reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

wiesz myśmy miesiąc temu auto wymienili więc musimy zrobić teraz przegląd bo tablice mamy czasowe..i znów męża pół soboty nie będzie bo trzeba to wymienić:wściekła/y: mam nadzieję, że jutro kurier nadjedzie z tym bo będzie nieciekawie..

reklama
ewa86 chetnie bym wpadla, ale teraz przez 3 tygodnie i tak musze siedziec w domu, bo remontuja, wiec ktos musi być wrazie czego a meza nie ma w domu. Ale mowia, ze skoncza do konca listopada, to wtedy bardzo chetnie i mam nadzieje, ze będzie się czym chwalic! ;-)

A jeśli chodzi o spotkanie to mi obydwie opcje odpowiadaja! :tak:

malpawzoo wspolczuje nerwow związanych z komputerem. I na te serwisy to tylko można się zdernerwowac! Ich typowoa odpowiedz na wszystko: Proszę wyłączyć i włączyć komputer! :wściekła/y:

mamusia synka zdrowka wam zycze!!!

masiosia kciuki zaciśnięte za test! Zdrowka dla twoich tez!!

mlodamama21 najgorsze sa takie niespodziewane wydatki! :no:

ewa86 to może u ciebie? Bo ja do Krakowa bez Mai dojadę dopiero na 19, to już dla mnie prawie środek nocy :-D Jakbyście się umawiały to piszcie na naszym wątku, bo tu mi pewnie to umknie :sorry:

Julianna, pewnie :) Tutaj tak tylko zagajam ;)

Też mi się forum zmieniło. Ale nie wiem na co narzekacie :p Mnie się podoba :) Lubię takie nowoczesne, "opływowe" kształty. Przyzwyczaicie się ;)

Mamusiu synka... u Ciebie Kurczak, a u mnie Tadzik kaszle... nie podoba mi się ten kaszel i już się stresuję czy to nic powaznego... na razie w ruch poszedł syrop... jakoś szczęśliwi udało mi się dostać na jutro rano do mojego ulubionego pediatry, więc może uda mi się przy okazji wyciągnąc skierowanie na badanie krwi i kału, bo pisałam Was o tych nie fajnych qpach Tadzika....

Ewa86 pisałaś, że Antek spory... mnie też lekarz powiedział, że moja lady też sporawa już teraz waży ponad 500 g (nie pamietam dokładnie) i jest półtora tygodnia do przodu, z tym, że daty porodu mi nie zmieniał, bo liczy się to co widac w 13 tygodniu, wtedy jest to najbardziej miarodajne.

Wy narzekacie na brak zajęć, a ja marzę o tym, żeby móc zwolnić. Choć nie powiem, że ta ilość zajęć mnie mobiluzje, już po miesiącu jakoś się przyzwyczaiłam do zycia na pełnych obrotach i o dziwo jakoś uda mi się wszystko pogodzić. To znaczy i po sprzątane i po poprasowane i ugotowana. Fakt robię to głównie jak Tadzik pójdzie spać i przez to śpię mniej, ale tez mam teraz jakiś okres, że w sumie to czasem mi się nie chce spać. We wtorki Tadzia wogóle nie widuje. Dostałam się na taki kurs dla rodziców i łażę na niego zaraz po pracy. Na szczęscie zostały jeszcze tylko 4 spotkania. No a raz w miesiącu w weekend chodze na taki szkolenie, wiec tez weekend bez dziecka i od rana do wieczora na zajęciach. Ale jeśli chodzi siedzenie na necie, to więcej czasu mam pracując niz w domu. Prace domowe na zajęcia też w pracy często robię, w domu żygam kompem i szkoda mi czasu.

Byczcie się ile wlezie, ja pamiętam,że w I ciaży poszłam na zwolnienie pod koniec 7 miesiąca i zamiast się opieprzać wiecie co robiłam. Mega porządki łącznie z porzadkami u rodziców w domu, tony pierogów na zapas, jakby po porodzie miała być wojna i kupę różnych rzeczy. Czasem żałuję, że nie wyspałam się wtedy na zapas i nie obejrzałam wszystkiego na zapas... No ale to sie nie wróci :)

Jupi... udało mi się kupić super fajną kurtkę teraz na jesień, bo chodzę w cienkiej i mi zimno. A ta kurtka to dokładnie coś o czym myslałam. Na zimę mam taka fajną puchówkę z czasów kiedy byłam bardziej okrągła i w ciaży z Tadzikiem przechodziłam w niej do końca.

Wielkie dzięki dla Mouse23, bo to ona wskazała mi tego sprzedawcę :)

Mlodamama cieszę się że buciki się podobają:-) Serio napisałam Maria? Jak tak to przepraszam:-) Co do kosztów wysyłki to nie ma co się rozdrabniać bo to nie było dużo;-) Wystarczy mi fakt że małej się podobają bo u mnie i tak by leżały :-)

Mam nadzieję że ubranko też dojdzie bez problemu do Flower188:-)

Ostatnia edycja:
Jagna ppprosze zrazika z slaskimi moze ich byc nawet 100 I cserwona kapuste do tego... dziejune bardzo....
Milego dnia

Zraziki miały być, a są zrazy. Chol... mięsa nie dało się rozbić tak jak bym chciała. Aż męża obudziłam po nocce, co by mi rozbił, bo od tłuczenia obudziłam dzidzię i brzuch mnie rozbolał.
Chętnie wyślę, ale nie mam klusek śląskich bo nie umiem zrobić i będzie surówka z białej kapusty z pomidorem i kiszonym ogórkiem, do tego tłuczone ziemniaczki:-D Mamę też zaprosiłam na obiadek, bo tata w delegacji to co będzie sobie tylko gotować.
A pomidorów mam już dość, tak szczerze mówiąc

Megi, no spory Antek niestety. Wszystkie wymiary ma między 70 a 90 centylem.
Chociaż z drugiej strony - gdybym miała znowu wcześniej urodzić, to lepiej, żeby szybko rósł.
Mam jakieś takie dziwne przeczucie, że to będzie bardzo spokojne dziecko :) Oby się sprawdziło :)

reklama
Ewa super, że u Antka wszystko w porządku :D
i mam nadzieję, że teraz już nawet w śniegach dojadę na spotkanie na Hucie ;)

Moja Pola też wyjątkowo duża a to dziwne bo jestem drobnej postury :p albo byłam bo teraz ważę już prawie 60 kg:wściekła/y::wściekła/y:a przed ciążą 48 kg.. w każdym razie sama bym się zdziwiła jakby Pola urodziła się ważąc ponad 3,5 kg :eek::eek:
Dziewczyny wy też macie już wystający pępek?
:-D

Ostatnia edycja:
Do góry