badaniu leki. Teraz mam miesiąc wolny i stale leżę...

Odpoczywaj i niczym się nie martw:)

Ja się zapierałam rękami i nogami przed różem ;) Ale w końcu musiałam się złamać, bo ciężko coś dziewczynce innego kupić;) Choć nadal nie znoszę ubierania w róż od stóp do głów ;)

No i ja tam lubię śpiochy :) Wolę je od pajaców :) A najbardziej lubię rampersy :D
Bodziaki tylko przez głowę. W kopertowych tyle tego zapinania, że mnie do szału doprowadzają ;)

Mamusiasynka- widzisz miałaś takie a nie inne doświadczenia i masz prawo omijac "takich" lekarzy łukiem.
Ja mam dzięki temu człowiekowi dziecko. Staraliśmy się z mężem 3,5 roku trafiliśmy do niego i tylko on dał takie leczenie, takie zabiegi, że teraz mam pod sercem wyczekanego bąbla. I nic mnie nie przekona, że jest złym lekarzem tylko dlatego, że do chwili obecnej nie gmyrał mi przy szyjce. Kochana najważniejsze miec dobrego zaufanego lekarza. Jeśli uważasz za podstawę badanie ginekologiczne to OK :tak::tak:. jESTEM PEWNA, ŻE MÓJ DR zbada mnie na najbliższej wizycie i wydaje mi się, że 12 tydz. będzie już ok!
Ewa - rogal bardzo fajny :tak: i kurcze ja sądziłam, że za takie cudo to koło 100 trzeba zapłacic jak nie więcej...więc chyba się skuszę:tak:

Arania wiem, że lepiej później... ale tak ciężko się oprzeć :-D
W sumie płci nie znam więc ciężko coś wybrać i to chyba mnie powstrzymuje :-D Jednak mówię Wam, że jak tylko znajdę coś w uniwersalnym kolorze co mi się spodoba to się nie opanuję :tak:

reklama
w pierwszej ciazy lekarz prawie wogole mnie nie badał, w 19 tyg. wyladowałam na zastrzykach z kaprogestu z poronieniem zagrazajacym :-( w 21 tygodniu wyladowałam w szpitaalu z nakazem leżenia, ze skróconą i rozwartą szyjką :no: dla tego lekarza zawsze byl niedobry moment na badanie, a to za wczesnie, a to niedobrze bo przepowiadajace sie zaczynaja a to to a to sro :-( w poprzedniej ciazy poszłam w 7 tyg. przepisał mi duphaston w razie bolu brzucha i tekst: jak bedzie pania bolał brzuch to bedzie pani brała a jak nie to prosze nie wykupywac, wykupiłam, brzuch mnie pobolewał, na nastepnej wizycie dziecku nie bilo serduszko :-( NIGDY juz do niego nie pojde, partacz jeden!!!!! teraz na pierwszej wizycie sie dowiedziałam ze mcica jest napieta i od razu leki i nakaz lezenia u tamtego juz pewnie bym tej ciazy nie miała...... ot takie moje przekjscie z niebadajacym lekarzem....................omijam takich szerokim łukiem.........

Masakra :szok: Jak można tak się w ogóle zachować? Sama wciąż trafiam na takich gburów - nie lekarzy. Ale teraz moja pani doktor jest naprawdę wspaniała :)

Do góry