reklama
mamusia synka
i córeczki
marcia leż, odpoczywaj, będzie dobrze!!!
jaspis
Fanka BB :)
marcia trzymaj się i odpoczywaj. tak to już jest z tymi lekarzami, że dla większości z nich wczesna ciąża to nie ciąża i rozkładają ręce jak się coś dzieje.
Co do witamin ja biorę femibion i pytałam jeszcze będąc w szpitalu czy mogę brać (dwóch lekarzy) to jeden powiedział, że sam kwas foliowy wystarczy i nie ma potrzeby brać witamin jeżeli nie ma szczególnych wskazań ku temu, np. niedobór witamin, złe wyniki badań, ciągłe wymioty lub biegunki. Drugi powiedział też że nie ma potrzeby i dodatkowo mogą wzmagać na początku ciąży bóle brzucha, nudności itp. Wystarczy się dobrze odżywiać i bać kwas foliowy.
W sumie żaden nie zabronił i ja biorę nadal femibion (tak w ogóle to kazał mi go przyjmować inny ginekolog u którego byłam jeszcze przed ciążą).
Co do witamin ja biorę femibion i pytałam jeszcze będąc w szpitalu czy mogę brać (dwóch lekarzy) to jeden powiedział, że sam kwas foliowy wystarczy i nie ma potrzeby brać witamin jeżeli nie ma szczególnych wskazań ku temu, np. niedobór witamin, złe wyniki badań, ciągłe wymioty lub biegunki. Drugi powiedział też że nie ma potrzeby i dodatkowo mogą wzmagać na początku ciąży bóle brzucha, nudności itp. Wystarczy się dobrze odżywiać i bać kwas foliowy.
W sumie żaden nie zabronił i ja biorę nadal femibion (tak w ogóle to kazał mi go przyjmować inny ginekolog u którego byłam jeszcze przed ciążą).
Witajcie Kobitki!
Ja już po spacerze, Mały śpi, podłogi pomyte, gulasz z indyka nastawiony, to mam chwilę, zeby zasiąść na kanapie i się polenić
OneMoreTime, daj znać jak tam po wizycie
Ewa, też myślę, że najważniejsze są geny jeśli chodzi o rozstępy, ani mamie, ani mi, ani siostrze się nie porobiły.
Moja gin do końca 12 tygodnia zaleca branie jedynie kwasu foliowego. Nic więcej.
Mysiaka, witaj!
Babygg, chyba odwrotnie, świeże zatrzymują, to na pewno (ostatnio syn się najadł sporo i widziałam swoje ;-))
Samanta, ja też bez mocy jestem ostatnio, a jak się za bardzo zmęczę to od razu głowie mi się kręci...
Marcia, nie zazdroszczę tej nocy... Dobrze, ze z fasolką wszystko dobrze. A ten lekarz to kurde jakiś palant normalnie...
Ale mam dziś ssanie! 3 bułki już zjedzone, a teraz zajadam lody...
Dzwoniłam dziś do mojej gin i umówiłam się na wizytę na wtorek 30go lipca na 19 30. Już się nie mogę doczekać
Ja już po spacerze, Mały śpi, podłogi pomyte, gulasz z indyka nastawiony, to mam chwilę, zeby zasiąść na kanapie i się polenić
OneMoreTime, daj znać jak tam po wizycie
Ewa, też myślę, że najważniejsze są geny jeśli chodzi o rozstępy, ani mamie, ani mi, ani siostrze się nie porobiły.
Moja gin do końca 12 tygodnia zaleca branie jedynie kwasu foliowego. Nic więcej.
Mysiaka, witaj!
Babygg, chyba odwrotnie, świeże zatrzymują, to na pewno (ostatnio syn się najadł sporo i widziałam swoje ;-))
Samanta, ja też bez mocy jestem ostatnio, a jak się za bardzo zmęczę to od razu głowie mi się kręci...
Marcia, nie zazdroszczę tej nocy... Dobrze, ze z fasolką wszystko dobrze. A ten lekarz to kurde jakiś palant normalnie...
Ale mam dziś ssanie! 3 bułki już zjedzone, a teraz zajadam lody...
Dzwoniłam dziś do mojej gin i umówiłam się na wizytę na wtorek 30go lipca na 19 30. Już się nie mogę doczekać
marcia no przeżycia straszne, ale dobrze, że z dzieciakiem wszystko w porządku.. także odpoczywaj dużo dużo dużo i na pewno będzie dobrze :*
Myślę, że raz dziennie, czy 2 jeśli się pomasuje brzuszek oliwką to nic się nie stanie (jeśli ciąża przebiega prawidłowo), tu bardziej chodzi o ciąże zagrożoną. Dopieszczać brzuszek można różnymi sposobami.
Ja też na razie do 3 miesiąca biorę tylko kwas foliowy, wyniki mam w porządku. Próbuję teraz dostarczać witaminy przez soki, koktajle owocowe i świeże owoce.
Ja jestem padnięta teraz i już dwie godziny zastanawiam się co zrobić na obiad i zebrać się nie mogę .. jeszcze czeka mnie dzisiaj sprzątanie
Myślę, że raz dziennie, czy 2 jeśli się pomasuje brzuszek oliwką to nic się nie stanie (jeśli ciąża przebiega prawidłowo), tu bardziej chodzi o ciąże zagrożoną. Dopieszczać brzuszek można różnymi sposobami.
Ja też na razie do 3 miesiąca biorę tylko kwas foliowy, wyniki mam w porządku. Próbuję teraz dostarczać witaminy przez soki, koktajle owocowe i świeże owoce.
Ja jestem padnięta teraz i już dwie godziny zastanawiam się co zrobić na obiad i zebrać się nie mogę .. jeszcze czeka mnie dzisiaj sprzątanie
Zeby smieszniej bylo to bardzo znany lekarz syn jeszcze bardziej znanego ojca ginekologa. Za to bylam w szoku jesli chodzi o prywatna klinike bo nic nie zaplacilam Z tego szoku zapomnialam zabrac zwolnienie. Na razie sie uspokoilo ale jak juz zaczynalam sie wyluzowywac i przestalam zagladac w papier po kazdej wizycie w toalecie to teraz bede znowu odchodzic od zmyslow
Ewula, chyba jednak mam rację
Warto jeść JAGODY - są pyszne i zdrowe - biegunki, jagody, nudności, owoce, przetwory - Żywienie - poradnikzdrowie.pl
Warto jeść JAGODY - są pyszne i zdrowe - biegunki, jagody, nudności, owoce, przetwory - Żywienie - poradnikzdrowie.pl
Gdy męczy cię biegunka sięgnij po suszone jagody lub z ich liści sporządź napar - ich silne właściwości przeciwbiegunkowe szybko zlikwidują problem. Natomiast surowe owoce działają rozwalniająco, są więc idealne na zaparcia.
marcia ja też ciągle sprawdza mimo, że niby wszystko jest w porządku :| niestety tylko tak ładnie się mówi, że trzeba się nie stresować i wyluzować w ciąży.. ale jeśli ktoś już coś niefajnego przeżył lub ma paniczny charakter to nie jest łatwo. Ja już bym chciała, żeby za mną było USG genetyczne i żebym wiedziała, że dziecko jest zdrowe.
dziewczyny, nie wiem kiedy nadrobię czytanie tych postów, bo od środy mnie nie było, wylądowałam w szpitalu i trochę tam poleżałam.. bo w środę zaczęły się wymioty, myślałam, że przejdzie raz dwa, niestety mijała doba a ja byłam już od tego taka słaba, myślałam, że pojadę na izbę, dadzą mi jakąś kroplówkę na wzmocnienie i będzie ok, ale nie...zostawili mnie na ginekologii. Dostałam jakieś czopki od wymiotów, codziennie kroplówki i żyje mi się już lepiej nie wiem czy to wymioty ciążowe mnie tak męczyły czy to zatrucie jakieś, ale chyba minęło. W szpitalu dostałam plamień:-( lekarze powiedzieli, że to tak młoda ciąża, że nic poza luteiną dać mi nie mogą i że mam leżeć...trochę przykro mi było jak słyszałam od położonych, że to taka młoda ciąża, że trzeba być cierpliwym itp., nikt się bardzo nie przejął tymi plamieniami. Ale na szczęście one też prawie ustały, będę leżeć dalej, mam nadzieję, że będzie dobrze. W czwartek, to był 6tydzień widziałam dzidziusia, miał ponad 5mm, biło serduszko:-) dzisiaj lekarz powiedział, że trochę słabo bije, ale że może się rozkręci, potem z kolei jak próbował policzyć ten rytm to wyszło aż 180 uderzeń/min to z kolei bardzo dużo, ale sam powiedział, że ciężko mu uchwycić to na sprzęcie. Więc sama nie wiem jak to z tym serduszkiem, czy za szybko czy za wolno, mam nadzieję, że będzie dobrze:-)
Przepraszam, że na razie ja tak tylko o sobie. W wolnym czasie nadrobię posty i odezwę się konkretniej:-)
Przepraszam, że na razie ja tak tylko o sobie. W wolnym czasie nadrobię posty i odezwę się konkretniej:-)
reklama
Freya1
Fanka BB :)
Cześć dziewczyny ;-)
Dziś obiad mam z głowy, tato dał nam gołąbki, więc leniu****e cały dzień ;-) Muszę tylko wybrać się na pocztę i do taty po warzywka z działki. Ja też do 3 miesiąca łykam tylko kwas foliowy. Witaminki dostarczam wraz z owocami, warzywami i sokami ;-)
jaspis współczuje przeżyć. Dobrze, że z dzidzią wszystko ok ;-) Ja smaruje się kremem Babydream fur Mama z rossmana. On jest od 1 miesiąca ciąży.
ada koniecznie podaj przepis na ten sorbet ;-) Mam w domu jeszcze parę kg arbuza. Ostatnio tak się objadłam nim przed snem, że cztery razy wstawałam siku
OneMoreTime trzymam kciuki za wizytę i czekam na wieści
MewaŚmieszka możesz mi wpisać wizytę 26.07. godz. 10 USG ;-)
Ilka bardzo mi przykro :-(
marcia oby ten incydent już się więcej nie powtórzył. Niech fasolka zdrowo rośnie. Odpoczywaj!!
kasiulekk współczuje przeżyć Najważniejsze że serduszko bije!! Trzymaj się zdrowo!!
WITAM NOWE MAMUSIE!!;-)
Wszystkim życzę miłego dnia!
Dziś obiad mam z głowy, tato dał nam gołąbki, więc leniu****e cały dzień ;-) Muszę tylko wybrać się na pocztę i do taty po warzywka z działki. Ja też do 3 miesiąca łykam tylko kwas foliowy. Witaminki dostarczam wraz z owocami, warzywami i sokami ;-)
jaspis współczuje przeżyć. Dobrze, że z dzidzią wszystko ok ;-) Ja smaruje się kremem Babydream fur Mama z rossmana. On jest od 1 miesiąca ciąży.
ada koniecznie podaj przepis na ten sorbet ;-) Mam w domu jeszcze parę kg arbuza. Ostatnio tak się objadłam nim przed snem, że cztery razy wstawałam siku
OneMoreTime trzymam kciuki za wizytę i czekam na wieści
MewaŚmieszka możesz mi wpisać wizytę 26.07. godz. 10 USG ;-)
Ilka bardzo mi przykro :-(
marcia oby ten incydent już się więcej nie powtórzył. Niech fasolka zdrowo rośnie. Odpoczywaj!!
kasiulekk współczuje przeżyć Najważniejsze że serduszko bije!! Trzymaj się zdrowo!!
WITAM NOWE MAMUSIE!!;-)
Wszystkim życzę miłego dnia!
Ostatnia edycja:
Podziel się: