reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
a moja mama do dzisiaj pamięta te moje piosenki z przedszkola i śpiewa Ignacemu. Ale ona też pamięta wiersze jakich uczyła się w podstawówie i liceum, czasami coś przekręci, ale 90% pamięta.

19ani90 - dzięki za słowa pocieszenia!tylko wiesz ja to taki pechowiec jestem i z pierwszą ciążą miałam straszne przeboje i po porodzie przez miesiąc walczyliśmy o życie Karolci więc ja chyba psychicznie wymięknę w razie co juz wystarczy ze mam 70% szans na ponowną cholestazę w drugiej ciąży:-( a kiedy mialas to zakazenie toxo? w 1,2 czy 3 trymetsrze?bo podobno ryzyko zakzenia plodu w 1 jest najmneijsze (ale z kolei najwieksze ryzyko powiklan u plodu)
Aneta- posprawdzaj sobie co to dokaldnie jest bo może się okazac zupelnie niegrozne - ja mam podwojny kanalik UKM i w szpitalu kiedys mnie zostawili na obserwacji a okazalo sie ze to po prostu "taka uroda" i nic nie powoduje - teraz wiem ze jak lekarz robi wielkie oczy podczas usg brzucha to od razu mam mowic ze tak wiem ze mam dziwne nerki (ostatnio lekarz polecial po konsultacje specjalnie a ja wystrachana ze cos nie tak z watroba/wyrostkiem bo z podejrzeniem zapalenia trafilam do spzitala)

ale tych chłopaków będziemy mieć! no to nasze córeczki (u mnie chyba druga córcia będzie) będą mogły wybierać w kawalerach

jagna - no daj znac co u ciebie co bysmy sie nie martwily
malpawzoo - super ze tak sobie to dogadalas - jak nie ma "zagrozenia" to mozna dogodny termin sobie ustawic przyjecia zeby poszlo jak najszybciej
czarnyloczek - witamy!
mlodamama - nie urazaj sie;-)kazdy ma inny gust:) ja bym Julka nie dała bo wg mnie zbyt popularne i nie chcialam/nie chce zeby mala byla pozniej np 1z 5 Julek, Zuź czy innych dziewczynek ale najważniejsze jest że Wam się podoba bo to rodziców decyzja i nie ma co się sugerować innymi
jaspis - a ta za niska glukoza to zle? nie jest duzo za niska wiec hcyba no stress? dobrze ze nie jest wysoka bo cukrzyca ciazowa to nic dobrego. Grześ też mi się podoba ale mojemu nie

Mrowkaa ja tak jak ty dzis 18 tydz zaczęłam czyżbyśmy miały obie termin na 11 marca:-). Trzymam &&&&&&&& za wizyte ja jutro idę.
Kurcze to ja już nie wiem- niby tak samo idziemy,ale ja mam termin na 12 marca:-) ale kto to wie jak się rzeczywiście ułoży:-) Dzięki za kciuki - ja trzymam za jutrzejszą Twoją wizytkę :-)

Ewa86- gratki z okazji kopniaka :laugh2:

A tak a propos wizyty...to oczywiście potwierdziło się to co u gin prywatnego-wszystko jest w porządku. I mam dylemat...bo ten nowy lekarz na NFZ jest bardzo fajny-myślę,że można mu zaufać. I zastanawiam się wobec tego czy jest sens chodzić do tego prywatnego równolegle...i płacić za wizyty skoro mam w końcu fajnego lekarza na NFZ? Tylko jedno jest "ale"...fajny lekarz z NFZ nie pracuje w żadnym szpitalu,a gin prywatny pracuje w szpitalu w którym będę rodzić...i zastanawiam się czy nie chodzić do niego chociażby po to,żeby mieć z nim kontakt potem w szpitalu...?Co Wy byście mi poradziły?

Witam wieczorowa pora!

mrowka ja tez mam termin na 12 marca tak mi z OM wychodzi ale i z usg tez a dzisiaj mam 17t6d .

dziewczyny dzisiaj mam taki niepokoj wewnetrzny....miewam takie lekkie bole jakby na miesiaczke ktore po kilku chwilach przechodza ale jakos tak sie stresuje nie lubie tego uczucia...

gratuluje wszystkich udanych wizyt i ujawnionych pluci :-)
dzisiaj bylam jak detka, spalam dwa razy w ciagu dnia i zaraz tez ide spac .
do jutra

mrowka -wg mnie "swój" lekarz w spzitalu to duży plus więc z tego względu chodziłabym do niego też - ale to zależy też jaki to koszt i jak stoicie z finansami
marcia - a nie będą to te skurcze pzrepowiadające? braxtona-hicksa? nie pamietam od kiedy mogą wystepowac ale chyba jakos od polowy ciazy

ewa - good new for you; znajoma teraz jest w 3 ciąży; 1 porod tydzien po terminie;2 w 37tc a teraz jest juz 3 dni po terminie wiec moze i u Ciebie nie będzie tym razem wczesniaczka - nic przesądzonego jak widać;-)

reklama
Marcia, też mam czasem takie bóle. I też ich nie lubię. Dziś mnie dopadły jak byłam z Dwójką na placu zabaw. Trochę się zestresowałam. Ale to raczej nic groźnego. Bo to nie jest ostry ból i twardnienie brzucha.
No ale jak powiem o tym mojej gin., to na bank za tydzień magnez dostanę.

Flower, tak mówisz? Oby, oby... Tyle że ja żadnego dziecka do końca nie donosiłam. Franek jest z 38 tc, Nusia z 36 tc...:/ Ale nie ma co czarno widzieć, będzie dobrze :)

Potwierdzam. Trzy kopy dostałam :)
"Kopy" to dużo powiedziane ;) Szturchnięcia małym paluszkiem ;)

Do góry