reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Witam marcowe mamusie.
Po wielu latach i ja zostanę ponownie mamą :-) Nasza córcia ma już 7 lat. Podczytywałam Wasze posty od jakiegoś czasu ale nie miałam odwagi i czasu, żeby do Was dołączyć. Oczekujemy naszego skarbu 30 marca ale z ostatnich wizyt u lekarzy wynika, że poród może być wywoływany wcześniej z powodu konfliktu serologicznego :( ( co jest powodem naszych zmartwień w ostatnim okresie). Mamy nadzieję i wierzymy, że wszystko będzie w porządku ale jak to przyszła mama - oczywiście bardzo się martwię. Jestem w chwili obecnej pod zwiększoną kontrolą lekarską - więc raczej w dobrych rękach.
Mam nadzieję, że będę mogła się z Wami podzielić zarówno radościami i obawami jakie spotykają nas w tym cudownym okresie jakim jest ciąża.

reklama
Susi witaj!

ja sie teraz obudzialm bo chociaz udalo mi sie uspac z tym potwornym bolem zoladka i dopiero zaczelo mnie ganiac :-( nie moglo do rana zaczekac.....zoladek boli mniej ale boli caly czas. Patrycja spi ze mna bo zaczela goraczkowac a ze ja sama jak cien czlowieka chodzilam to bym nie dala rady do niej zagladac ale juz chyba lepiej bo goraczka ustapila i spi od 22

zdrowka dziewczyny dla waszych dzieciaczkow.

Witam nowa mamę!

marcia zdrówka dla Was!

aLE DZIS MI SIE GŁUPOTY SNIŁY :szok::szok::szok::szok:az co chwile sprawdzałam czy Tomek jest obok bo sie balam :szok::szok:i brzuch mnie w nocy bolał.......

Aneta ja lubie spac z Młodym, teraz to mu niewygodnie i goraco w srodku i sie rzuca wiec sam chce u siebie w pokoju ale nie mam nic przeciwko spaniu z dzieckiem......

w przyszłym tygodniu w ktory dzien robie podejscie do glukozy.......

Dziewczyny-ja też nie mogłam spać całą noc....normalnie ani minuty. W dodatku od dwóch dni wróciły mi mdłości-właśnie w nocy głównie mnie męczą...masakra,myślałam,że to już bezpowrotnie minęło.

Mam pytanie-wiem,że nie raz była o tym mowa,ale nie mogę znaleźć...co stosowałyście na infekcje pochwy w czasie ciąży? Chyba zaczyna mnie coś łapać,bo pieczy i trochę swędzi...a wizyta dopiero w czwartek za tydzień.... help...

Mrowka ja nie chce radzic bo nie wiem co na infekcje......mi tez wrócily mdlosci, zbiera mi sie na wymioty i mnie muli :-( musze sie pilnowac z jedzeniem, wczoraj zjadłam plasterek ogorka w curry i mi bylo niedobrze caly wieczor :-(

Koreczek gdzieś Ty??????????????????

Ostatnia edycja:
hej dziewczyny

ja na jakiś czas musze rozstać sie z forum.... jestem tak załamana tą szyjką że szok..... z tego wszystkiego cała noc nie moglam spac.... a mlody jeszcze tak napierał na dół jak na złość ..... jakoś musze wytrzymac do nastepnej wizyty..... :-(

dzięki za porady co do kołderki i poduszki, kołderkę kupię bo różnie to jest mieszkamy w domu, gdzie wszystkim wiecznie ciepło (mojemu mężowi przede wszystkim) mi nie koniecznie, trzeba palić w piecu a ja tego nie robię wiec nie wiem jak to będzie jak małe lepiej kupie a o poduszce myślałam jakiej większej coby się dziecko małe zmieściło całe na niej i do kamienia była, mam rogal ale wielki, nie wiem czy mi się sprawdzi bo same go robiłyśmy z teściową w środku mam kuli styropianowe, teraz z nim śpię ale nie wiem czy do karmienia się sprawdzi.

A po za tym byłam dzisiaj na wizycie, odebrałam wyniki też i mam sporo gorsze od poprzednich.. na dodatek zrobiło mi się coś na nosie i na policzki idzie i mnie swędzi.. a za bardzo niczym nie mogę smarować jedynie wapno. A co do wizyty mały jest duży ma dłuugie nogi (po mamusi, jak to stwierdził mój mąż) i jest małym akrobatom i gimnastykiem w brzuchu ( to po tatusiu tak sie wierci). Łożysko mam na prawej stronie przodujące, wszystko sie unormowało. Wszystko dobrze i wygląda na to że w marcu przywitamy naszego Olafka :)
Co do wyników mamy konflikt serologiczny z mężem ja mam O RhD - a on ma AB RhD +. Dobrze, że już wiemy mam nadzieje, że nie będzie później problemów nie chcielibyśmy mieć tylko jednego dziecka.

Mykamy spać po dniu pełnym wrażeń.

A próbowałaś smarować to maścią cynkową.
Witam!!!
Zaraz muszę lecieć do urzędu pracy, aż mnie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: I jestem wściekła na siebie bo wyżyłam się na malej, bo mnie tez wku....Szukałam wszędzie flagi i nie mogłam znaleźć, okazało się że wywiozła do babci, bo to jej:wściekła/y: Ubrałam ja w białą bluzkę i czerwone spodnie;-)

Aneta ząbki różnie idą.. u nas 1 i 2 szły tak że wgl nie wiedzieliśmy..3 trochę musiałam smarować.. 4 nie chciała jeść i gorączka i teraz idą nam 5tki i ma podgorączkowy i kupy wstrętne..ja raz z czwórkami byłam w szpitalu bo miała coś 39 gorączki to nas babka opierniczyła, że teraz to się tylko zarazić możemy bo mała zdrowa tylko zębole idą..Przy zębach dziecko może mieć też katar i kaszleć..
Jednym słowem bądź tu mądry i strzelaj co się dzieje..

igem ja też mam konflikt i do tego córa ma po mężu krew ale nic się nie dzieje.. dają zastrzyk po porodzie i spokój;-) kiedyś były większe problemy z tym..

susi a co ma konflikt do wcześniejszego porodu? ja miałam normalnie córkę rodzić tylko cc nieplanowana była..moja siostra ma konflikt i tez 2 córki w terminie i moja mama 5 nas urodziła z konfliktem bez wywoływania..
No i witam Cię:)

mrówka lactovaginal i provag... a gdy coś więcej pimafucin globulki i krem..

19ania ej no kobieto nie możesz się tak załamywać..! ja jestem świetnym przykładem, że można mieć szyjkę całkiem skróconą i rozwartą a dziecko nie chce wychodzić:) fenoterol niech Ci dadzą i isoptin do tego(lek na skracanie szyjki i skurcze ) u mnie działał i donosiłam a nie leżałam tylko tarłam ściany pod malowanie:-D passer Ci założą może i też będzie trzymał..oszczędzaj się!

reklama
witam piąkowo, prawie weekendowo :)

młodamama21 no już się doinformowałam jak to teraz wygląda z tym konfliktem, byłam pewna, że nie mamy takiego problemu chociaż to już nie jest problem kiedyś było gorzej..
susi witaj! właśnie też mnie zastanawia co ma wcześniejszy poród poprzez wywołanie z tym konfliktem? jakieś problemy nie dostałaś po pierwszym porodzie zastrzyku?
jagna25 spróbuje chociaż ginekolog nic mi o tej maści cynkowej nie mówił

mykam pojawię się pod wieczór i pewnie będzie sporo do nadrabiania, a tymczasem zdrowiejcie Wy i Wasze pociechy!! oby więcej nie było..!!

Do góry