reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Ewula my kiedyś wykorzystaliśmy Kurczaka w kolejce przy kasie pierwszeństwa w Ikea, oczywiście koleja na kilometr i nikt cie z wrzeszczkiem w wozku nie wpuści, mąż podszedł do ochroniarza i ten dopiero kazał nas przepuścić, a się ludziska krzywili :-)

reklama
Ech, kolejki... Temat rzeka. Ja już straciłam nadzieję na poprawę sytuacji. Jak mam bojowy nastrój to się pcham, ale jak jestem zmęczona to stoję w kolejce, bo chce mi się słuchać narzekań bab starych, że ich to nikt w kolejkach niby nie przepuszczał :/
Dziś stałam z Anielą na ręce, wielkim brzuchem i Frankiem przy nodze w kolejce w piekarni na jakieś 10 osób. Ludzie mają niesamowitą umiejętność podziwiania swoich butów albo lady, żeby tylko kobiety w ciąży albo z dzieckiem nie zauważyć.

Mamusiasynka- nie on posiada jeszcze do tego naczepianą spacerówkę. Tyle, że zestaw to kosmiczna suma ok 2500 a z fotelikiem i bazą ok 3000 tyś.
Także my dziękujemy, kupimy używany. Sprawdzony już prze kilka mam z naszej rodziny, prowadzi się świetnie najlżejszy stelaż składa się dosłownie jedną ręką stabilny no i na nasze żwirowe oraz leśne drogi...idealny:tak:

Dzien dobry!

ja juz nie spie a mialabym ochote jeszcze ale maz musial jechac i mnie zbudzil. Kurna dzisiaj znowu musze jechac po chrzesniaka do przedszkola i od nastepnego tygodnia sie zacznie bo brat wylatuje na 7 tyg do kuwejtu na wykopaliska bo jest archeologiem wiec bede musiala co jakis czas pilnowac tzn. Min dwa razy w tyg mlodszego i prawie codziennie odebrac starszego ze szkoly a oczywiscie konczy zupelnie inaczej niz moja Pati to bede jezdzic jak glupia wrr. No to se ponarzekalam z rana a teraz wam zycze milego dnia! :-)

hej dziewczynki:-)moj tez wychodzil do pracy i po spaniu:-) rano byl pawianik,,powrocilo mi kilka dni temu... nie wiem moze juz dziecko naciska. teraz zajadam sniadanko:)
wczoraj odbylo sie polowkowe,jestem troszke zawiedziona.zepsul im sie sprzet i robili na troche gorszym,nie bylo mozliwosci nagrania na płytke,a chcialam miec pamiatke ,do tego m nie bylo ze mna. nie bylo rowniez przelacznika na 3 D,wogole wiecej widzialam na usg w 12 tyg niz teraz.dosłownie.
ale przjdzmy do dzieciaczka na 99% DZIEWCZYNKA:-) 100 bedzie w dniu porodu:) dzieciaczek zdrowy,wagi nie znam,tysiac parametrow nie wiem ktora to waga:) mala nie dawala wogole sie zbadac,lezalam jakies 50 min zeby mozna bylo zbadac serduszko,badal na raty,bo robila fikolki:-)mam napisane ze trudna ocena diagnostyczna ze wzgledu na ulozenie.ostatnie 5 min przekrecila sie na odpowiednie mniejse wiec lekarz troche podgonil. martwi mnie jedynie "zwapnienie na serduszku"- mam napisane " w trakcie badania uwidoczniono bright spot w lewej komorze serca". powiedzial ze najprawdopodobnie przechodzilam jakas chorobe,wystarczy katar i bol gardla. 2 yg temu bylam wlasnie przeziebiona. nie spodziewalam sie ze takie drobne chorobsko wplywa na dzieciaczka:( podobno powinno znikanac w ciagu 3-4 tyg.
moj m wroci dopiero jutro wiec jade zaraz do domku::-)
Pozdrawiam Was i milego dnia a wizytujacym samych dobrych wiesci;-)

Hej mamusie!

A ja sie obudzilsm o 4 bo moj jechal do pracy w delegacje. Umowil sie ze szwagrem o 5 na przystsnku, pojechalismy, bo musialam go zawiezc i czekalismy prawie godzine czasu:/ coz za punktualnosc. Jak wroca to ochrzan dostanie. Ale o 6 znow bylam w lozku i spalam az do teraz:d

Mouse, gratuluje zdrowej dziewczynki! Tez chyba bede miala corke, ale okaze sie 25.10:d

reklama
Mouse, nie martw się serduszkiem. Aniela miała coś podobnego - ognisko hiperechogenne. Taka biała kropeczka na usg. Moja gin. mówiła, że teraz już się tego nawet nie monitoruje, choć ja byłam na dokładniejszym usg u osławionego w Krakowie dra Wiechecia i on uznał, że wszystko ok. A kropka zniknęła jakoś po 30 tc.

A ja mam dziś wizytę!!! Czuję się dobrze, Młode kopie, więc raczej będzie ok. Liczę tylko na potwierdzenie płci, bo w weekend jadę do Teściów i chciałabym Szwagierce dziewczynkowe ciuchy zawieźć, bo rodzi w listopadzie :)
Byle do 18 :)

Do góry