reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Mlodamama, ja sie wczoraj porodowki naogladalam i juz sie doczekac nie moge do 40 tygodnia mojej ciazy. Jakie te dzieci sa superasne, ze ojeju:)

Ale jednej kobiecie zrobili cesarke chyba w 29 tc, jejku jakie to male dzieciatko bylo, malo sie nie rozplakalam jak zobaczylam takie malenstwo w inkubatorze:(

reklama
Mouse, dziekuje:)

To ja tez robie ten blok czekoladowy i chyba dzisiaj na wyjazd mojego brata, a on jakby mogl to by zyl w palacu z czekolady:D

Ale mnie spryciara mala kopie:o poerwszy rax takie kopniaki dostalam, cala serie:D co to sie dzieje zeby dziecko kopalo rodzona matke?:d

Ostatnia edycja:
DZIEŃ DOBRY!!!
Oficjalnie witam się nareszcie z domku :-) Wieczorem wyślę tylko info do szefa i mam nadzieję, że będę miała już tzw święty spokój.

Babygg- GRATULUJĘ, witaj w świecie mamuś synków :tak:

mlodamamusia- współczuję kataru, ja dziś obudziłam się pociągająca... ale bóle pleców nadal mi towarzyszą... Obym tylko się nie rozchorowała... jakoś tak przyzwyczaiłam się, że ta ciąża bez chorób mi jakoś tak...leci :happy2:
Co do siwych włosów cóż... znalazłam ostatnio dwa...jak nic to ciąża i stresy w niej robią swoje...ale ja mam krótką fryzurkę i farbuję włosy...wiec mam nadzieję, że były dwa i to koniec :tak:
No ja koniecznie ograniczam słodycze...więc błagam dziewczyny no o takich smakołykach tu mowa, że zaraz kompa wycierać będę :rofl2::happy2:
MIŁEGO DNIA...

a co do tego bloku czekoladowego, no normalnie jakbyscie tutaj byly, bo na tym wyjezdzie w weekend w tej fabryce czekolady jadlam fudge i tak myslalam sobie z kad ja to znam a to polski blok czekoladowy! Babcia moja mi go robila ha teraz skojarzylam:-D wiec jeszcze mam, bo kupilam i podjadam, ale super, ze jest przepis to bede robic!

co do imion jeszcze zainspirowalyscie mnie to Leo mi sie podoba ( Leon tez, ale mialam takiego znajomego kiedys i mi sie cos tak, ze wole nie)

a co do siwych to ja farbuje wlosy od 17 rz na czarno, bo jestem bardzo ciemna szatynka i siwe to juz chyba po 20-tce zauwazalam hihi

Ostatnia edycja:
Dzień Dobry:) !!!
Gratuluję wczorajszych udanych wizyt!!! No i chłopców nam przybywa.

Mlodamama no to fajnie że ci pół stresu porodowego odpadło dobrze, że zobaczyłaś jak to się odbywa w twoim szpitalu. Ja mam o tyle fajnie że mam tą samą panią doktor która mi pierwsza cesarkę robiła i ten sam szpital.

Mamusiasynka piękne imię bardzo mi się podoba i lubię je.

Wy już macie imiona powybierana a ja nie wiem jak się bedzie nasze nazywało pewnie jak bedzie na 100% wiadomo kto tam mieszka to wybierzemy.

Co do włosów ja od liceum mam krótkie i nie daje rady zapuścić co zaczne to w pół drogi do dłuższych zetnę. Kolory zmieniam dość często ostatnio z brązów przeszłam w rudości.
Alesia ja raz sciełam na 3 mm włosy w liceum i moja mama mało zawalui nie dostała za to tato powiedział do mnie "mój pączuszku fajnie wyglądasz". Jak usłyszałam teksty o pączuszku to już nie byłam zadowolona ze swojego posuniecia bo kształt mojej twarzy zawsze przysparzał mi kompleksów:).

Ja imie dla dziewczynki i dla chlopca tez juz mam, albo Lena, albo Oliwier:) chcialabym dac dziecku tez drugie imie, ale to jeszcze nad tym pomyslimy.

A ja bym chciala kolor wlosow zmienic, na jasny braz, albo braz w rudym, ale nie wiem czy bedzis mi pasowal, bo chyba mam zielone oczy, wiec moze i tak. Ale raczej ten jasny braz bym wolala, wtedy twarz by mi sie rozjasnila

gratuluję ujawnionych chłopczyków i wizyt udanych! trzymam kciuki za dzisiejsze i życzę udanych rocznic :)

co do włosów to ja chyba miałam każdą długość i chyba prawie każdy kolor :p pamiętam jak moj ojciec mnie nie poznal w domu i powiedział dzień dobry jakbym byla koleżanką mojej starszej siostry jak z włosów do pasa ciachnełam się na jeżyka 2cm :) teraz mam już dłuższy czas wspominanego już boba/bombke (choc wyglada tak tylko ja sobie wyprostuje ladnie i uloze a na to daaawno nie miałam czasu juz)

blok mniam mniam - uwielbiam! a myslicie ze mozna zrobic zamiast z mleka w proszku z modyfikowanego? bo mam dwa opakowania w domu a Karo już nie pije

mlodamama - no to jest ten jeden plus pobytu w spzitalu w czasie ciazy ze poznjaesz panujace tam zwyczaje, warunki, personel

bolące plecy -ja mam rozszczepienie kregoslupa w odcinku S-1 i zespół bólowy z tym związany jak wyladowalam na 2 tygodnie wszpitalu na neurologii to wzielam sie za siebie i chodzilam co 2-3 mies na rehablitacje do 1 ciazy (masaze, tensy, cwiczenia)-odpukac przeszlo i nie mialam "atakow" od 2007(strzelalo mnie i nie moglam sie ruszyc przez kilka dni tylko ledwo do wc i oddychanie bolalo nawet).
Bardzo polecam ćwiczenia metodą McKenziego a przynajmniej te lajtowe ktore można wykonywać codziennie w domu pzrezd wstaniem z lozka/snem (leząc przyginanie i prostowanie palcow u stop, przekladanie kolan z jednego boku na drugi itd - banał wiec nic w ciazy nei grozi a naprawde pomaga po dluzszym stosowaniu bo "rozrusza" troche miesnie kregolsupa) oczywiscie zmiana "podejscia" do kregoslupa czyli niezakladanie nogi na noge siedzac, nie pzrebywanie zbyt dlugo w jednej pozycji (co chwila zmienic, poruszac sie), podnoszenie ciezarow/schylanie sie w odpowiedni sposob itd; Dla mnei wybawieniem jest tez basen (ktory dla wielu osob w ciazy neistety odpada) no i ciepło (termofor, poduszka elektryczna ale to tez w ciazy odpada)

Hej,
chłopaki pojechali rehabilitować się więc w domu spokój. Ja wcinam tosty z rzodkiewkami i zaraz zaczynam czytać nową książkę :-). Wczoraj doszły jeansy które zamówiłam sobie na allegro (h&m mama) i o dziwo są dobrei super leżą, a tak się bałam. Poza tym wczoraj też udało mi się kupić Ignacemu buty na zimę w tchibo więc jestem zadowolona, bo brakuje mu już tylko spodni narciarskich, a mam cichą nadzieję, że skoro my nie będziemy mogli pojechać na narty, to chociaż moi rodzice go zabiorą na ferie.
młodamama, łożysko na przedniej ścianie to chyba dobrze. Ja mam na tylnej, czyli prawie przy kręgosłupie i w dodatku przodujące i w takim przypadku to ruchy czuje się opóźnione na bank.
ewa, ja to siwe mam od 7 klasy i w dodatku reszta ciemna więc od kilku lat bez farby nie obejdzie się, ale za to zawsze mam naturalny brązowy kolor.
co do tej łysej głowy to chyba tak wcale odważnie nie musiało być, bo zaraz później dwie inne moje koleżanki z pracowni też się ogoliły i w efekcie na moim dyplomie byłyśmy łyse w trójkę :) Do ślubu, przez te trzy miesiące ładnie odrosły, a po pół roku miałam włosy do ramion i znowu wiązałam.

reklama
alesia - a ja tam popieram! Sama miałam takie loty w szkole średniej,że w imię zakładu potrafiłam ściąć się na 3 cm :-) z resztą na studiach najbardziej szalałam z fryzurami i pod względem ekstrawagancji cięcia i zmiany w kolorze :tak: no ale potem trzeba było zmądrzeć i wyglądać poważnie ;-)

Babygg- gratki- widzę,że suwaczek już należycie zaktualizowany na niebiesko ;-)

Ewa86 - u nas piękna pogoda,aż żyć się chce- więc wpadaj do BB odnaleźć wenę :-)

mamusia synka - fajnie,że wybór imienia dokonany - u mnie to będzie problem pewnie aż do końca-do momentu wizyty w urzędzie. Aniela jest pewnie ładnym imieniem , ale (przepraszam jeśli kogoś urażę) w życiu bym tak dziecku nie dała bo tak ma na imię moja teściowa...i niezbyt dobrze mi się przez to kojarzy. Więc niestety mam uprzedzenie do niego...

mlodamama21 - też mam na przedniej ścianie...i rzadko coś czuję a jeśli już to tylko po lewej stronie od pępka

Nikusia82 - no to teraz wczasy! nic tylko odpoczywać!:-)

U mnie dziś intensywny dzień będzie. Zaraz spadam na zajęcia, potem mam wizytę u gin na NFZ a o 18 na ćwiczenia. Mieliśmy jeszcze w planach wypad do kina wieczorem,ale nie wiem czy nie padnę wcześniej ;-)

Do góry