reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Cześć Karolcia!

Co do porodu itd. to ja liczę na cc. Ignaca urodziłam przez cc bo miałam nadciśnienie. Lepszy "znany wróg"- już wiem z czym to się je. Zniosłam tę cesarkę bosko- patrzyli na mnie jak na Marsjankę, że tak śmigam.

reklama
Witam nowa mamusie!

co do poloznych wynajetych to faktycznie u niektorych z was ceny za szokujace bo u mnie 1700 zl kosztuje porod fizjologiczny w prywatnej klinice a 2500 cesarka a za polozna w pamstwowym szpitalu to tak 300-400 zl . Ja caly czas sie zastanawiam czy rodzic w panstwowym szpitalu z polozna czy w prywatnej klinice jak pomysle o warunkach w szpitalu to mi sie od razu odechciewa a w klinice to troche mam obawy ze jakby cos bylo nie tak to jednak to klinika a nie np szpital uniwesytecki z wszystkimi oddzialami i specjalistami

Cześć dziewczyny:-)
Ja już po wizycie, będzie Tymoteusz na 100% bo pierwsze co pokazał to dużego siusiaka :p Chciałam dziewczynkę ale kiedy się dowiedziałam to jestem najszczęśliwsza na świecie chyba :-)
Rośnie pięknie,oczka otwierał nawet :-) Wszystko jest jak najbardziej ok. To teraz jeszcze w piątek badania w Rudzie Śl i myślę że kolejne 3 tyg bede spokojna :-)
Bardzo wam dziękuję za kciuki! :-* i witam nową mame :-)

U mnie będzie Pawełek i też się pokazał na połówkowym tak że sama rozpoznałam że to chłopak :);-)

Dziewczyny ja mam pytanie z innej beczki do dziewczyn które już rodziły. Od kilku dni boli mnie i cierpnie dośc mocno blizna po naturalnym porodzie miałąm 5 szwów więc jest dośc duża. Czy wy tez tak macie?

Witam wieczorowa pora
Wybaczcie ze się nie odzywalam ale miałam urwanie glowy przez ostatnie kilka dni....
Przede wszystkim gratuluje wspaniałych wieści od lekarzy, i to ze większość z Was zna już plec :-)

No i witam nowa mamusie marcowa :):-)

Jeśli chodzi o porod bo widze ze tu taki temat się przewijal to ja będę rodzila w normalnym szpitalu u nas w Zorach, choć jak bylam w ciąży z Madzia to straszyli mnie ze jest niezaciekawie itd. itd, ale i tak urodziłam i bylam zachwycona . Kto ma kase pewnie ze może rodzic w prywatnym szpitalu u nas taki szpital jest w Bielsku, ja nie wyobrazalam sobie i nie wyobrażam sobie rodzic poza miejscem swojego zamieszkania :)

Juszka gratuluję udanej wizyty:-).

Ale się objadłam sałatki z rukoli zaraz chyba pęknę.
Czy was też swędzi skóra na brzuchu bo mnie coraz bardziej mimo ze smaruję balasamami no ale brzuch też coraz większy ostatnio widzę jak z dnia na dzień się powiększa.

Zapomnialam napisac o wizycie:)
Maluszek zdrowy w kazdym centymetrze zbadanym. Krwiak z 60x14mm zmniejszyl sie do 40x14mm :D
szyjka ma 38,9mm i zamknieta:)
Odstawiony mam duphaston, narazie tylko biofer folik i magnez. Zapytalam o nospe to doktor polecil buscopan forte jako lepszy odpowiednik.

reklama
Czarnolyczek super ze dzidzia zdrowa i krwiak się zmniejszył :)

Ja się pochwale ze zaczela czuc ruchy :happy: dwa dni super dzidzia szalala ale znow ostatnio jest cicho ..... i już się zaczynam martwic :baffled: Zwlaszcza ze ta ciaza jest calkiem inna niż ta w której bylam z Madzia w ciąży

Do góry