reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Nastepna wizyte m 15 listopada, wiec zapytam go gdzie lozysko sie bedzie znajdowac, mysle ze bedzie widac roznice jesli sie podniesie albo obnizy...

Choro sie dzisiaj czuje, nie wiwm co z ttm zrobic. Moze dlatego ze niewyspana jestem...

reklama
Hej :)

mrowka dobrze że z dzidzią wszystko w porządku ! szybkiego powrotu do domku!

koreczek ja mam łożysko na przedniej ścianie wysoko jak była ostatnio na usg to tak mi powiedział i że to w niczym nie przeszkadza można normalnie rodzić... więc chyba dół nie zejdzie....

ozila też mam czasem takie kłucia więc chyba to nic takiego....

nieznajoma1991 witam nową mamusię bo jeszcze nie miałam okazji :)

Idę teraz na śniadanko bo już młody mnie kopie... chyba też by coś zjadł :D

Miłego dnia!

Ja tez Clotrimazolum uzywalam w tamtej ciazy.

Ewula chcialam uczyc ale moja corka juz jest za duza. Najlepiej zaczac w 3msc. Ja dowiedzialam sie o tym jak miala 6msc i probowalam ale wogole nie patrzyla na tabliczki tylko rozgladala sie dookola.

Mrowkaa Trzymaj się kochana!!! Dobrze ze dzidziusiem wszystko dobrze! Teraz duzo odpoczywaj i będzie dobrze!!!

mouse23 Zdrowka zycze!!!

marcia30 fajny ten snajper, będę musiala kiedys wypróbować! :tak:

Juszka1988 fajnie z tym czytaniem bajek, mój pomalu tez zaczyna do naszej corci mowic. I gratuluje polowki!! :-D

Ozila ja mam czasami takie klucia i mój gin powiedział, ze to normalne.

nieznajoma1991 ja na początku ciazy mialam i lekarka kazala brac pimafucin (krem i globulki) i mi przeszlo. Najlepiej isc do lekarza, bo z tym to nie ma żartów w ciazy.

Koreczek Ja tez mam łożysko na przedniej scianie i nikt nic nie mowil, ze to zle czy cos…

Nie było mnie wczoraj, bo mielismy gosci na grillu, a wieczorem bylam tak padneta, ze poszlam od razu spac. Ale fajnie było,pogoda super, tylko strasznie szybko się ciemno robilo i obżarłam się tak, ze az wstyd hehe ;-)
Dzisiaj jakos tak zmeczona się czuje. Wogole się nie wyspalam, bo latalam w nocy chyba ze 6 razy się wysikac i potem nie mogłam zasnąć i cos mnie chyba lapie, bo zaczynam troche kaszlec i katar mi się robi…. :baffled:
Ide cos zjesc i zrobie sobie herbatke z cytryna i miodem.

Milego dnia wszystkim zycze!!!

Mrówka, zdrówka dla Was!

Łożysko na przedniej ścianie same w sobie nie jest złe. Trzeba je sprawdzać, czy się nie obniża i przed porodem nie ma łożyska przodującego.
Na stan zapalny brałam Gynalgin w którejś ciąży - oczywiście przepisany przez lekarza. Sama bym nie eksperymentowała. Clotrimazolu z tego co pamiętam nie wolno w ciąży.

witam sie poweekendowo - pogoda nam sie udala zreszta jak cały miesiać szkoda tylko ze co weekend prawie jakies zle wiadomosci
mrowka-trzymaj sie kochana: najwazniejsze ze lozysko ci sie nie odkleja i mroweczka mala ma sie dobrze!

odniose się do fotelika powypadkowego i pasów:
fotelik po każdej stluczce nalezy wymienic na nowy lub oddac do testow co kosztowo rowna sie z zaupem nowego naogol; jezeli przeszedl wypadek to swiadczy dobrze o konkretnym modelu/marce ale ten egzemplarz juz do wywalki powinien isc
pasy-ja mialam w 1ciazy adapter niby 1 z lepszych ale moim zdaniem byl beznadziejny i nic nie dawal wiec go sprzedalam i teraz nie mam zamiaru kupowac; jezdze w pasach jako pasazer bo w razie jak mnie cos uciska to moge reka podtzrymac a jako kierowca to roznie - jak jezdze do pracy, zlobka malej, sklepu to naogol nie bo to w centrum korki starszne wiec i predkosc zadna no i mam po 2km w kazde miejsce ale jak jade gdzies dalej, bardziej ruchliwa droga to zapinam

clotrimazol - tez wydaje mi sie ze nie mozna w ciazy tego dopochwowego (zewnetrznie na skore to chyba nie pzreszkadza) ja mialam Dalacin na pozytywny GBS podawany ale podobno tez i na inne paskudztwa dziala i w ciazy mozna

kurcze dobrze ze jutro mam wizyte bo cos mnie od wczoraj brzuch boli mocno...

edit.
a no i zapomniałam napisać że moja siostra w sobotę zrobiła test i ma 2 kreseczki - znowu będziemy mieć dzidziolki z tego samego roku!

Ostatnia edycja:
CLotrimazolum można w ciaży te dopochwowe też bo maść tu raczej niewiele pomoże. Teraz jak byłam w szpitalu to dziewczyny miały zapisane te czopki dopochwowe, można je brac w drugim trymestrze.....
Flower dalacin jest antybiotykiem działa przeciwbakteryjnie, ja kiedyś miałam to zapisane jak przytrzasnełam sobie palec i mi odfrunał paznokievc i miałam taką grzybicę pochwy po tym ze szok, przez kilka tygodni nie mogłam sie wyleczyc :-(

reklama
Do góry