reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Ja cały dzisiejszy dzień wylegiwałam się na działce pod gruszą :-) przyjemnie:tak:

Tymuniek, żadnych dodatkowych leków nie dostałam. Biorę jak dotychczas duphaston 3x1 i acard 1x1. I zalecenia to oszczędzający tryb życia:dry: Ale dla kruszynki wszystko:tak: Jutro mam wizytę u mojego gina. Planowo miał włączyć mi clexane od jutra, ale w obliczu nowych okoliczności nie wiem... Jutro sądny dzień:baffled:

Marcia, ja mam na razie problemy z krążeniem, mrowienie w nogach itp. Ale moja mama ma żylaki, więc to chyba kwestia czasu u mnie :-(

Idę spać, bo padam na twarz. Cały dzień leżałam, ale to świeże powietrze chyba tak działa...:confused: Miłego wieczorka:happy2:

reklama
Witam się wieczornie, a nawet nocnie ;)

Ewa, do pozna pracowalas.. Tak jest codziennie?

Nie, na szczęście nie ;) Teraz jesteśmy u moich Rodziców na tydzień, więc w dzień z nimi siedzę, a musiałam pilnie zlecenie skończyć, więc posiedziałam w nocy.
Zazwyczaj wyrabiam się z pracą w ciągu dnia :)

Smarujecie czymś brzuszki?

Podobno oliwka najlepsza ;) Ale ja jej nie lubię, bo ma paskudną konsystencję ;)
Z mojego doświadczenia wynika, że te kremy nic nie dają - geny się liczą ;) Ja mam rozstępy tylko na udach, głównie wewnątrz, brzuch na szczęście czysty. Z Frankiem smarowałam się regularnie, z Anielą w zasadzie w ogóle, bo zapominałam. A efekt był taki sam - kilka rozstępów w tych samych miejscach :)

Macie zlecone jakieś witaminy już?
Ja brałam w obu ciążach Femibion (kiedyś to się nazywało Feminatal). No i magnez od pewnego momentu, bo mnie łapały mocne skurcze nóg. No i jeszcze kwasy omega, ale to jemy na co dzień.

Dobranoc wszystkim :)
Mam nadzieję, że jutro uda mi się wcześniej położyć ;P

Witam się i ja po weekendzie :) próbowałam was nadrobić :D ale niektóre rzeczy które chciałam napisać już umkły mi z głowy :p

Ilka bardzo mi przykro.... trzymaj się! :*
Mewa jak czytałam tą historię jak powiedzieliście o bliźniakach to aż łzy miałam w oczach.... takie to wzruszające
ewa86 super, że Franek nie był zazdrosny o Anielkę.... ja to się boję jak to będzie z moją Olką..... a co do witamin to ja w poprzedniej ciąży brałam dopiero od II trymestru falvit mama, i manez też brałam ale to jakoś później....
OneMoreTime współczuje przeżycie.... oby już było wszystko dobrze.... oszczędzaj się!!!
mamusia synka oj bidulka... ale cię męczy z tymi wymiotami :*
samanta, agusia witam nowe mamusie!!!!

Ale mnie gardło boli.... nie wiecie czy można tantum verde w ciąży używać????
A my dzisiaj znowu na chwilkę zmykamy na mieszkanko.... trochę posprzątać.... bo ostatnio już nam się nie chciało :) więc idę zjeść śniadanko, ubrać sobie i Olke i zmykamy :)

miłego dnia dziewczyny.... a za wszystkie które dzisiaj wizytują trzymam kciuki!!!! samych dobrych wieści!!!!

Cześć Kobietki :-)
Wpadłam się szybciutko przywitać i trochę ponadrabiać zaległości w postach (oczywiście w przerwach w pracy ;-))

Dziękuję Dziewczynki za słowa otuchy :-).

Ja dziś od rana mam biegunkę.... W domu mam jedynie laremid, ale w ciąży nie można go brać:no2:.

U mnie kolejny objaw ciąży wymioty wieczorem :( i ogólnie już o godzinie 20 ja padam ze zmęczenia i mdłości.
Następną wizytę u lekarza mam w czwartek i to będzie już 3 i jak myślicie będę miała robione USG po raz 3? Też się boję jakiś złych wiadomości, a po zrobieniu USG może byłabym spokojniejsza.

jaspis jeżeli dasz radę sobie kupić to możesz zażywać węgiel leczniczy bo będzie bezpieczny dla dzidziusia, ja słyszałam gdzieś, że jeżeli ciąża jest zagrożona to powinno się unikać masowania i dotykania brzuszka.. ale nie wiem czy do prawda do końca

mamusia synka strasznie się męczysz tymi wymiotami :( pytałaś może, czy są jakieś tabletki, które chociaż trochę by złagodziły twoje męczarnie?

Mewa cudownie będzie mięć bliźniaki i fajnie powiedzieliście o tym rodzince :D

19ania90 tantum verde można brać w ciąży, można dodatkowo płukać gardło wodą z solą i np. szałwią

Hej czytam wasze wpisy od jakiegoś czasu, zawsze brakowało mi chwili żeby cos napisać.
Teraz mam dużo czasu, ponieważ muszę leżeć. Termin porodu mam na na 08.03.2013.

reklama
Jaspis, wsuwaj czekoladę i jagody. Może pomoże...

Secreto, w ciąży w ogóle nie powinno się masować brzucha. Czy zagrożona, czy nie. Jak to mówi moja gin.: "Może pani z brzuszkiem rozmawiać, śpiewać, ale ręce z daleka" ;) Takie masowanie rozgrzewa brzuch i może spowodować skurcze - szczególnie po połowie ciąży, kiedy przepowiadające i tak się pojawiają.
Z tego samego powodu trzeba unikać gorących kąpieli.

Piękna dziś pogoda :) A moje starsze dziecko stwierdziło, że olewa wszystko i jeszcze śpi ;)

Do góry