reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Witajcie dziewczynki:)
nie było mnie trochę ale neta nie miałam od środy i nie miałam z Wami żadnego kontaktu :(
Ja w czwartek miałam wizytę u mojej gin. Z dzidzią wszystko ok. Rośnie jak na drożdżach ( 14cm), serduszko bije ( tętno 142):) No i maleństwo zdecydowało się mamie zrobić spóźniony prezent urodzinowy i pokazać co ma między nóżkami - będzie chłopak jak dąb :) Aż się normalnie popłakałam z tego wszystkiego na tej wizycie, na dodatek mały przyjmował takie pozy podczas badania, że sama Pani doktor się śmiała, że już dawno takich nie widziała:) U mnie wielka radość w domu bo z mojej strony w rodzinie mamy tylko jednego faceta-mojego brata, a tak to same baby:)
Lecę doczytać resztę Waszych postów kochane :)
Miłego dnia:)

reklama
Witajcie po weekendzie dziewczynki, ja zaraz zmykam do lekarza po zwolnienie (do piątku) żeby się w końcu porządnie wyleczyć i odpocząć chwilę od pracy. Później zobaczymy czy przedłużę czy wrócę na jakieś 2-3 tygodnie. Powiem Wam że dobrze mi się pracuje ale jak widzę jak co poniektórzy w pracy kombinują i z byle powodu biorą L4 to mnie trafia że ja w ciąży chodzę chora do pracy bo nie ma mnie kto zastąpić. Eh ... musiałam się wygadać :angry:

Gratuluję Kulce SYNKA - niech rośnie zdrowo :-)

Życzę miłego dnia.

kulka ooo to wielkie gratulacje!!!;-) duzy chlop:-) masz zdjecie?
mamusia synka nie strasz;-) ja tez zaliczylam dzisiaj pawianka,nawet 2. myslalam ze przeszlo bezpowrotnie bo nie mialam juz takich przebojow od 2 tyg...

Hej dziewczyny!!!!

młodamama, siasia trzymajcie się.... wracajcie szybko do zdrowia i do domku!!!! :)
kulka gratuluję udanej wizyty no i syneczka!!!! :)
mouse mnie też plecy zaczęły boleć.....

resztę doczytam poźniej :) wpadłam tylko na chwilkę się przywitać i zmykam zjeść śniadanko i się oporządzić trochę bo dzisiaj wizyta :D mam nadzieję, że będzie wszytko ok bo ruchów nadal nie czuję.... Potem dam znać co i jak :)

Ja też przez weekend nie pisałam.. coraz bardziej dokucza mi ból kości ogonowej.. aż tak, że siedzenie na stołku jest niemożliwe.. wieczorem to już zupełna tragedia bo nie mogę się podnieść z łóżka ani przewrócić na bok :(
I tak właśnie myślę o tych plastrach.

Młodamama i siasia
zasmuciły mnie wasze informacje o pobycie w szpitalu.. na szczęście wszystko w porządku i napewno będzie tak dalej, trzymam kciuki :*

Kulka gratuluje bardzoooo synka :):)

Odkąd wiem, że będę mieć córeczkę próbuję już zbierać dla niej jakieś ubranka ...i powiem wam, że nie bardzo wiem co kupować:D Mydlą mi oczy słodkie, piękne ciuszki, ale kompletnie nie funkcjonalne np. jeansy, sweterki, które są piękne ale wiem, że mordęgą będzie je ubierać... i też już w sumie nie wiem czy kupować rozmiar 56 czy 62:no: Więc póki co kupiłam body, ale też już nie wiem, czy z długim rękawkiem czy krótkim?

Ostatnia edycja:
Witam po weekendzie :)

Gratuluję wszystkich wizyt i jubileuszy tygodniowych :)
Ale czas leci...:)

Franek dziś już w przedszkolu. Nie wiem, jak będzie, bo średnio chętnie szedł. Przekonało go to, że od tygodnia ma odłożone jabłka dla osiołka (chodzą do niego na spacerach ;)). A pogoda ładna, więc pewnie na spacer pójdą.
Nuśka na antyb. dalej. Nie widzę wielkiej poprawy :/ No nic, zobaczymy jutro...

Secreto, ja zakładałam tak:
* bodziak krótki + pajac
* bodziak długi + śpiochy

I na początek te dwie części garderoby wystarczą :) Ewentualnie jakieś skarpetki, żeby stopy ocieplić na spacerze, pod kombinezonem. Albo skarpetko-butki na wiosnę (takie miękkie).
No i na wiosnę coś na górę, typu bluza (bez kaptura najlepiej, chyba że będzie działał od razu jako czapka), sweterek.

Niech Cię nie skuszą sukienki żadne - dopóki się dziecko nie wypionuje, to ich nie założy! Jak zacznie raczkować, to trzeba będzie powoli rezygnować ze śpiochów i pajaców, moje dzieci się w nie plątały strasznie. Wtedy przechodziliśmy na:
* body
* rajtuzy, getry, spodenki miękkie na gumkę (np. dresowe albo polarowe)

W lecie getry i dłuższa koszulka/tuniczka będą fajne na upały dla dziewczynki.

Przekleję to do zakupowego, bo w sumie to tam miejsce na takie dywagacje :)

reklama
Secreto, być może... Mamy amoksycylinę. Pamiętam, że któreś z moich dzieci już to miało, ale chyba Franek. Tyle że on generalnie jest mocniejszy i wystarczy mu lekko pomóc i chorobę zwalcza.
Wezmę ten antyb. do końca i zobaczymy. Trochę dziecka szkoda, bo w nocy jej się tak czopuje nos, że nie potrafi oddychać swobodnie... I tak cud, że smoka już nie ma, bo by się udusiła :/

Do góry