reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Ale nam dziś dzieci dały popalić:/ Uff... Dobrze, że już zasypiają.

W ramach odstresowania zrobiłam kulki kukurydziane na szybko :D
Jak Wam zostało trochę mleka w proszku z bloku to polecam ;)
BaBy w kuchni: Szyszki z płatków kukurydzianych

Haha w mojej pierwszej "książce kucharskiej" z Kubusiem Puchatkiem był przepis na coś takiego, ale zwało się jeżyki czy jakoś tak :p

Joasia, to teraz Wam życzę owocnych poszukiwań! Byle nie od handlarza!!

reklama
cześć śpiochy, wstawać!!!!

ja dzis wstałam wcześniej, budzę Kurczaka za chwilek pare bo dzis dzień nauczyciela a my dla pani nic nie mamy - blondi jak zwykle nieprzygotowana bo mogłam wczoraj kupic te kwiatki :baffled:

Zwiędłyby bo byś z piątkowej dostawy kupiła, a tak to pani świeże dostanie :D A dzieciaki nie robią zrzutki na kwiatki dla nauczycieli??

Ja już nie śpię od 5 30 :D Adam obudził się na mleko, zasnął porządnie (tak żebym mogła wstać) dopiero po pół godziny, więc uznałam że nie ma sensu zasypiać dalej. Zwłaszcza, ze w lodówce czekało ciasto i przynajmniej po kanapce udało się zjeść po tajniaku, zeby mały nie widział i się nie upomniał :p

A on dalej śpi :) tylko coś mi kaszle :/

Czesc dziewczny
Ja od 6 nie spie. W ogole to smiac mi sie chce, bo o 6 jest sluchanie tetna, cisnienie i twmperatura, ale opowiem wam o tetnie. Przychodza rozne pielegniarki, pytaja ktory tydzien, to mowie ze 19. I tak, jedna pielegniarka machnie reka i powie, ze i tak nie bedzie syszec, a inne jezdza mi tym po calym brzuchu szukajac tetna, a moja mala Koza jest tak uparta, ze zawsze ucieka im:d i od piatku slyszalam ledwo co tylko dwa razy tetno. Czasami mowie, ze nie chce tego, bo czuje ze dziecko jest zmeczone tym i pozniej uspokoic sie nie moze i kopie strasznie i lata mi po calym brzuchu. W tym szpitalu to w ogole sprzet maja jak za ery brazu... a te sniadania i kolacje sa tak wystarczalne dla matki i dziecka, ze ojeju. Pewnie schudlam 3 kg. Mam nadzieje ze wyjde dzisiaj, bo z tego co mam w rece od kroplowek (nie wiwm jak to siw zwie) to reka mnie juz od wczoraj boli, ciagle mi sie to odkleja a q nocy sobie zahaczylam.... bolesne przezycie.

Milego dnia<3

A kwiatki, to kupilam tylko raz, w szkole sredniej dla vc dyrektor, ktora jest moja sasiadka i jest super i dla mojej wychowawczyni, ktora byla cudowna. A wczesniej te lata edukacji, to jesli chodzi o wychowawcow to msasakra. W pdst nauczycielka robila roznice miedzy dziecmi na bogatych i biednych. W gim w ogole uwazala nas za bande skretynialych debilow, a ze uczyla angielskiego to na lekcji ang robila godzine wychowawcza, walkowala to samo, pozniej mielismy zaleglosci bo byly sprawdziany a my nic nie umielismy. Ja zawsze mialam ledwo 2, a w pierwszej kladie technikum mialam 5 nagle, ciekawe dlaczego tak.... :p

I tak ogolnie to nigdy nie pamietalam kiedy jest dzien nauczyciela ;D

Koreczek, super, ze z Tobą dużo lepiej :)
U mnie w podstawówce i LO z wychowawcami był inny problem, lekcja wychowawcza była tylko jak mieliśmy za coś pozamiatane i trzeba było opierdziel zrobić :D a tak to matematyka, w LO historia :p Za to wychowawczyni w SP w klasach 2-3 (w 1 jędza) jak odchodziła na koniec z naszej szkoły to cała klasa wyła tak ją uwielbialiśmy :)

Wlasnie wszystkim uczacym sie zycze takich nauczycieli jakiego ty mialas, ze wszyscy wyli jak odchodzila. Ale nie wszyscy tacy sa, a szkoda, bo wtedy dzieci lepiej by sie uczyly, przyjemne by to bylo. I Ewula dziekuje:)

koreczku jak Cię boli wenflon to powiedz im.. mają obowiązek wyjąć albo wymienić..nie raz jest jakiś pechowy który boli jak nie wiem a jak zmienią to jest luz..

myśmy na pracowni też babce dali kwiatki i na dermatologi w niedziele... trzeba się przylizać:-D

reklama
Witam poniedziałkowo:)
U nas za oknem szaro buro i wieje. Chłopaki właśnie pojechali do przedszkola a m potem do pracy ale jak go znam to bedzie cały dzień szukał dla mnie samochodu:).
Ja mam pełno prasowania które czeka na mnie od tamtego tygodnia do tego kosz z praniem kipi i muszę się za to zabrać.

Koreczek to już wiem czemu szyscy znajomi tak tego szpitala w Lubaczowie unikają;-). Mam nadzieje że już dziś będziesz w domku odpoczywać.
Życze wam miłego dnia i biorę się do roboty.

Do góry