reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
Witam się już prawie weekendowo! :tak:

Wpadlam tylko na chwile, bo za chwile się pakuje, bo jedziemy na weekend do Myslenic. Może troche tam odpoczne i pospaceruje sobie po lesie. ;-)
Mam tylko nadzieje, ze wygram z choroba, bo cos mnie zaczyna lapac ale na razie się nie daje!

Musze się wam troche pozalic. Dzisiaj babcia tak mi podniosla cisnienie, ze masakra. :wściekła/y: Jej corka, moja chrzestna, miala na początku tygodnia operacje, cos tam z kamieniami i wczoraj wyszla, dobrze się czuje i chodzi i wogole. Babcia jest na mnie obrazona, ze jej nie zawiozłam wczoraj do niej. A ja wczoraj zle się czulam i caly dzien leżałam. Sory ale ja mam zagrozona ciaze, zarzywam 14 tabletek dziennie i nie będę na jej kazde zyczenie wsiadac w auto i ja wozic jak np kreci mi sie w glowie. Bo jak bym zaslabla to nie miałabym tylko siebie na sumieniu tylko jeszcze ja i oczywiście dzidziusia. Oooo wlasnie slysze ze dzwoni gdzies, pewnie pozalic się jaka ja jestem zla wnuczka! Już nie raz słyszałam od niej, ze jestem najgorsza wnuczka jaka ma. :no: A ja się pytam jak ona musi jechac do lekarza, albo do sklepu, to kto ja wozi? A jak kiedys powiedziałam, jej niech inna wnuczka albo wnuk ja odwiezie, bo mieszkaja zaledwie 7 km od nas, to co powiedziala? Oni maja swoje rodziny i swoje problemy i ja nie będę się ich prosić… Masakra poprostu! Sorki, dziewczyny, ale musiałam się wygadac komus! :-(

malpawzoo super, ze cie mamy!!! :-)

mlodamama21 nio z rodzina to jak zawsze najlepiej wyglada się tylko na zdjęciu, a tak to roznie bywa.:baffled: My mieszkamy z moja babcia w jednym domu i moi rodzice przyjeżdżają raz na 2 tygodnie, wiec spokoju nie mam wogole i już nie mogę się doczekac remontu i jak już będziemy mieć przynajmniej swoje pietro i troche spokoju.

mamusia synka na pewno za 3 tyg. okaze się, ze wszystko jest w jak najlepszym porzadku!!!:tak:

PierwszyRazMama a zazywasz magnez? Mnie brzuch bolal tez caly czas, ale odkad mam konska dawke magnezu bo 3x2 i to jeszcze forte, to nic mnie nie boli już tylko od czasu do czasu zakluje.

kasiulekk na pewno nie powinnas czytac tyle w Internecie!!! Marcia tez dobrze radzi, idz do innego specjalisty! Będziesz spokojniejsza!

Mrowkaa gratuluje dziewczynki!! Nasz dzdzius jest nieśmiały i nie chce się ujawnic, no ale po cichu mam nadzieje, ze to tez dziewczynka hehe

19ania90 ja biore pregne plus od 12 tygodnia, a duphaston wlasnie przestalam brac.

Karolinusia ja tez zakupoholiczka jestem, ale na razie powstrzymuje się, bo nie znamy jeszcze plci, ale potem to strach pomyśleć co będzie hehe ;-)

Juszka witam u nas! :-)

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty!!!
Gratuluje tez wszystkich udanych wizyt!! :-D

marcia30 dzięki za pocieszenie ;-) jakoś będę musiała to wypić z zatkanym nosem najlepiej :-( Mojej bratowej pielęgniarka dodała cytrynki do tej mikstury, żeby była bardziej znośna, więc też na to liczę, a nawet na wszelki wypadek wezmę swoją własną... może pozwolą mi dodać :rofl2:

Mloda mama nie wolno przemywac rumiankiem oczu dziecka. Kazdy lekarz to powie. Jedynie przegotowana woda lub sola fizjologiczna. Tak tez przemywam. W poniedzialek najwyzej lekarz cos mi przepisze jak nie przejdzie samo

Aneta - no nie każdy lekarz tak powie bo mój Wojtuś jak raz złapał w przedszkolu jakieś zapalenie spojówek to teraz dość często to ma i lekarka kazała przemywać rumiankiem. Ale podstawą jednak są jakieś kropelki do oczu bo to samo nie przechodzi. Ale takie kropelki to u nas w PL na receptę więc wizyta u lekarza wtedy konieczna. Życzę zdrówka dla dzieciątka.

Co do oczu to u nas położna polecała napar z czarnej herbaty. Ale nigdy nie próbowałam.

Baby, nasza pediatra zapisuje euphorbium. Ale czy to pomaga? Szczerze? Nie za bardzo ;)

Ania, ja biorę od paru dni witaminy zamiast foliku, bo zaczęłam mdleć wszędzie od kościoła po sklepy ;) No i kwasy omega, ale to biorę cały czas, czy ciąża, czy nie ciąża :)

reklama
Rumianek nie jest zły, z tym, że lubi uczulać :) Dlatego lekarze są ostrożni.

Ewa, u nas też nie daje rady ;) Ale pytałam z czystej ciekawości, bo zazwyczaj lekarze bronią się przed homeopatią, ale nie w tym przypadku :)

Do góry