reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Witam marcowe mamusie.
Po wielu latach i ja zostanę ponownie mamą :-) Nasza córcia ma już 7 lat. Podczytywałam Wasze posty od jakiegoś czasu ale nie miałam odwagi i czasu, żeby do Was dołączyć. Oczekujemy naszego skarbu 30 marca ale z ostatnich wizyt u lekarzy wynika, że poród może być wywoływany wcześniej z powodu konfliktu serologicznego :( ( co jest powodem naszych zmartwień w ostatnim okresie). Mamy nadzieję i wierzymy, że wszystko będzie w porządku ale jak to przyszła mama - oczywiście bardzo się martwię. Jestem w chwili obecnej pod zwiększoną kontrolą lekarską - więc raczej w dobrych rękach.
Mam nadzieję, że będę mogła się z Wami podzielić zarówno radościami i obawami jakie spotykają nas w tym cudownym okresie jakim jest ciąża.

reklama
Susi witaj!

ja sie teraz obudzialm bo chociaz udalo mi sie uspac z tym potwornym bolem zoladka i dopiero zaczelo mnie ganiac :-( nie moglo do rana zaczekac.....zoladek boli mniej ale boli caly czas. Patrycja spi ze mna bo zaczela goraczkowac a ze ja sama jak cien czlowieka chodzilam to bym nie dala rady do niej zagladac ale juz chyba lepiej bo goraczka ustapila i spi od 22

zdrowka dziewczyny dla waszych dzieciaczkow.

Witam nowa mamę!

marcia zdrówka dla Was!

aLE DZIS MI SIE GŁUPOTY SNIŁY :szok::szok::szok::szok:az co chwile sprawdzałam czy Tomek jest obok bo sie balam :szok::szok:i brzuch mnie w nocy bolał.......

Aneta ja lubie spac z Młodym, teraz to mu niewygodnie i goraco w srodku i sie rzuca wiec sam chce u siebie w pokoju ale nie mam nic przeciwko spaniu z dzieckiem......

w przyszłym tygodniu w ktory dzien robie podejscie do glukozy.......

Dziewczyny-ja też nie mogłam spać całą noc....normalnie ani minuty. W dodatku od dwóch dni wróciły mi mdłości-właśnie w nocy głównie mnie męczą...masakra,myślałam,że to już bezpowrotnie minęło.

Mam pytanie-wiem,że nie raz była o tym mowa,ale nie mogę znaleźć...co stosowałyście na infekcje pochwy w czasie ciąży? Chyba zaczyna mnie coś łapać,bo pieczy i trochę swędzi...a wizyta dopiero w czwartek za tydzień.... help...

Mrowka ja nie chce radzic bo nie wiem co na infekcje......mi tez wrócily mdlosci, zbiera mi sie na wymioty i mnie muli :-( musze sie pilnowac z jedzeniem, wczoraj zjadłam plasterek ogorka w curry i mi bylo niedobrze caly wieczor :-(

Koreczek gdzieś Ty??????????????????

Ostatnia edycja:
hej dziewczyny

ja na jakiś czas musze rozstać sie z forum.... jestem tak załamana tą szyjką że szok..... z tego wszystkiego cała noc nie moglam spac.... a mlody jeszcze tak napierał na dół jak na złość ..... jakoś musze wytrzymac do nastepnej wizyty..... :-(

dzięki za porady co do kołderki i poduszki, kołderkę kupię bo różnie to jest mieszkamy w domu, gdzie wszystkim wiecznie ciepło (mojemu mężowi przede wszystkim) mi nie koniecznie, trzeba palić w piecu a ja tego nie robię wiec nie wiem jak to będzie jak małe lepiej kupie a o poduszce myślałam jakiej większej coby się dziecko małe zmieściło całe na niej i do kamienia była, mam rogal ale wielki, nie wiem czy mi się sprawdzi bo same go robiłyśmy z teściową w środku mam kuli styropianowe, teraz z nim śpię ale nie wiem czy do karmienia się sprawdzi.

A po za tym byłam dzisiaj na wizycie, odebrałam wyniki też i mam sporo gorsze od poprzednich.. na dodatek zrobiło mi się coś na nosie i na policzki idzie i mnie swędzi.. a za bardzo niczym nie mogę smarować jedynie wapno. A co do wizyty mały jest duży ma dłuugie nogi (po mamusi, jak to stwierdził mój mąż) i jest małym akrobatom i gimnastykiem w brzuchu ( to po tatusiu tak sie wierci). Łożysko mam na prawej stronie przodujące, wszystko sie unormowało. Wszystko dobrze i wygląda na to że w marcu przywitamy naszego Olafka :)
Co do wyników mamy konflikt serologiczny z mężem ja mam O RhD - a on ma AB RhD +. Dobrze, że już wiemy mam nadzieje, że nie będzie później problemów nie chcielibyśmy mieć tylko jednego dziecka.

Mykamy spać po dniu pełnym wrażeń.

A próbowałaś smarować to maścią cynkową.
Witam!!!
Zaraz muszę lecieć do urzędu pracy, aż mnie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: I jestem wściekła na siebie bo wyżyłam się na malej, bo mnie tez wku....Szukałam wszędzie flagi i nie mogłam znaleźć, okazało się że wywiozła do babci, bo to jej:wściekła/y: Ubrałam ja w białą bluzkę i czerwone spodnie;-)

Aneta ząbki różnie idą.. u nas 1 i 2 szły tak że wgl nie wiedzieliśmy..3 trochę musiałam smarować.. 4 nie chciała jeść i gorączka i teraz idą nam 5tki i ma podgorączkowy i kupy wstrętne..ja raz z czwórkami byłam w szpitalu bo miała coś 39 gorączki to nas babka opierniczyła, że teraz to się tylko zarazić możemy bo mała zdrowa tylko zębole idą..Przy zębach dziecko może mieć też katar i kaszleć..
Jednym słowem bądź tu mądry i strzelaj co się dzieje..

igem ja też mam konflikt i do tego córa ma po mężu krew ale nic się nie dzieje.. dają zastrzyk po porodzie i spokój;-) kiedyś były większe problemy z tym..

susi a co ma konflikt do wcześniejszego porodu? ja miałam normalnie córkę rodzić tylko cc nieplanowana była..moja siostra ma konflikt i tez 2 córki w terminie i moja mama 5 nas urodziła z konfliktem bez wywoływania..
No i witam Cię:)

mrówka lactovaginal i provag... a gdy coś więcej pimafucin globulki i krem..

19ania ej no kobieto nie możesz się tak załamywać..! ja jestem świetnym przykładem, że można mieć szyjkę całkiem skróconą i rozwartą a dziecko nie chce wychodzić:) fenoterol niech Ci dadzą i isoptin do tego(lek na skracanie szyjki i skurcze ) u mnie działał i donosiłam a nie leżałam tylko tarłam ściany pod malowanie:-D passer Ci założą może i też będzie trzymał..oszczędzaj się!

reklama
witam piąkowo, prawie weekendowo :)

młodamama21 no już się doinformowałam jak to teraz wygląda z tym konfliktem, byłam pewna, że nie mamy takiego problemu chociaż to już nie jest problem kiedyś było gorzej..
susi witaj! właśnie też mnie zastanawia co ma wcześniejszy poród poprzez wywołanie z tym konfliktem? jakieś problemy nie dostałaś po pierwszym porodzie zastrzyku?
jagna25 spróbuje chociaż ginekolog nic mi o tej maści cynkowej nie mówił

mykam pojawię się pod wieczór i pewnie będzie sporo do nadrabiania, a tymczasem zdrowiejcie Wy i Wasze pociechy!! oby więcej nie było..!!

Do góry