reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Screto ja nigdy nie uzywalam jakis spiochow i pol spiochow dla corki bo mi sie to takie starodawne wydaje. A jest taki wybor ubranek teraz ze glowa boli, dla dziewczynek w szczegolnosi. Zakladalam body, rajtopki, skarpetki, sukienki, dresiki, sweterki , bolerka. Normalnie jak doroslego tylko ze zawsze body bo wiadomo ze sie plecki nie odkryja i papmpersa trzymaja :)
Dostalam dla malej pelno pajacow i spiochow, ktore dalam teraz kolezance, wszystko nowki. Nie moj styl :)
ImageUploadedByForum BabyBoom1381137433.801692.jpgImageUploadedByForum BabyBoom1381137449.895914.jpgImageUploadedByForum BabyBoom1381137459.790361.jpgImageUploadedByForum BabyBoom1381137472.025961.jpgImageUploadedByForum BabyBoom1381137479.737723.jpgImageUploadedByForum BabyBoom1381137487.967029.jpgImageUploadedByForum BabyBoom1381137504.299053.jpgImageUploadedByForum BabyBoom1381137513.538367.jpgImageUploadedByForum BabyBoom1381137524.596304.jpgImageUploadedByForum BabyBoom1381137536.281984.jpg :)

Wrocilysmy niedawno z wizyty 10cio miesieczniaka. Mala ma 76,5cm 10,6kg ;) z oczkami wszystko ok, przemywac jedynie woda lub sola fizjologiczna

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1381137433.801692.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1381137433.801692.jpg
    22,8 KB · Wyświetleń: 37
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1381137449.895914.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1381137449.895914.jpg
    15,7 KB · Wyświetleń: 39
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1381137459.790361.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1381137459.790361.jpg
    30,2 KB · Wyświetleń: 37
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1381137472.025961.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1381137472.025961.jpg
    15 KB · Wyświetleń: 38
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1381137479.737723.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1381137479.737723.jpg
    14 KB · Wyświetleń: 36
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1381137487.967029.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1381137487.967029.jpg
    16,2 KB · Wyświetleń: 38
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1381137504.299053.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1381137504.299053.jpg
    25,6 KB · Wyświetleń: 34
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1381137513.538367.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1381137513.538367.jpg
    17,9 KB · Wyświetleń: 35
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1381137524.596304.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1381137524.596304.jpg
    21,5 KB · Wyświetleń: 32
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1381137536.281984.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1381137536.281984.jpg
    13,3 KB · Wyświetleń: 31
reklama
Kulka gratuluje synka :)

Ja juz sie nie moge jutra doczekac.
Jade na usg z kolezanka ktora mi popilnuje malej przez ten czas. Moze mojemu akurat uda sie przyjechac do szpitala jak by nie mial duzo pracy akurat to ze mna pojdzie zobaczyc dzidziusia :)

Witam poweekendowo.
Ja dziś byłam na pobraniu krwi, a ludzi tłum, no i czekałam mimo że ciężarne poza kolejką, bo szkoda mi nerwówbyło na wykłócanie. Tylko zaklepałam kolejkę i sobie usiadłam na krzesełku obok.Potem zajrzałam do mojej pracy. No i dopiero wróciłam do domku.

Kulka
gratuluje synka :)

secreto
mnie też kość ogonowa boli jak dłużej siedzę, nie mogę nawet filmu obejrzeć, no i właśnie szczególnie wieczorami...ale tak już chyba musi być....

Ewa ja również dziękuję za listę ciuchową, właśnie to co napisałaś zamierzam kupować bez udziwnień. Stawiam na rzeczy praktyczne.

Dziewczynki, wiem że niektóre już zaczynają kompletować powoli wyprawkę dla swoich pociech to wrzucajcie fotki na wątek zakupowy, ja chętnie podejrzę ;) i jak coś kupię (po potwierdzeniu płci) to też będę wrzucać.

Gratuluje wszystkich ostatnich wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze. Moja wizyta jutro, ale bez usg i chyba będę błagać żeby zrobił mi to usg, bo nie wytrzymam :)

Hej dziewczyny :) Dawno do was nie zaglądałam bo nadal męczę się nad ta moja magisterką.... ciemno widze żebym się z nią wyrobiła do marca heh.

Jestem sobie na L4 i powiem Wam że to była naprawdę dobra decyzja, bo nareszcie się wysypiam i nie czuje się tak kiepsko jak w tym czasie kiedy siedziałam w pracy.
Dzięki Waszym radom odnośnie żurawiny udało mi się zaleczyć zapalenie pęcherza bez antybiotyku, chociaż dość długo mnie trzymało. Ja w ogóle mam tendencje do tego typu zapaleń i zawsze pomagał mi furagin ale biorąc pod uwagę ciążę to nie chce brać żadnych leków :)

Jutro mam wizyte u mojej gin i troche się stresuję... nie wiem czemu bo w sumie nic się złego nie dzieje ale to chyba normalne u nas ciążówek nie? Szkoda tylko że nie będę miała usg :( moja gin nie robi na wizycie usg, zapisałam się dopiero na 8 listopada a to cały miesiąc... chyba wcześniej zafunduje sobie jakąś prywatną wizytę :) a i miałam podpytać dziewczyny z okolic Warszawy, czy macie może jakieś fajne miejsce na dobre usg 3d? i w którym tyg najlepiej je robić?

Dziś robię pranie i staram się napisać co nieco tej pracy... a wieczorkiem poczytam sobie Was żeby być na bieżąco :))
Życzę miłego dnia i udanych wizyt dzisiaj :)

Witam poniedziałkowo , zakupy zrobione, mieszkanko ograniete, obiad z wczoraj został wiec mam czas do Was zerknąć
Widze ze weekend wiekszosci z Was byl udany, ze nie siedzieliście cale dnie w domu :-):-):-):-):-):-) Ten tydzień zapowiada się z superowa pogoda także korzystajmy z tego :-)

Kulka 84 mega GRATULACJE Z synusia :)) Takie wiadmosci wspaniale na poczatek tygodnia az sie chce caly czas czytac

19ania90 trzymam kciuki za wizyte, napisz pozniej co i jak

Secreto mysle ze warto sie skupic na rozmiarach 62 urodzimyw marcu wiec skup sie bardziej na bodach z dlugim rękawkiem jak na poczatek, Mi sprawdzily sie kaftaniki, spiochy, polspiochy,na wyjscie jakis komplecik spodnie + bluza.

Ewa86 zdrowka dla coreczki , antybiotyk wez do konca a jak nie
bedzie widac poprawy mykaj do lekarza, bierze cos Twoja coreczka oslonowo??

Malpawzoo trzymam rowniez kciuki za wizyte :)

AnetNorwegia ale masz sliczna coreczke :)

Nastka zalezy na czym Ci zalezy na usg 3d. Jezeli chcesz zobaczyc np dokladnie buzke dziecka to moj ginekolog w pl ktory robi 3d/4d mowil ze lepiej po 30tyg. Ja tez mam zamiar isc po 30tyg :)

Witam poniedziałkowo.
Ja rano byłam na badaniach krew mocz bo w środę wizyta już nie mogę się doczekać. Po badaniach pochodziłam po sklepach i dopiero wróciłam.

Kulka gratuluję synka i udanej wizyty.

Trzymam kciuki za dizsiejsze wizyty.

Ja dziś mam już gotowy odnbiadek z wczoraj ale za to czeka mnie pełno prasowania. Miłosz ma na 18 basen i bardzo chce zebym poszła zobaczyć jak sobie radzi bo zaczął kolejny rok kursu płwania i są na duzym basenie bez rękawków tylko makarony piankowe mają a część zajęć wogle bez niczego wieć chciał się chłopak pochwalić:-).

A co do ubranek na początek to całkowicie zgadzam się z Ewą to co napisała najpraktyczniejsze jest i najwygodniejsze dla dziecka.

Kulka, gratki synka :)

Co do ubranek to napisałam dwa słowa w zakupowym, po czym zerknęłam w zdjęcia, otóż u nas głównie body blus spodenki i skarpetki bądź półśpiochy, a na wierzch koszulka. A na wyjścia, jak już było ciepło to i dżinsy szły w ruch, ale wiadomo, takie mięciutkie, zeby dziecka nie męczyć. Pajace na noc, a śpiochów to ja nie lubię, może ze 3 razy ubrałam, jak już mi wszystko inne ulewaniem zapaćkał ;)

No nic, idę piec biszkopt ns tort :)

Dzięki za wszystkie rady.
Przeczytałam tę tabelkę z objawami wirusów i bakterii i dalej nic nie wiem :/
Franek miał ewidentnie wirus, a Nuśka... hm...
Gorączka mi najbardziej do bakterii pasuje. Utrzymywała się pod 40 stopni i już nawet przestała na paracetamol reagował - po 2-3 godz. było to samo. A ona ma rzadko temp. Nawet przy ospie nie miała. W sumie to tylko trzydniówkę z gorączką przeszła.
Kaszle cały dzień, mokro, wykrztuśnie. Katar niby jej się leje z nosa, ale nie da się nic wydmuchać - zaczopowany taki. Apetyt ma dopiero od wczoraj, ale nie chce jeść ciepłych rzeczy (co jest dziwne, bo ona zazwyczaj gorące uwielbia).

No nic. Nie ma co kombinować. Skończy się antybiotyk i zobaczymy.

Carri, osłonowy oczywiście daję. Ale i tak ma brzuszek styrany trochę.

Ewula, to ja mam odwrotnie :) Lubie śpiochy, a nie lubię pajaców :) Nigdy ich na noc nie używałam - zawsze bodziak i jakieś spodenki dresowe z gołymi stopami. Ale to tak od pół roku - wcześniej strój nocny był taki sam jak dzienny.

Aneta, ja tam nie lubię sukienek dla takich małych dzieci :) Jeśli już, to ewentualnie te bodziaki z falbanką, co jak spódniczka wygląda. Ale to od grubszej okazji. Sukienki jak dziecko leży wcale jakoś pięknie nie wyglądają, a jak raczkuje, to tylko zęby sobie można wybić, jak się między kolana zaplączą ;) My dopiero teraz z sukienkami ruszamy, a i tak w sumie tylko do kościoła :)

reklama
secreto, malpawzoo, ewa - mi nie chodzilo o to zwykle crp co stan zapalny pokazuje po prostu tylko o cos takiego Dwuminutowy test zamiast antybiotyku? - Wiadomości - WP.PL ale nie wiem czy to w ogole jest skuteczne/stoswane przez lekarzy czy to zwykle naciaganie rodzicow na kase?
ja jak Karola choruje a nie zgodzilam sie na podanie antybiotyku to ganiam co drugi/trzeci dzien na wizyte zeby ja osluchali i naogol udaje mi sie "wyłgać" od tego świnstwa ale wkurza mnie strasznie pozniej komentarz lekarki przy kolejnej wizycie: o widze ze malutką oszczędzaliśmy z antybiotykami - nosz ku... nie przez lekarzy tylko przez rodzicow oszczedzane gdybym za kazdym razem sluchala lekarza i podawala jej antybiotyk to dziecko by caly czas chodzil naszpikowane

Do góry