reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

wiesz myśmy miesiąc temu auto wymienili więc musimy zrobić teraz przegląd bo tablice mamy czasowe..i znów męża pół soboty nie będzie bo trzeba to wymienić:wściekła/y: mam nadzieję, że jutro kurier nadjedzie z tym bo będzie nieciekawie..

reklama
ewa86 chetnie bym wpadla, ale teraz przez 3 tygodnie i tak musze siedziec w domu, bo remontuja, wiec ktos musi być wrazie czego a meza nie ma w domu. Ale mowia, ze skoncza do konca listopada, to wtedy bardzo chetnie i mam nadzieje, ze będzie się czym chwalic! ;-)

A jeśli chodzi o spotkanie to mi obydwie opcje odpowiadaja! :tak:

malpawzoo wspolczuje nerwow związanych z komputerem. I na te serwisy to tylko można się zdernerwowac! Ich typowoa odpowiedz na wszystko: Proszę wyłączyć i włączyć komputer! :wściekła/y:

mamusia synka zdrowka wam zycze!!!

masiosia kciuki zaciśnięte za test! Zdrowka dla twoich tez!!

mlodamama21 najgorsze sa takie niespodziewane wydatki! :no:

ewa86 to może u ciebie? Bo ja do Krakowa bez Mai dojadę dopiero na 19, to już dla mnie prawie środek nocy :-D Jakbyście się umawiały to piszcie na naszym wątku, bo tu mi pewnie to umknie :sorry:

Julianna, pewnie :) Tutaj tak tylko zagajam ;)

Też mi się forum zmieniło. Ale nie wiem na co narzekacie :p Mnie się podoba :) Lubię takie nowoczesne, "opływowe" kształty. Przyzwyczaicie się ;)

Mamusiu synka... u Ciebie Kurczak, a u mnie Tadzik kaszle... nie podoba mi się ten kaszel i już się stresuję czy to nic powaznego... na razie w ruch poszedł syrop... jakoś szczęśliwi udało mi się dostać na jutro rano do mojego ulubionego pediatry, więc może uda mi się przy okazji wyciągnąc skierowanie na badanie krwi i kału, bo pisałam Was o tych nie fajnych qpach Tadzika....

Ewa86 pisałaś, że Antek spory... mnie też lekarz powiedział, że moja lady też sporawa już teraz waży ponad 500 g (nie pamietam dokładnie) i jest półtora tygodnia do przodu, z tym, że daty porodu mi nie zmieniał, bo liczy się to co widac w 13 tygodniu, wtedy jest to najbardziej miarodajne.

Wy narzekacie na brak zajęć, a ja marzę o tym, żeby móc zwolnić. Choć nie powiem, że ta ilość zajęć mnie mobiluzje, już po miesiącu jakoś się przyzwyczaiłam do zycia na pełnych obrotach i o dziwo jakoś uda mi się wszystko pogodzić. To znaczy i po sprzątane i po poprasowane i ugotowana. Fakt robię to głównie jak Tadzik pójdzie spać i przez to śpię mniej, ale tez mam teraz jakiś okres, że w sumie to czasem mi się nie chce spać. We wtorki Tadzia wogóle nie widuje. Dostałam się na taki kurs dla rodziców i łażę na niego zaraz po pracy. Na szczęscie zostały jeszcze tylko 4 spotkania. No a raz w miesiącu w weekend chodze na taki szkolenie, wiec tez weekend bez dziecka i od rana do wieczora na zajęciach. Ale jeśli chodzi siedzenie na necie, to więcej czasu mam pracując niz w domu. Prace domowe na zajęcia też w pracy często robię, w domu żygam kompem i szkoda mi czasu.

Byczcie się ile wlezie, ja pamiętam,że w I ciaży poszłam na zwolnienie pod koniec 7 miesiąca i zamiast się opieprzać wiecie co robiłam. Mega porządki łącznie z porzadkami u rodziców w domu, tony pierogów na zapas, jakby po porodzie miała być wojna i kupę różnych rzeczy. Czasem żałuję, że nie wyspałam się wtedy na zapas i nie obejrzałam wszystkiego na zapas... No ale to sie nie wróci :)

Jupi... udało mi się kupić super fajną kurtkę teraz na jesień, bo chodzę w cienkiej i mi zimno. A ta kurtka to dokładnie coś o czym myslałam. Na zimę mam taka fajną puchówkę z czasów kiedy byłam bardziej okrągła i w ciaży z Tadzikiem przechodziłam w niej do końca.

Wielkie dzięki dla Mouse23, bo to ona wskazała mi tego sprzedawcę :)

Mlodamama cieszę się że buciki się podobają:-) Serio napisałam Maria? Jak tak to przepraszam:-) Co do kosztów wysyłki to nie ma co się rozdrabniać bo to nie było dużo;-) Wystarczy mi fakt że małej się podobają bo u mnie i tak by leżały :-)

Mam nadzieję że ubranko też dojdzie bez problemu do Flower188:-)

Ostatnia edycja:
Jagna ppprosze zrazika z slaskimi moze ich byc nawet 100 I cserwona kapuste do tego... dziejune bardzo....
Milego dnia

Zraziki miały być, a są zrazy. Chol... mięsa nie dało się rozbić tak jak bym chciała. Aż męża obudziłam po nocce, co by mi rozbił, bo od tłuczenia obudziłam dzidzię i brzuch mnie rozbolał.
Chętnie wyślę, ale nie mam klusek śląskich bo nie umiem zrobić i będzie surówka z białej kapusty z pomidorem i kiszonym ogórkiem, do tego tłuczone ziemniaczki:-D Mamę też zaprosiłam na obiadek, bo tata w delegacji to co będzie sobie tylko gotować.
A pomidorów mam już dość, tak szczerze mówiąc

Megi, no spory Antek niestety. Wszystkie wymiary ma między 70 a 90 centylem.
Chociaż z drugiej strony - gdybym miała znowu wcześniej urodzić, to lepiej, żeby szybko rósł.
Mam jakieś takie dziwne przeczucie, że to będzie bardzo spokojne dziecko :) Oby się sprawdziło :)

reklama
Ewa super, że u Antka wszystko w porządku :D
i mam nadzieję, że teraz już nawet w śniegach dojadę na spotkanie na Hucie ;)

Moja Pola też wyjątkowo duża a to dziwne bo jestem drobnej postury :p albo byłam bo teraz ważę już prawie 60 kg:wściekła/y::wściekła/y:a przed ciążą 48 kg.. w każdym razie sama bym się zdziwiła jakby Pola urodziła się ważąc ponad 3,5 kg :eek::eek:
Dziewczyny wy też macie już wystający pępek?
:-D

Ostatnia edycja:
Do góry