reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

no tak. jeśliby tak liczyć, to faktycznie ;-)
patrzę sobie na Twoje suwaczki i taka fajna różnica będzie między dziećmi. jeśli mogę zapytać, Franek jest zazdrosny o Anielkę? jakoś to okazuje? jakie są relacje?

reklama
Mewa chyba jesteś stworzona do tych bliźniaków z Twoim podejściem do życia ba a nawet forum :-)
Uśmiałam się również, moje buciki pójdą w ruch w piątek, dzisiaj kupiliśmy z M - zgodności co do wyboru nie było :rofl2:

Mewa, w ogóle! Franek miał 20 mies. jak się Aniela urodziła. Od samego początku pozwalaliśmy mu wszystko przy niej robić - na ile umiał. Podawał pieluszki, czesał jej włoski, mył brzuszek w wanience itp. NIGDY nie miałam problemu z tym, że chciał, żeby go nosić jak Anielę, nie wołał o smoczka, nie chciał mleka z piersi. Nic takiego.
Padło też na dobry czas, bo jak się rodziła Aniela, to Franek przeżywał fascynację puzzlami i książkami (zostały mu do dziś, ale jednak prym wzięła teraz piłka ;P). Więc jak karmiłam, to siadał obok z książką i czytaliśmy.
Aniela dużo spała, zasypiała sama w łóżeczku ze smokiem, więc miałam czas dla niego. A po kilku dniach w ogóle nie wyobrażał sobie już mieszkania bez niej :)
Teraz mają super kontakt. Świata za sobą nie widzą. Franek TYLKO z Anielą dzieli się jedzeniem, tylko ona może go budzić rano, żeby nie marudził ;) A ona śmieje się na jego widok i nie ryczy nawet jak oberwie po głowie, co się często zdarza ;)

Oczywiście było też ciężko, ale z perspektywy czasu jestem ogromnie zadowolona z takiej różnicy wieku.

ewa, no to faktycznie super! bo to czy dziecko jest zazdrosne, czy nie, to jedno, a zachowanie i podejście rodzica, to drugie. fajnie rozwiązałaś sprawę karmienia - uwaga poświęcona dwójce dzieci jednocześnie.

Mewa, moim zdaniem klucz do sukcesu to dopuszczanie starszego dziecka do młodego. Jak najwięcej się da. Nawet do przesady. Tylko pilnować, żeby krzywdy nie zrobiło młodszemu. Ale starsze musi poznać, że to nie zagrożenie, tylko fajna nowa istotka, która tu z nami mieszka.
No i całą ciążę o tym opowiadałam, choć Franek jeszcze nie mówił i nawet nie wiedziałam, czy cokolwiek do niego dociera.

To nie jest trudne :) Rodzicom się ręce i serca rozmnażają jak się nowe dzieci rodzą :)

fajnie napisałaś, zapamiętam. dzisiaj też już zaczęłam opowiadać Lilce o dzidzi. będziemy się oswajać :tak:

a teraz lecę, bo męża wzięło i uparcie mnie woła do siebie :-D
kolorowych snów Dziewczyny i do jutra!

OneMoreTime-Ja mieszkam 40km.od Szczecina:) To miałaś przeżycie dostałaś jakieś leki?
Ilka bardzo ci współczuje trzymaj się!
Mrówka fajnie że mogłaś zrobić fotki koleżanką to super pamiątka:)
Mewa śmieszka a może to tylko propozycja zróbmy wątek zamknięty?WTEDY będziemy mogły lepiej się poznać np.A tak po za tym ale mieliście super spotkanie rodzinka sie ucieszyła super:)
Jua -co do objawów to nic mi np.konkretnego nie jest rano mam mdłości ale takie ok.Więcej pije to na pewno i odrzuca mnie od pewnych potraw jak np. sałatka warzywna, pomidor aż dziwne! Co do WÓZKA to JA miałam ROANA MARITA/MARTINA był to wózek używany w pełni zadbany gondolka rewelacyjna wózek na pompowanych kołach bardzo długo w nim młody jeździł był wcześniakiem a gondolka była obszerna jak dla niego spacerówka idealnie sprawdzała się w zimę była szeroka i fajnie mieścił się w niej gruby śpiwór.Teraz nie wiem na co bym się zdecydowała???jeszcze o tym nie myślę żyje wizytą:)JESZCE 11 DNI
Mamusiasynka bardzo mi przykro z powodu utraty mamy;(
Lece spać dziewczyny jutro mam pobudkę o 6.

Na zamknięty jeszcze gruuubo za wcześnie :) Wiele z nas z różnych powodów jeszcze przestanie pisać, wiele dojdzie. Trzeba się najpierw tutaj jako tako poznać i dopiero potem robić zamknięty. Ale - moim zdaniem - najwcześniej koło połowy ciąży.

Wszyscy już śpią?;)
Ja siedzę nad robotą. Jeszcze jeden artykuł i recenzja... Buu...
Głodna się zaczynam robić ;)

reklama
Dzien dobry!

obudzilam sie dzisiaj z bolem lewej nogi pod kolanem ....robi mi sie zylak. Niestety ta noge mam do bani i mialam operowana dwa razy na zylaki a teraz w ciazy to bedzie masakra , rozmawialam w maju z angiologiem to powiedzial ze jak zajde w ciaze to nosic rajstopy antyzylakowe 2 st. Kompresji cala ciaze bo bede mial zylaki jak baty a to cholerstwo takie niewygodne ze nie wiem jak mam z tym wytrzymac.
dzisiaj jade na chrzciny do brata ciotecznego to odezwe sie pozniej.
ale mnie dzisiaj muli mam nadzieje ze wysiedze.
milego dnia!

Do góry