reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Tak, tak, nie ma co się spieszyć z zamkniętym, jeszcze zdążymy.

Tymuniek, Roan Marita rzeczywiście ma świetną gondolę, taką wieeelką! Ja urodziłam spore dziecko które szybko rosło, więc młodego przełożyłam do spacerówki jak skończył 5 miesięcy, no ale mam wózek w którym ona się rozkłada na płasko i można ją montować przodem do mnie, więc luzik.

Mewa, też co jakiś czas Adasiowi wspominam, ze będzie miał siostrzyczkę lub braciszka, ale on wtedy na mnie jak na nienormalną patrzy ;) No nic, pewnie jak brzuch podrośnie to łatwiej będzie mu pojąć, że w brzuszku rzeczywiście dzidzia mieszka.
Ale fajnie Wam poszło z informowaniem rodzinki, ja czekam aż będę miała fotkę ;)

Ewa, ja też myślałam, żeby znaleźć trochę czasu który spędzę tylko ze starszym, wiem, ze przy noworodku jest to trudne do wykonania. Ale chociażby po nakarmieniu malucha wyjść z nim na godzinkę do parku, czy pozwiedzać okolicę, jak mąż już wróci z pracy. Dużo na pewno zależy od tego jakie dziecko się trafi. Z resztą czas pokaże :p

Dziewczyny, współczuję Wam wcześniejszych poronień, nawet nie potrafię sobie wyobrazić, jak się wtedy czułyście i czujecie nadal :-(

Ja już od 5 nie śpię, moje dziecko nie ma litości ;) jesteśmy po śniadaniu, moze zaraz na spacer pójdziemy, póki przyjemny chłodek.

reklama
Jak to jest..... Dziecko śpi, mąż śpi, teoretycznie ja powinnam spać, a nie mogę :-D i to już od 5. Przynajmniej mdłości nie mam.

Ewa, do pozna pracowalas.. Tak jest codziennie?

Witajcie, mnie w nocy zaczęło boleć ucho, eh ... mam nadzieję że to tylko chwilowe (efekt wczorajszego spaceru z moimi Chłopakami nad rzeką). Ale się wzruszyłam opowieścią MEWY, jeszcze trochę i bym się popłakała :) aż mi się zachciało mieć bliźniaki :) Mój synek Wojtuś jest przeszczęśliwy że będziemy mieć dzidziusia, już zapowiedział pomoc we wszystkim przy dzidzi. Wogóle to ma od zawsze bardzo fajne podejście do maluśkich dzieci. Ok, idę kończyć obiadek (tradycyjnie w niedzielę rosołek już bulgocze). Pozdrawiam

WITAM:) 2 tygodnie temu zrobilam test z pozytywnym wynikiem ..pozniej drugi i trzeci dla upewnienia:):)... wszystkie z usmiechem na twarzy:) teraz czekam na lekarza- ide we wtorek i juz nie moge sie doczekac:) mieszkam aktualnie w irlandii a tu jest inna opieka kobiet w ciazy- mam nadzieje ze dobra:) okaże sie juz w tym tygodniu. ale wedlug obliczen porod w polowie marca:):) U mnie to pierwsza ciaza:) przed 30-stka:):) jak narazie obiawy to- sennosc, bol piersi i brzuszka:)

Ostatnia edycja:
Ok, idę kończyć obiadek (tradycyjnie w niedzielę rosołek już bulgocze). Pozdrawiam

u nas tak samo! :-D rosół musi być, a rano zawsze jemy żurek. moja babcia robi zakwas, w każdą sobotę od niej bierzemy i w niedzielę rano mąż gotuje, z jajeczkiem, pychota :tak:

agusia serdecznie witamy Cię w naszym gronie ;-)

Ja to jak narazie jestem caly czas w szoku!! po pierwsze cale zycie na dietach< co powoduje czesto trudnosc w zajsciu w ciaze> po drugie u mnie w rodzinie byly problemy< moja siostra starala sie 5 lat> a po trzecie mialam torbiele i operacje, no i nieregularne okresy- czesem co miesiac czasem raz na pol roku... tak wiec nie wiedzialam nawet kiedy mam dni plodne. Pewnego dnia kupilam sobie testy owulacyjne- po pol roku pokazal sie paseczek pozytywny -WIEC DO ROBOTY:)i polecam aplikacje na telefon< owulacja> sprawdzila sie rowniez:) po 2 tygodniach zrobilam sobie test ciazowy- nawet okres mi sie nie spoznial ale chcialam tak dla siebie- i pokazaly sie 2 kreseczki w reszcie testow tez:) wiec cala w skowronkach jestem:) mojemu Misiowi z samego rana ułożyłam malusia dziecinna bluzeczke na stole i pozytywny test:) wiec mial mila niespodzianke z samego rana:)

Witajcie dziewczynki :)
Właśnie was nadrobiłam, produkujecie posty w ekspresowym tempie :)
Trochę mnie nie było, bo zaliczyłam w tym tygodniu wizytę w szpitalu - podejrzenie ciąży pozamacicznej.
Na szczęście nie potwierdziło się:-). Ale ile się strachu najadłam i wypłakałam to tylko ja wiem....
Wszystko jest w porządku, pęcherzyk był ładny i ciałko żółte też i wszystko tam gdzie trzeba. Tylko beta hcg wolno rośnie, w normie ale na tej dolnej granicy. Lekarz mówił żeby się nie przejmować bo jest w normie i to najważniejsze, więc staram się o tym nie myśleć. Wizytę mam 26 lipca. Po szpitalu dostałam zwolnienie na miesiąc bo jest wysokie ryzyko poronienia, luteinę i bezwzględny nakaz leżenia.

Smarujecie czymś brzuszki? Ja jestem szczupłą osobą i już widać u mnie zaokrąglony brzuszek i nawet czasami troszkę swędzi, bo mam skórę suchą i wrażliwą i tak się zastanawiam czy dotychczasowy balsam wystarczy czy włączyć już profilaktykę przeciwrozstępową.

I witam nowe mamusie (nasza lista szybko rośnie) :tak:

reklama
jaspis no to dobrze ze juz ok, ja w poprzedniej ciazy uzywalam krem apteczny fissan, tylko nie wiem czy nie jest on po 12tyg ciazy

Do góry