reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

u mnie prasowanie stoi juz 2gi miesiąc... chyba sie wkurze i poskładam swoje do szafy a tylko dziecku i mezowi to co musze to prasne...

ja i tak zawsze szukam wczesniej cos do wyjscia wiec przeprasuje w razie potrzeby, oni znów muszą mieć na już bo mój mąż o 5 rano sobie przypomina że nie ma np bluzy do pracy:confused2:

ja jak leże dłużej w szpitalu to wybieram opcję przekucia wenflony w dłoń.. mniej mi przeszkadza w spaniu bo ja rękę pod głową trzymam a tak to czuje jak mi sie gnie wszystko w środku...

co do jedzenia to ja w medikorze mam super! codziennie rano i wieczorem (poza nd) mamy świeże chrupiące bułeczki, do tego każdy ma swój mini serek albo pasztet bądz 3 listki szynki, dżemik a do wszystkiego jeszcze masełko.. tez takie jednorazowe...

a obiady z restauracji zamawiają w jednorazowych pudełkach na wynos:D tak że luzik! nigdy całego nie zjadłam bo nie mieszczę;-)

reklama
Cześć! W weekend byłam u koleżanki w Katowicach-strasznie dawno się nie widziałyśmy i fajnie było się spotkać. Dziś rano razem pojechałyśmy do naszej wspólnej znajomej,która 6 tygodni temu urodziła córeczkę. Śliczna kruszyna :-) i tak siedziałam, trzymałam ją na rękach...a w moim brzuchu normalnie impreza! Nie wiem czy mała Mrówka tak się uaktywniła z zazdrości czy chciała się zaprzyjaźnić ze starszym dzidziusiem ;-) Chyba podrosła,bo czuję ją już nawet z przodu brzucha - wcześniej nie czułam,bo z przodu mam łozysko umiejscowione.

Ewula hm jakas zla numeracje ma. Moja mala ma 76cm a niektore 68 body sa dobre, gdzie z innych firm w 80smiga, niektore 86. Jeden komplecik mama mi kupila w pepco na 86 to dopiero na przyszle lato chyba zaloze. Leginsy sa z 10cm za dlugie a bluzka po kolana :p wiec te rozmiary jakies mieszane. No ale zawsze lepiej wieksze kupowac wiec jak 92 mniejsze sa to i tak beda ok ;) mam nadzieje

Moja corcia wstala dzis przed 8 i za cholere spac caly dzien nie chciala, tyle energii. 3 min temu padla jak ja tylko na poduszke polozylam. Jak bym jej nie polozyla spac to by mi zasnela przed 18 i wstala o 6rano zapewne. Juz to przerabialam :p ja siadam na neta i szukam przepisu na jakies fajne ciasteczka dzieciece, wyobrazcie sobie ze w norwegii nie ma biszkoptow ani chrupkow kukurydzianych... :O zawsze cos sama robie lub owoce

Aneta, samemu to zawsze zdrowsze :) Jak znajdziesz coś fajnego na suszonych owocach, to podaj dalej przepis ;)
a z tym pepco, to może zależy od serii?? nie wiem, bo właściwie nic nie miałam (pełno ubrań mam po kuzynach A.)

Mrówka, teraz to rośnie ekspresowo, z resztą jak całą ciążę ;)

mlodamamo, a widzisz, bo ja się tak zastanawiałam, czy ich się nie przyprawia aby przed smażeniem :p
A Ty na pewno wtedy jesteś w szpitalu, a nie w jakimś kurorcie? ;) No ale prywatna klinika, to nie ma się co dziwić :)

Aneta, samemu to zawsze zdrowsze :) Jak znajdziesz coś fajnego na suszonych owocach, to podaj dalej przepis ;)
a z tym pepco, to może zależy od serii?? nie wiem, bo właściwie nic nie miałam (pełno ubrań mam po kuzynach A.)

Mrówka, teraz to rośnie ekspresowo, z resztą jak całą ciążę ;)

mlodamamo, a widzisz, bo ja się tak zastanawiałam, czy ich się nie przyprawia aby przed smażeniem :p
A Ty na pewno wtedy jesteś w szpitalu, a nie w jakimś kurorcie? ;) No ale prywatna klinika, to nie ma się co dziwić :)

hahaha:D no dlatego się trzymam też mojego gin.. bo tylko chodząc do jednego z pracujących tam można być i rodzić w tym szpitalu..

jest super bo czysto, telewizorek na każdej sali mały ale kanałów chyba z 15..za darmo!
gorąca woda pod prysznicem, w toaletach papier, odświeżacz powietrza, mydełka w płynie, ręczniki do wycierania rąk..

pójdziesz z kubkiem to Ci kawe zrobią..

pod tym względem nie można narzekać...

przed smażeniem nie warto bo wszystko w olej pójdzie...

Mrowkaa, ja dzisiaj uslyszalam placz noworodka to az milo na sercu sie zrobilo s ta moja Koza ale zaczela mnie kopac! Fskt, teraz dzidziusie beda szybko rosly a kopniaki to jeszcze troche, to jak ci tam przysmali, to lzy w oczsch beds:d

Znalazłam komis/sklep wózkowy w Łodzi i już się napaliłam, żeby tam jechać ale może poczekam do weekendu bo m ma szkołę i jedzie do łodzi to może pojedziemy razem :-)

Ja drzemke zaliczylam bo w taka pogode to tylko spac .

doszlam do wniosku ze nie moge za duzo stosowac lutki dowcipnej bo do tej pory to rano 5 pod jezyk a wieczorem 5 dowcipnie ale ze mnie trzesie juz od smaku lutki to dzisiaj zaaplikowalam se 5 rano dowcipnie i tak jak by moja pochwa mowi bleee mam mokro w majtkach ale przez te wzmozone "oczyszczgnie pochwy" to jeszcze jakies zalegle brudki wylaza no i jestem skazana na ten wspanialy smak:no:

reklama
Witam dziewczyny nie nadrobię zaległości za dużo tego ale teraz mam urlop więc myślę że będę na bierząco

szkoda że nie mamy żadnego kontaktu z Jagną strasznie długo się nie odzywa. Mam jednak nadzieję że wszystko u niej dobrze.

Do góry