reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

jej ale płodnie tu dziś- usiadłam po pracy i ledwo doczytałam.

siasia trochę jakbym o swoim połówkowym czytała. Jednak na początku doktorek wziął chyba Małe z zaskoczenia, bo leżało sobie rozkraczone jak żaba dosłownie, więc mam piękną fotkę siusiaka. Mi lekarz już w 12 tyg. powiedział płeć i wydawał się być przekonany... Na razie się sprawdza :) a potem to się tak wiercił na tym USG i zresztą na każdym, że aż ciężko coś zobaczyć. No i się śmiałam, że to Małe to wredne bo potem przez 2 dni rzygałam, a już 2 tygodnie spokoju miałam! Ale tak mnie pouciskał, ze jeszcze następnego dnia skulona chodziłam i mnie bok bolał...

Dołączam do maniaczek zakupowych :-Dtaaaaaką przyjemność mi to sprawia, że nie wiem :-D ale raz, że nic nie miałam (bo teraz już co nieco), a dwa, że nie mam od kogo dostać. Ale ja ciuchlandowa- allegro staram się omijać, choć oglądać to sobie oglądam. Ale ubranek mam już cały stos- i to wyprałam od razu bo nie znoszę tego szmateksowego smrodku :no:
a w sobotę kupiłam jeszcze w ikei pierwszy kocyk i ręczniczek. Powoli zbiera się niezła sterta. Teraz malowanie w niedzielę i pewnie kupimy mebelki, ale tu też nie poszaleję bo póki co to łóżeczko i jakąś komodę przewijakową, bo komodę i kanapę mamy.

Dziewczyny, a w temacie kombinezonów to kupujecie taki typowo zimowy? Bo moja mama wyszperała mi ostatnio taką "owcę" (jak to mój mąż nazwał), ale taką jesienną. Zastanawiam się czy potrzebny jeszcze taki, gruby, zimowy kombinezon? Ja rodzę na początku marca, a może się jeszcze okazać, że luty...

A ja dziś w przedszkolu czekałam aż dzieci skończą rytmikę i tak Mały zaczął kopać, że nie wiem!! Spodobał mu się chyba 11 listopadowy repertuar i dźwięki pianina :-)

reklama
hej,
na 14.30 byłam z Ignacem u lekarza, bo miał jakiś brzydki kaszel, ale jak zwykle okazało się że mój mąż przesadza i nic mu nie jest, później jakieś zakupy i jesteśmy w domu.
mamusiasynka, a to mięsko w warzywach to w ilu stopniach piec, bo już wszystko pokroiłam, przyprawiłam zamknęłam w worku i się marynuje? i czy tam trzeba jakiś tłuszcz dać typu oliwa, olej?
ewa, ja też poproszę, zaraz wyślę maila

ale wam zazdroszczę tych basenów i gimnastyk. Ja przed ciążą biegałam i na jogę chodziłam, a teraz muszę siedzieć na tyłku, tylko że niestety mam z tym problemy, bp tak jak moje dziecko nadruchliwa jestem więc co chwilę przewracam dom do góry nogami i wmawiam sobie że to przecież nic takiego.

koreczek, wieżę że taka ciocia może krwi napsuć, a ciężko się nią nie przejmować, skoro mieszka 3 kroki od ciebie

Oj alesia, jakbym mogla to bym furtke zrobila przez plot i nie musialabym naokolp do niej chodzic... masakra

Moja Koza tak mnie dzisiaj fest kopie, ze nieraz az widac:-D niektore sa slabsze i mysle, ze to uderzenia raczkami jest, ale niektore kopy to mocne sa:D

19ania19- ja mam USG na każdej wizycie i po 13 tyg miałam już 2 razy...za każdym razem było, że chłopak...No ale połówkowe czeka mnie dopiero za tydzień. Nie chcieliśmy teraz bo w czwartek to cała stolica będzie wyjeżdżała na 1 listopada i moglibyśmy nie dojechać do Kliniki, że o powrocie do domu nie wspomnę :baffled: Dlatego żyję w niepewności bo te obrazki do 20 tyg są nieziemsko podobne...a ja laik byłam pewna, że jak widać siusiaka to na pewno chłopak a tu zonk...bo do 17 tyg narządy chłopca i dziewczynki w sumie niczym się nie różnią :dry:

Dziewczyny buciki mają 13,5cm :-) Więc której wysłać?:-) i poproszę o adres na pw :-) Jak coś to na badania jednak w czwartek idę więc wtedy wyślę:-) A nikt nie chce tego ubranka? Na żywo jest serio urocze! Dlatego je kupiłam:-)

Miłego wieczoru wam życzę :tak:

Część dziewczyny :)
Juszka mam taką samą wanienke świetna sprawa i przelewie ją sprzedałam za 70 zł ale nie chciało mi się zdjęcia wstawiać i jest :) a kupiłam nową ze stelażem za 120 zł w sklepie .
Popołudniami najchętniej bym spała ale nie ma jak więc chodzę taka do niczego.
Powodzenia na wizytach ja mam jutro ale bez usg :(
AnetaNorwegia jak mała dobrze się czuję już nie wymiotuje ?
Ja nie kupuje narazie nic przez nowe mieszkanie i przeprowadzkę niestety najwcześniej w koniec stycznia zastanawiam się żeby na szafę starczyło i najpotrzebniejsze wyposażenie bo nie widzę żeby z malenstwem na kartonach mieszkać ;( jak mi jeszcze powiedzą że nie początek grudnia nas wpuszcza a koniec to już wogóle ciężko będzie :(

reklama
Do góry