reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Macie rację, że nam Jagna zniknęła, ostatni wpis jest z początku października, ale wyświetla mi, że jest aktywna, więc mam nadzieję, że wszystko ok!

reklama
AnetaNorwegia- To będzie parka jak u nas :tak: i oby z nerkami malucha było OK!!!
cZARNYLOCZEK- WITAJ NA MARCÓWKACH!!!
Mrowkaa - no też się zastanawiałam czy zareagujesz :rofl2::happy2:
Alesia - rozumiem mnie się też nie chce gotować ale indyka dziś zrobiłam więc może do jutra przetrwa...jak mąż nie dorwie się :nerd:
Malpawzoo- moja córeczka Weronika miała być Szymonem ...do tej pory bardzo mi się to imię podoba :tak:
mamusiasynka- To ugotuj więcej i nas jutro zaproś :happy::sorry2:... Ty widzę, że lubisz gotować ;-)
Jo_asia- to poszalałaś... no ale chyba trzeba takie zakupy zrobić nie?
Ja czekam jeszcze chwilę na razie odpoczywam :tak:

Alesia a mial podawany antybiotyk po porodzie??? Mojego synka ma jedna 6mm a druga 10mm i to ponoc duzo jak na 19 tydz.

Wogole polozna zmienila mi date porodu z 2 na 7 marca po usg

Czarnyloczek, witaj! Krwiakiem się nie przejmuj. Ja też miałam i w końcu zniknął :) Tylko się nie przemęczaj! Choć z Maluchem o to ciężko...

Same chłopaki! No niemożliwe :D
Gratuluję udanych wizyt!

Franek przylazł i mówi:
"Dwie małe rączki klaszczą... Mamo, jak to dalej było?"

Ja nie wiem, jak rodzice bez googla żyli z przedszkolakami ;)

Aneta, w starych usg wszystko było ok do 32 tygodnia. W 32 mam napisane że prawa miedniczka 3mm, lewa 7mm. Ignacy nie dostawał antybiotyku, naprawiło mu się samoistnie. Z tego co pamiętam to to poszerzenie miedniczek jest dość powszechne u noworodków, ważne żeby po urodzeniu znaleźć dobrego nefrologa.
ewa, ...czasem się pogłaszczą :-). Ja pamiętam mnóstwo wierszyków i piosenek z czasów przedszkola.

reklama
Alesia, już to wygooglałam :) Do przedszkola nie chodziłam, więc jestem do tyłu ;) Wlazł kotek, Stary niedźwiedź, to jeszcze ogarniam, ale reszta - czarna magia :D

A rączki lecą tak:
Dwie małe rączki klaszczą
Czasami się pogłaszczą
W kolanka postukają
I dzieciom pomachają

(i tu następuje: "Aniela!!! Machaj mi!!! No machaj!!!") ;)

Do góry