reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Witam po weekendzie,
nie zaglądałam do Was, bo nie mam w domu zwyczajnie czasu, muszę nadrabiać cały tydziń spraw domowych. Po za tym w sobotę mieliśmy kontrolę z Tadziem. Byłam już przekonana, że jak nic pójdzie antybiotyk w ruch, bo słabo wyglądał, poprawy nie widziałam, a kaszlał tak, że nam w nocy az zwymiotował.
Na szczęście jest poprawa, zmieniliśmy syrop i jest już trochę lepiej. Mam tylko koszmar z wychodzeniem do pracy. No bo wiadomo, jak sie jest chorym, to dobrze, żeby z mamą być, więc musimy się nieźle nagminastykować z nianią. Płacz i marudzenie od rana, nie wiem skąd czerpię pokłady cierpliwości :)

Siasia mam nadzieję, że dzisiaj masz się już lepiej.
Mlodamamo
życzę szybkiego powrotu do domu. Tak jak Tobie w takiej sytuacji by mi się pewnie tęsniło za małym. W sumie jest szansa, żeby wypocząć, wyspac się, a myślami i tak czlowiek jest ciągle w domu i zastanawia się co i jak.

Ewa86 mam nadzieję, że Anielce wkoncu sie poprawi.
Kulka84 gratuluję synka

Co do ciuchów, to jak już kiedyś pisałam uważam, że warto mieć kilka w rozmiarze. Warto też sprawdzić z jaką wagą rodziłyśmy się my i nasi męzowie, zazwyczaj nasze dziecko, to średnia z tych dwóch.

Ostatnia edycja:
reklama
Ewa a Nuśka może mieć wirusa z nadkażeniem bakteryjnym i wtedy juz antybiotyk jest potrzebny..........

A moj Kurczak urodził się sredni, miał 3400 g i 56 cm i ubranka 56 były za duze, nożki wisiały, krok w kolankach ale potem szybko wskoczyl w 62 jak sie zaczął prostowac z kłebuszka :-) ja mam ubranka na 56 i 62 na poczatek, chociaż moja siostra urodziła coreczke 53 cm i te ubranka 56 były za duze więc bylo dokupowanie na rozmiar 50,moim zdaniem z tych malutkich rozmiarów to po kilka rzeczy jest potrzebne bo dzieci szybko wyrosną i niektorych to nawet nie zdąży się założyc...............

Po przedszkolu pojechałam do siostry i dopiero wróciłam, obiad mam, za godzinke jade po Kurczaka :-)

Hej Dziewczyny! :) jeszcze raz dzięki za kciuki i dobre słowo ;-) Dostałam dzisiaj wypis ze szpitala i właśnie wróciłam do domu. Jestem jeszcze trochę słaba, ale najważniejsze, że z dzidziulkiem oki, no i już nie wymiotuję :) muszę teraz utrzymywać lekką dietę, ale po tym szpitalnym jedzeniu cięęęęęężko będzie :-p Leżałam w jednej sali z 2 super dziewczynami (też rzygające), więc czas nawet szybko leciał na pogaduszkach, ale wiadomo... w domu najlepiej:tak: Mam teraz nauczkę, że zawsze trzeba być przygotowanym na pobyt w szpitalu... muszę dokupić jeszcze jakąś wyjściową piżamę i papućki... i zapisać, co spakować następnym razem :-D Bo ja to pierwszy raz (nie licząc moich narodzin) leżałam w szpitalu i mąż musiał mi dowozić wszystko :zawstydzona/y:
Próbowałam wypytać doktorka o płeć, ale tak na szybko nie udało się nic dojrzeć :-( Aaaaaaa i bym zapomniała... czuję już ruchy mojego maleństwa :-) dzięki jeszcze raz za wsparcie! Buziaki!

Ewa86 zdrówka dla Córeczki i dla Ciebie!
I dla wszystkich zasmarkanych i kichających!

siasia dobrze ze juz w domu!!!! a ja w tamtej ciazy lezałam 4 razy w szpitalu (oprócz porodu) i teraz juz sie naszykowałam na szpital i mam nowe klapki i 2 nowe koszule do szpitala ( w razie W ) :-D

Marcia30 jak prezent?? Spasowal szgierce??? Mnie tez dziwnie wczoraj bola lo tak wyzej ale nie pomyslalam, ze to rzeczywiscie mi sie wszystko go gory podnosi....:)

Mouse zapytaj na wizycie lek a rza, plecy daja w kosc.... znalam to gdy pracowalam teraz odpukac... moze poprostu taka juz kolej rzeczy, coraz wyzej nasza ciaza I coraz bardziej jestesmy obciazone

Mamusia synka ehhh...wspolczuje poranka....
Ja w sobote n8lie moglam spac....wczoraj padlamnprzed 11 boo czytalam ksiazke do szkoly... pierwszy raz nie bylam w nocy siku;)

Kulka grat.udanej wizyty, gratuluje synka;)

Pinki odpoczywaj I wylecz sie0!!!!

Mouse bidulo zycze, zeby Nikomu juz pawiki sie nie pojawialy....

19ania trzymam kciuki..... musze zmykac reszte odpi d's ze po szkole

Flower, moja lekarka zazwyczaj nie przepisuje antybiotyków, więc tu jej ufam. Teraz dała receptę na wszelki wypadek i kazała podać, gdyby gorączka nie spała i nie było żadnej poprawy.

Megi, zdrowia dla Tadzia!

Mamusia, teraz to mnie już całkiem zakręciłam z tym wirusem bakteryjnym :/ Za głupia na to jestem :) Grunt, żeby wyzdrowiała.

O, to Franek identyczny jak Twój Synek - tyle że 40 gramów cięższy :)
Też niektóre 56 były duże. Ale to też zależy, czy dziecko ma większy brzuszek, czy dłuższe nogi itp. Ale w rozm. 50 nie chodził, zaraz do tych 56 dorósł. Dopiero dla Nusi dokupowaliśmy.
Ja bym radziła tych małych rozmiarów mieć:
* po 5 bodziaków krótkich i długich
* po 3 śpiochy i pajace
* ewentualnie ze 2 pary półśpiochów

Więcej nie. Ale też nie mniej, żeby nie trzeba było za często prać. Czasem dziecko się i ze dwa razy w ciągu dnia przebiera jak mu się mocniej uleje czy zrobi kupę-niespodziankę po uszy ;)

ewa to takie standardowe te nasze dzieci były, nie za duze nie za małe :) ja lezałam na poporodowej z 3 dziewczynami bo akurat przepełnienie było i moj był najmniejszy :szok:

hej, melduję się po wizycie... wszystko jest ok.... usg nie miałam, serduszka słuchanego też nie.... ale szyjka ma się dobrze, macica ładnie rośnie.... na wadze +1kg.... i pierwszy raz miałam niskie ciśnienie!!! kolejna wizyta 7listiopada, mam zrobić podstawowe badania czyli morfologia, mocz i dodatkowo przeciwciała... i planuje 25go zapisać się na usg połówkowe

reklama
Siasia dobrze że już w domku uważaj na siebie:-).

19Ania gratuluję udanej wizyty.

Ja poprasowałma troszke ale coś szybko sie męczę i brzuch zaczyna mnie ciągnąć. Właśnie zadzwoniła pani że przekładają mi wuzytę na wczesniejszą godzinę i dobrze nie będę satła w korkach. Postanowiłam zapisac sobie pytania do lekarki na kartce bo jak jestem na wizycie to zapominam co chciałam się spytać taka zestresowan jestem:baffled:.

Do góry