reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Dziekuje mloda mamo :D

Ewula z noska kapie ale ona to od urodzenia ma co tydzien katar wiec ciezko stwierdzic czy cos ja lapie czy nie.
Zabki ida gorne dwojki ale przy wczesniejszych nie goraczkowala.
No nie wiem.

Wypila patacetamol i jak pisalam ostatniego posta to zasnela mi, 1,5h spala a teraz 37 juz.

Juz jej pora do spania ale teraz to odczekam godzinke bo sie rozbudzila i znow spac raczej nie pojdzie.

A klientka mi przepadla :/ moze za tydzien przyjdzie. Pech

reklama
Rany, moje dziecko też ma temperaturę - 38,1 (wynik pewny, bo na śpiocha normalnym termometrem zmierzone)... Już śpi (normalnie około 20 30 zasypia), no ale za dnia krótko spał. Już przed drzemką miałam wrażenie, ze jakiś cieplejszy, ale w ogóle nie marudzi, zachowuje się normalnie. Może to ta osławiona trzydniówka?? Niby niska ta temp, ale on w ogóle (jak ja) nie gorączkuje...

Zęby odpadają, bo ostatnio wszystkie trójki wylazły hmmm

Mi sie wydaje ze moja moze miec 3dniowke bo teraz ma lekkie wypieki i wysypke :( nawet nie ide do lekarza bo nie ma sensu. Na noc najwyzej dam czopka w tylek. Wlasnie wcina ze smakiem kanapke z dzemem. Kapac jej nie bede tylko umyje tam gdzie trzeba. Oby jutro bylo lepiej :)

Mamusia chyba pozniej sobie tez cos zamowie :)

Witam wieczorowa pora troszkę dziś miałam na glowie wiec teraz w ramach luzu już do Was zerkam....
U nas troszkę kiepsko od mojego szagra zona, ma tate w ciężkim stanie cala noc nie spalam i myslalam tylko o panu Zygmuncie :/

Alesia dobrze ze z tym pradem udalo sie wam zalatwic, teraz sa takie czasy ze trzeba sie pilnowac :nerd:

Marcia30 zdrowka zycze

Mamusia synka zdrowka dla Was zycze

Kulka84 mysle ze to przez te pogoda taki stan cie dopadl....a co do zyl no coz taki urok ciazy ale znikna po ciazy :)) Ja juz stosuje kremy na rozstępy:sorry:

Ech w zimie jak bylam z Madzia w ciazy czulam sie jak balwan albo jak kula sniegowa ktora nie idze tylko sie toczy :) W sumie teraz to ta ciaza powoduje u mnie takie bole ze o spacerach jakis moge zapomniec, z Madzia bylo inaczej , takze ja ciesze sie ze moge choc troszke w domu polezec choc potem nogi strasznie bola i w nocy sie mecze...Ta ciaz jest inna od poprzedniej:baffled:

Malpawzoo od tego sie ma babcie :)) ze rozpieszczaja juz swoje przyszle wnuczeta :rofl2:

Aneta zdrowka zycze dla coreczki , slicznie wyglądacie ;-)

Joasia to rwa kulszowa tez mnie zaczyna meczyc :/

Mlodamama juz wkrotce poznasz plec :)) Jeszcze troszke cierpliwosci ...a szarlotke chetnie sie pocztestuje :))) Swietny plaszczyk

Megi Pegi zdrowka zycze dla synusia no i chwal sie kurtka :))

Secreto pepek moj jest schowany ale w poprzedniej ciazy mialam wystajacy ,ale masz slodkiego psiaka - przytulaska

A jesli chodzi o przesuwanie daty to Madzia urodzila sie dwa tygonie przed terminem , teraz wiem ze tez mi sie napewno data zmieni czas pokaze

Ewa86 chlebek pieklas?? Jak tamto poprosze o przepis ...Moja Mala juz przed rokiem miala poduszeczke i kolderke ale masz racje ze na poczatku dziecko spi w rozku a i z ta poduszka ...na szkole rodzenie mowili o Zwitkowskim nawet dostalismy ksiazki do poczytania o jego metodach
Po szpitalu wiedziałam ze dzieciatko male na początku musi mieć ciasno wiec spalo w rozku a po bokach daliśmy jeszcze poduszeczki by miało komfort jak w brzuszku :))

PierwszyRazMama z chlopami naszymi tak jest ze jesli chodzi o zdrowie zachowuja sie jak dzieci i trzeba "sila" im wszystko tlumaczyc:D

Jagna moj maz ma 27 marca urodziny i strzeli mu w tym dniu 30stka wiec bylby zachwycony jakbym tak tez urodzila

19ANIA glowa do gory moze leki jakies dostaniesz czas pokaze, czasem ze skrocona szyjka mozna dochodzic nawet do 42 tygodni

Pozdrawiam wszystkich

Zdrówka dla dzieci:-D:-D
No i muszę iść do logopedy z dzieckiem, bo niewyraźnie mówi. Dla mnie mała mówi oki, ale ja ją zawsze zrozumiem. Z kart obserwacji gotowości do szkoly wyszła oki, tak jak wszystkie 5 latki w jej grupie, 6 latki wyszły mega dobrze. Ale pani obiecała, że w kwietniu nasze dorównają o rok starszym dziecią

Jeszcze raz zdrowka zycze dla Waszych dzieciatek a ja znikam spac, jutro trzeba rano wstać wiec wole się dziś sprobowa wsypac bo ostatnia nocka nie była najlepsza
Dobranoc i do jutra

dzięki za porady co do kołderki i poduszki, kołderkę kupię bo różnie to jest mieszkamy w domu, gdzie wszystkim wiecznie ciepło (mojemu mężowi przede wszystkim) mi nie koniecznie, trzeba palić w piecu a ja tego nie robię wiec nie wiem jak to będzie jak małe lepiej kupie a o poduszce myślałam jakiej większej coby się dziecko małe zmieściło całe na niej i do kamienia była, mam rogal ale wielki, nie wiem czy mi się sprawdzi bo same go robiłyśmy z teściową w środku mam kuli styropianowe, teraz z nim śpię ale nie wiem czy do karmienia się sprawdzi.

A po za tym byłam dzisiaj na wizycie, odebrałam wyniki też i mam sporo gorsze od poprzednich.. na dodatek zrobiło mi się coś na nosie i na policzki idzie i mnie swędzi.. a za bardzo niczym nie mogę smarować jedynie wapno. A co do wizyty mały jest duży ma dłuugie nogi (po mamusi, jak to stwierdził mój mąż) i jest małym akrobatom i gimnastykiem w brzuchu ( to po tatusiu tak sie wierci). Łożysko mam na prawej stronie przodujące, wszystko sie unormowało. Wszystko dobrze i wygląda na to że w marcu przywitamy naszego Olafka :)
Co do wyników mamy konflikt serologiczny z mężem ja mam O RhD - a on ma AB RhD +. Dobrze, że już wiemy mam nadzieje, że nie będzie później problemów nie chcielibyśmy mieć tylko jednego dziecka.

Mykamy spać po dniu pełnym wrażeń.

reklama
W rozku nigdy bo krepuje ruchu

To właśnie o to chodzi, że krępuje ruchy :) Noworodki lubią mieć ciasno. Chociaż oczywiście każdy inaczej. Franek już po tygodniu zaczął się rozkopywać, ale Aniela długo w rożku spała.

Aneta, jeśli dziś dostała gorączki, to na pewno nie trzydniówka. Bo wysypka wyszłaby dopiero na 3 lub 4 dzień, jak gorączka już spada.
Brzmi to na jakaś wirusówkę. Gorączka jeszcze niewielka, mam nadzieję, że to nic poważnego. A 37 stopni u dziecka tuż po spaniu to norma nawet dla zdrowego niemowlaka. Nie martw się, przejdzie!

Ewa86 chlebek pieklas?? Jak tamto poprosze o przepis

Tak, ja często piekę :)
Tu mam sprawdzone przepisy: BaBy w kuchni: Pieczywo
Wypróbowane przeze mnie są oznaczone moim imieniem :)
Polecam szczególnie:
* Brioszkę Julii Child
* Chałkę (BOOOOOOSKA)
* Chleb czosnkowo-ziołowy (genialny na ciepło do grilla)
* Chleb z miodem i płatkami
* Bułki hamburgerowe
* Bułki na jogurcie
* Bułeczki z twarożkiem i ziołami
* Marchewkowe bułki z płatkami
* Miodowe bułeczki na maślance
* Proziaki

Uff, dużo tego :)
Dziś piekłam chleb z książki "Uczta lodu i ognia" - przepisy z Gry o tron :)
Fajny wyszedł. Przepis też niedługo będzie na blogu :)

Do góry