reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Mrowka, wszystko dobrze jesli dzidzia zdrowa. Trzymam kciuki za wyjscie ze szpitala i brak problemow przez reszte ciazy, ale to dla wszytkich marcoweczek!

A ja mam pytanie, mam lozysko na przedniej scianie, ale wyzej troche, moze mi sie obnizyc podczas ciazy? Bardzo tego nie chce zeby tak sie stalo...
Ja ostatnio wyspac sie nie moge. Krece sie z boku na bok, corcia mnie kopniakami czasem budzi, wczoraj jeszcze od 12 do 3 w nocy lezala mi na pecherzu i co chwile chodzilam do toalety, dopieeo o 3 przewrocila sie i mnie kopie od rana. W nocy budze sie na siku a pozniej godzine czasu sie mecze zeby zasnac, w poniedzialki wstaje przed 6 zeby zawiezc mojego, bo co tydzien jezdzi w delegacje....

Dzisiaj mam zamiar przeprac sobie dywan w pokoju, troche go odswiezyc, zobaczymy co wyjdzie z tych planow:D

reklama
Clotrimazolum można w ciąży, bo dostałam od dermatologa, na czerwone placki skórne.

Ale żywiołowe te Wasze dzieciaczki. Moja dzidzia niby troszkę bardziej ruchliwa od Adasia, ale właściwie podobnie, może mam takie wrażenie, bo szybciej poczułam ruchy. A jej ruchy nigdy mnie nie budzą, ani nie przeszkadzają zasnąć. Może znów spokojne dzieciątko mi się szykuje :)

Idę dziś na pobranie krwi, a ma niedługo padać :/ mam nadzieję, ze nas nie zmoczy...

Aneta, a Ty uczysz swoją córcię metodą Domana, czy dopiero się zabierasz, bo wcześniej coś wspominałaś?? Wczoraj wpadła mi jego książka w ręce, na razie nie doszłam do samej metody nauczania, ale jest na prawdę ciekawa i chcę spróbować z Adaśkiem :) (a takie miałam sceptyczne podejście, jak wcześniej o tym pisałaś :p)

witajcie :)

no ja juz miałam dwa razy tą infekcje.. i stosowałam dopochwowo Pimafucin.. przeszło po kuracji ale po czasie znow wrocilo.. wtedy nie mialam zadnego świadu ani nic innego ale teraz niestety mam..;/

Dziś pół nocy nie spałam, dzidziuś tez naciskał mi na pęcherz, a na dodatek brzuch mnie strasznie bolał.. i boli do teraz :((

czesc

ja wyspana, sniadanie zjedzone, herbatka wypita, ide zaraz budzic Kurczatko do przedszkola :-)
U nas piekna pogoda, cieplo i sloneczko swieci ;-) pranko sie pierze, wywiesze na dworze to szybko mi wyschnie :-)

Moja Gwiazda tez juz mnie mocno kopie, az widac jak brzuch sie uwypukla :-)i widac ze lezy poprzecznie bo brzuch mam taki rozlany na boki i nisko i z jednej strony wybrzuszenie a z drugiej nie.....

Nieznajoma najlepiej cos dopochwowego, Nystatyne albo Clotrimazolum, musisz to porządnie wyleczyc bo bedzie nawracac, ogranicz jedzenie slodyczy bo grzybki lubią cukier, mozesz jedna witaminke C dziennie połknać to tez pomaga utrzymac dobra florę.....

Ewa
miałam pisac ze fajne te buty ale może duzych sniezyc to niech nie bedzie :-)

Koreczek ja nie wiem czy lozyski moze sie przesuwac ale wydaje mi sie ze jak może sie podnosic to i opuszczac chyba tez sie moze......

Mrówka trzymaj się.. :) i uwazajcie na siebie!

powiedzcie mi czy któras z Was ma nawracajaca grzybice pochwy? jak to leczycie?

tak ja... wiem, że pimafucin krem i globulki są bezpieczne bo brałam i mi pomogły ale globulek koniecznie 2 opakowania (6szt) po jednym wraca...brałam też globulki macmiror ale mnie po nich podrażniało..clotrominazolum chyba można ale od któregoś tam tygodnia..

wg mnie ważne jest po kuracji odbudowanie flory bakteryjnej.. ja zastosowałam lactovaginal i płyn lactacyd z kwasem mlekowym i mam w końcu spokój! no i jak Ty masz grzybka czy coś to mąż automatycznie tez powinien się smarować i dostać tableteczki:) bo się będziecie zarażać nieustannie.. on może nie czuć bo mu się nie rozwija a u Ciebie będzie chwytało co chwila...możesz też podmywać się naparem z kory dębu.. odkaża i działa ściągająco..

a mnie boli brzuch i zaczynam żałować że zaszalałam w weekend na zakupach i wgl:-(
dzidzia bardzo kopała podczas koncertu:) w rytm muzyki:D coraz mocniej ją czuję..

no ostatnio dość sporo słodzyczy jadłam, może dlatego znowu wrociło.. ahh no muszę to wyleczyc.. bo masakra z tym jest.

u mnie łożysko jest niestety nisko.. i dalej nie widac zeby sie podnosilo.. :(

Witam się :)
I znowu weekend i znowu szpital :-( - Mrówka trzymaj się i daj znać co u Was.

Clotrimazolum można w ciąży, ja sama stosuje bo jakaś dermatoza mi się zrobiła i lekarz powiedział, że spokojnie można a nawet trzeba ;-).

A mój dzieciaczek tez jakiś spokojny, tylko wieczorami go czuję, w dzień sporadycznie. Jeszcze chyba mam czas na odczuwanie regularnych ruchów.

A ja dziś mam wolne. Chata wysprzątana, a na obiad są łazanki:tak:.

reklama
Do góry