reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Aneta,
może jak dziecko mniejsze to przesuwają na później, a jak większe to nie, bo to w sumie nie ma znaczenia.Ja napisałam to co powiedział mi lekarz, że nie zmienia terminu, bo od 13 tygodnia dzieci rosną już różnie i nie są to miarodajne wskazania. Ostatecznie urodze wcześniej, albo w terminie kolosa. Choć między nami mówiąc za bardzo się tym gadaniem mojego lekarza nie przejęłam. W 38 tygodniu ciaży byłam na usg z Tadziem i ten sam lekarz mnie nastraszył, że kolos, że wygląda, że wazy prawie 4, a zostały dwa tyg., wieć jeszcze podrośnie.
Na a Tadzio urodziła się waząc 3250 g, dwa tygodnie pózniej. Więc do 4 kg mu brakowało.

reklama
juszka dziękuję;-)

mojemu pępkowi daleko do wystawania jeszcze.. ale ja to mam głęboki bardzo.. nie znosze tego..i nie wyobrażam sobie dotykania po nim bo mnie boli jakby mi ktoś igłę wbijał przy mocniejszym ciśnięciu..:eek:

małe mnie kopie po pęcherzu i co chwile czuje fale "sikania" :-D szarlotka już w piekarniku.. a migdałowe ciasteczka się zaraz będą robić:tak: objem się jak świnia...

Secreto no niezły przytulas z tego Twojego Dyzia:) mój leży ze mną tak samo:)
ja jeszcze nie mam wystającego pępka ale zaczyna mi się robić taki mniej "głęboki" niż wcześniej..
Dziewczynki ja zauważyłam że mam mega żyły na biuście..No okropnie to wygląda..na brzuchu też mi się jakieś pojawiły ale nie takie jak na cycach..no myślałam, że ostatnio spadnę w łazience jak się tak obejrzałam z każdej strony...te żyły to tak teraz będzie widać? W sumie to z gołymi cyckami po domu nie latam ale świadomość tego jak wyglądają mnie przeraża...

Secreto no niezły przytulas z tego Twojego Dyzia:) mój leży ze mną tak samo:)
ja jeszcze nie mam wystającego pępka ale zaczyna mi się robić taki mniej "głęboki" niż wcześniej..
Dziewczynki ja zauważyłam że mam mega żyły na biuście..No okropnie to wygląda..na brzuchu też mi się jakieś pojawiły ale nie takie jak na cycach..no myślałam, że ostatnio spadnę w łazience jak się tak obejrzałam z każdej strony...te żyły to tak teraz będzie widać? W sumie to z gołymi cyckami po domu nie latam ale świadomość tego jak wyglądają mnie przeraża...

to całkiem normalne zjawisko:-D u mnie nie urosły ani mm ale żyły są..fioletaśne:-D

Witam sie i ja, tak na chwilke, bo po pracy troszke padnieta:baffled:

co do przesuwania daty( moje dziewcze tez wyszlo, ze tydzien do przodu na ostatnim usg) to samo lekarz powiedzial, ze dzieci sa rozne i nie przesuwa daty, ze najbardziej miarodajne jest to najwczesniejsze jeszcze przed 12 tyg;-)bo wtedy dzieci sa takie same, pozniej juz nie.

co do pepka...to ja w ogole nie pamietam przy synu zebym miala ma wierzchu hmm :eek:......moze nie zawsze sie robi prawda?, no w kazdym razie teraz bardziej okragly ale jest chyba gleboki , wiec dalej do srodka haha, no nie wiem jak to okreslacie:-D

Ale kucharzycie dzis fajnie mniam- ja dzisiaj sie obzarlam straszliwie pierogami ruskimi od tesciowej, no mialam chyba ponad miesieczna przerwe od ostatniej pierogowej wyzerki, wiec smakowalo:tak:

farfalla dobrze, ze jestes pod kontrola psychloga, dasz rade sobie swietnie ze wszystkim, zobaczysz kochanie:tak:

od jutra tydzien urlopu:-)))

buziakuje na reszte dnia xxx

U mnie cycki urosły aż bolą, ale żył jeszcze nie mam, za to z jednej zaczyna się sączyć mleczko jak podduszę. Chodzę tylko w sportowych stanikach, bo z fiszbinami nie wyrabiam

A to tak na poprawę humoru:

http://demotywatory.pl/4233875/No-i-rosnie-kolejna?fb_action_ids=770327102994265&fb_action_types=og.likes&fb_source=other_multiline&action_object_map={%22770327102994265%22%3A1426189837609434}&action_type_map={%22770327102994265%22%3A%22og.likes%22}&action_ref_map=[]

U mnie w 10tyg bylo idealnie z data om a w 19 tydzien do tylu i mi zmienila date. A ze tutaj jest zawsze usg tylko 17-19tydz to kazdej kobiecie w karte wpisuja date porodu ta z usg.

Mi tam nie przeszladza dotykanie pepka :) sama dotykam i wytedy maly kopie.

A zyly na piersiach to mam straszne zielone i fioletowo-niebieskie. No i mleczko leci :/

Dzisiaj w nocy moj tatko wraca z delegacji :D juz nie sie moge doczekac :D pojdziemy chyba spac rano dopiero :p

reklama
Wogole moze skoro teraz mam termin na 7marca a do tego jeszcze 2 tyg dodatkowe to moze akurat urodze sobie prezent urodzinowy 19marca :D chociaz wolalabym na dzien kobiet jak juz zeby znow nie przenosic :D

Do góry