reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Ale nam dziś dzieci dały popalić:/ Uff... Dobrze, że już zasypiają.

W ramach odstresowania zrobiłam kulki kukurydziane na szybko :D
Jak Wam zostało trochę mleka w proszku z bloku to polecam ;)
BaBy w kuchni: Szyszki z płatków kukurydzianych

Haha w mojej pierwszej "książce kucharskiej" z Kubusiem Puchatkiem był przepis na coś takiego, ale zwało się jeżyki czy jakoś tak :p

Joasia, to teraz Wam życzę owocnych poszukiwań! Byle nie od handlarza!!

reklama
cześć śpiochy, wstawać!!!!

ja dzis wstałam wcześniej, budzę Kurczaka za chwilek pare bo dzis dzień nauczyciela a my dla pani nic nie mamy - blondi jak zwykle nieprzygotowana bo mogłam wczoraj kupic te kwiatki :baffled:

Zwiędłyby bo byś z piątkowej dostawy kupiła, a tak to pani świeże dostanie :D A dzieciaki nie robią zrzutki na kwiatki dla nauczycieli??

Ja już nie śpię od 5 30 :D Adam obudził się na mleko, zasnął porządnie (tak żebym mogła wstać) dopiero po pół godziny, więc uznałam że nie ma sensu zasypiać dalej. Zwłaszcza, ze w lodówce czekało ciasto i przynajmniej po kanapce udało się zjeść po tajniaku, zeby mały nie widział i się nie upomniał :p

A on dalej śpi :) tylko coś mi kaszle :/

Czesc dziewczny
Ja od 6 nie spie. W ogole to smiac mi sie chce, bo o 6 jest sluchanie tetna, cisnienie i twmperatura, ale opowiem wam o tetnie. Przychodza rozne pielegniarki, pytaja ktory tydzien, to mowie ze 19. I tak, jedna pielegniarka machnie reka i powie, ze i tak nie bedzie syszec, a inne jezdza mi tym po calym brzuchu szukajac tetna, a moja mala Koza jest tak uparta, ze zawsze ucieka im:d i od piatku slyszalam ledwo co tylko dwa razy tetno. Czasami mowie, ze nie chce tego, bo czuje ze dziecko jest zmeczone tym i pozniej uspokoic sie nie moze i kopie strasznie i lata mi po calym brzuchu. W tym szpitalu to w ogole sprzet maja jak za ery brazu... a te sniadania i kolacje sa tak wystarczalne dla matki i dziecka, ze ojeju. Pewnie schudlam 3 kg. Mam nadzieje ze wyjde dzisiaj, bo z tego co mam w rece od kroplowek (nie wiwm jak to siw zwie) to reka mnie juz od wczoraj boli, ciagle mi sie to odkleja a q nocy sobie zahaczylam.... bolesne przezycie.

Milego dnia<3

A kwiatki, to kupilam tylko raz, w szkole sredniej dla vc dyrektor, ktora jest moja sasiadka i jest super i dla mojej wychowawczyni, ktora byla cudowna. A wczesniej te lata edukacji, to jesli chodzi o wychowawcow to msasakra. W pdst nauczycielka robila roznice miedzy dziecmi na bogatych i biednych. W gim w ogole uwazala nas za bande skretynialych debilow, a ze uczyla angielskiego to na lekcji ang robila godzine wychowawcza, walkowala to samo, pozniej mielismy zaleglosci bo byly sprawdziany a my nic nie umielismy. Ja zawsze mialam ledwo 2, a w pierwszej kladie technikum mialam 5 nagle, ciekawe dlaczego tak.... :p

I tak ogolnie to nigdy nie pamietalam kiedy jest dzien nauczyciela ;D

Koreczek, super, ze z Tobą dużo lepiej :)
U mnie w podstawówce i LO z wychowawcami był inny problem, lekcja wychowawcza była tylko jak mieliśmy za coś pozamiatane i trzeba było opierdziel zrobić :D a tak to matematyka, w LO historia :p Za to wychowawczyni w SP w klasach 2-3 (w 1 jędza) jak odchodziła na koniec z naszej szkoły to cała klasa wyła tak ją uwielbialiśmy :)

Wlasnie wszystkim uczacym sie zycze takich nauczycieli jakiego ty mialas, ze wszyscy wyli jak odchodzila. Ale nie wszyscy tacy sa, a szkoda, bo wtedy dzieci lepiej by sie uczyly, przyjemne by to bylo. I Ewula dziekuje:)

koreczku jak Cię boli wenflon to powiedz im.. mają obowiązek wyjąć albo wymienić..nie raz jest jakiś pechowy który boli jak nie wiem a jak zmienią to jest luz..

myśmy na pracowni też babce dali kwiatki i na dermatologi w niedziele... trzeba się przylizać:-D

reklama
Witam poniedziałkowo:)
U nas za oknem szaro buro i wieje. Chłopaki właśnie pojechali do przedszkola a m potem do pracy ale jak go znam to bedzie cały dzień szukał dla mnie samochodu:).
Ja mam pełno prasowania które czeka na mnie od tamtego tygodnia do tego kosz z praniem kipi i muszę się za to zabrać.

Koreczek to już wiem czemu szyscy znajomi tak tego szpitala w Lubaczowie unikają;-). Mam nadzieje że już dziś będziesz w domku odpoczywać.
Życze wam miłego dnia i biorę się do roboty.

Do góry