reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
Kurcze te wysokie temperatury u dzieciaczków są okropne, Aneta mam nadzieję że Twojej Kruszynce szybko przejdzie i że to nic poważnego.
Mój Wojtuś ma kilka dziwnych kropek na pleckach i kilka na nóżkach - a w przedszkolu panuje ospa i tak się zastanawiamy czy to ospa czy nie, po nocy się pewnie wyjaśni. Na razie nie ma gorączki tylko jakiś marudny.
Byłam z nim dzisiaj w kinie na bajce "Dziadek do orzechów" - wynudziłam się i było mi strasznie niewygodnie ale najważniejsze że jemu się podobało. U nas to kino to takie małe, stare i było tylko 6 osób :-) Już myślałam że seans się nie odbędzie bo tak mało ludzi ale na szczęście puścili nam tą bajkę.

A z tymi skracającymi się szyjkami uważajcie, dużo leżcie. Z tego co wiem to niekoniecznie odczuwa się to że szyjka się skraca.

Dziewczyny gratuluje udanych wizyt.

Bakalia - gratuluję i baaaaardzo się cieszę Waszym szczęściem :-)

Nikusia - trzymam kciuki za premię !!!
Ja ostatnio też doświadczyłam tego fałszywego zainteresowania mną i moją ciążą w pracy, staram się o tym nie myśleć bo od razu mam nerwy. Na szczęście przez najbliższy czas nie zobaczą mnie w pracy.

Flower - gratuluję przeprowadzki :-) i ta historia z windą - oj ale stracha obie musiałyście mieć.

Mi się pępek nie uwypukla, jakoś zmian w jego wyglądzie nie zauważam.

Farfalla, Kulka, Ania - życzę poprawy nastroju, wszystko będzie dobrze.
Farfalla - mam nadzieję że uda Ci się znaleźć śliczną sukienkę w cudownie niskiej cenie :-)

Spokojnego wieczoru i zdrówka dla wszystkich.

Ostatnia edycja:
ja tak blyskawicznie tylko bo nie ponadrabiam na pewno.
u nas wsio dobre powoli sie ograniamy na nowym mieszkaniu, skrecamy meble, rozpakowujemy, Mala od wczoaj chodzi juz do pzredszkola DO 14:00 i super sie zaadaptowala choc wczoraj nei powiem wywinela mi niezly numer bo jak zamykalam drzwi do mieszkania to przywolala winde nacisnela guzika i pojechala sama na dol a ja bieglam na leb na szyje z 5 pietra po schodach szlyszac jej histeryczny placz:szok:

ania90- na swieżo więc się odniosę: niekoniecznie musisz czuć że ci się skraca szyjka (ja nei czulam nic tylko zaniepokoilo mnie ze odczuwam ruchy dziecka tylko w samej jakby pipce). bylam w 30tc i mialam szyjke skrocona praktycznie do zera, miekka i rozwarta na 1cm - urodzilam za drugim podpieciem oksytocyny 2 dni po terminie wiec glowa do gory! jak najwiecej leż z podniesionym tyłkiem do góry (podłoż poduchę czy coś), jak nie dostałaś jeszcze leków (fenoterol i ispotin) to chyba nie jest jeszcze tak źle
Dziewczyny napisze Wam że jest lepszy lek od fenoterolu. Bratowa brała go, jest dostępny w Czechach, ale po nim tak nie telepie człowiekiem i nie ma takiego negatywnego wpływu na dziecko. Przepisano jej go w akademickim we Wrocławiu
Plaszczyk super, podobny do mojego zimowego. Mój bardzo ciepły jest i prałam w pralce normalnie

Można brac
Lek nazywa się gynipral, jak bratowa znajdzie adres apteki w Czechach gdzie pracuje polka do też wstawię. Lek na receptę, byl dostepny w Polsce ale jest według NFZ droższy więc mniej opłacalny:wściekła/y::wściekła/y:
DURKYNOVA 446 szpital miejski 54701 NACHOD Tel. 00420491601592 prosic Panią Jana Koniczkova mówi po polsku. Najpierw zamawia się telefonicznie

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, mam pytanie, czy ospa jest dla mnie jakimś zagrożeniem (a właściwie dla dzieciątka w brzuszku) jesli ja juz na nią chorowałam i w dodatku miałam również półpasiec ???

reklama
Do góry