reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Hej dziewczynki!

Troche was czytalam, ale mam problem z telefonem, bo caly czas musze go trzymac pod ladowarka...
Te biedne i chore, teraz do was mowie. Odpoczywac, odpoczywac, nie stresowac sie, zdrowiec i kontrolowac sytuacje. Wsztstkim cisnieniom, krwawieniom, niesfornym szyjkom i chorobom mowie stanowczo STOP! Zdrowka<3

I dziekuje za wsparcie, to jest naprawde b. mile! Jestescie kochane.
Dzisiaj chyba wychodze, za kazdym razem cisnienie mialam coraz nizsze, a teraz mialam 80/60. Mile polozne smieja sie, ze rece opadaja i jeszcze troche i bez cisnienia bed:D

Ginekolodzy tacy sobie sa. Pierwszy ktory mnie badal to taki flegmatyk! Skonczyl sie papier od usg i 6 minut go wymienial.... prxymulony troche, ale to moze zmeczony byl. Badal mnie to delikatnie to robil. A ten drugi to pozal sie Boze, zlapac za jaja i scisnac tak zeby zwieracz mu puscil:/ wsciekla jesten na niego. Wczoraj mialam skurcze i zataz poszlam do niego na badanie to jak badal to myslalam ze padne tam na tej kozie. Tak to mocno robil az sie rozplakalam. Obym dzisiaj wyszla ...

reklama
Ozila, jak cie zamkna w psychiatryku to daj znac, to cie wydostane hehe

Ale nie powinni, bo wiadomo ze kobieta w ciazy widzac plamienie ikrew na bieliznie zacznie panikowac, a zwlaszczs te ktore pierwszy raz sa w ciazy i nie wiedza czego sie spodziewac:)

Dzien dobry!

koreczek dobrze ze cisnienie opanowali a tekst o sciskaniu doktorka za jaja wymiata :-)

ozila jaki debil z tego doktorka....ja do swego tez latam jak durna bo cos caly czas sie dzieje i sama ostatnio zazartowalam ze chyba do konca ciazy to osiwieje albo w psychiatryku wyladuje a on do mnie ze lepiej 10 razy sprawdzic niz o jeden raz za malo. Krew w ciazy mie jest normalnym objawem i ja jak ja widze poprostu wpadam w taka panike ze od razu lzy w oczach ( a plamilam juz chyba 4 razy)trzymaj sie bedzie dobrze.

ewula zrob z dyni lampion na halloween synus bedzie mial frajde ja co roku z Pati robie

dziewczyny czy ktoras miewa palpitacje serca? Ja od czasu do czasu zaczelam je miewac wczoraj jak sie polozylam na lewym boku ( niby leiej na lewym) to te moje serducho co chwile nie rown bilo i wtedy tak jak by mnie cos w gradle zaciskalo taka dlawica musialam zmienic pozycje trioche sie wystraszylam musze powiedziec gince czytalam ze to moze byc od progesteronu. Narazie nie jest to czeste.
mile niedzieli!

No on mnie tez wkurza troche, ale to stary doktorek, ale go tam znaja i chyba jest bardzo doswiadczony i dlatego sie nie pitoli i nie slodzi i jest bardzo konkretny i ja to zaakceptuje, byle tylko to bylo, ze jest tak doswiadczony a nie ze olewa, ale tak licze , ze nie mogl przy nich olac jezeli by sie cos dzialo...
ja znowu wole facetow jako ginekologow i
zawsze mi sie takie doswiadczone gbury z polecenia trafialy , porod syna mi odbieral ordynator szpitala policyjnego taki ostry i konkkretny, pamietam, ze mnie ostrzegali, zebym sie jego zachwaniem nie przejmowala, bo to stary swietny lekarz- no i taki byl:-)
a ten mi go troche przypomina moze dlatego...

a nic dobrze,ze mam Was to przynajmniej wiem, ze niektore z Was maja podobnie;-)

a jestes pewna, ze to palpitacje serca? Moze taka chwilowa normalna dusznosc i tyle?

koreczek ​a jakies leki na nadcisnienie dostalas?

p.s. a jezdzic do nich i tak bede jak cos mnie bedzie niepokoic i juz!

Ostatnia edycja:
Ozila, dostalam kroplowke ale nie wiem czy tam czasem jakis lek niebyl, bo po tej kroplowce lepiwj sie poczulam. Zadnej tabletki nie dostalam. Wczoraj jak mialam takidsc mocny skurcz to dostalam kroplowke chyba zheparyna (chyba tak to sie pisze i nazywa....), albo z nospa, na pewno cos rozkurczowego, to mnie tak scielo, ze o 19 juz spalam jak niemowlak. Moze takie cisnienie mialam przez pogode. Nie wiem, ale wiwm tyle zs bylo za wysokie i ze teraz jest b. dobrze:)

ja co sobote czekam na doktorka na oddziale ostatnio.. bo choroba, albo nerki, bóle, plamienia... jak mnie kładł na oddział to wyraźnie mówił ze dobrze, że przyjechałam bo lepiej poleżeć 2 dni pod opieką i spr niż jakby coś miało się stać... dzień przed i 2 dni przedemną jakieś dziopki miały właśnie zabiegi... jednej płód jakoś wcześniej obumarł a nie spr czemu ją boli i mało by sie nie przekręciła.. a dzień później dziopka przyjechała i też już było po! za długo zwlekała..

czesc

U nas w porządeczku, ja wyspana, chłopaczyska jeszcze spią, wiec mam herbatkę i czas na kompa :-) wczoraj Gwiazda sie rozbrykala po 22ej i ruszała się mocno, wiec chyba wsio z Nia ok :-)

Koreczek dobrze, ze w porzadeczku u Ciebie!!!

dziewczyny martwiące, ja dołaczam do Waszego grona, cały czas schizuje, chyba osiwieje, juz mi wstyd przed tym lekarzem bo pewnie sobie myśli, ze nawiedzona wariatka ze mne...........

marcia ja nie wiem czy to palpitacje ale czasem serce mi kolacze i ciezko mi wziac oddech :-(

Ozilla kciuki trzymam!!

ewula, alesia a ja ostatnio kupiłam sobie rajstopy ciazowe, normalnie teraz bym je pod szyje zaciagneła a wzięłam rozmiar 170-176, kolor rażacy fioletowy :-)

reklama
Do góry