reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

ewa86 napar z czarnej herbaty faktycznie pomaga. Moj maz dawniej spawal bez maski i go potem oczy piekly to jego mama kazala zaparzyc herbate i potem te woreczki jak juz wystygna sobie na oczy polozyc i faktycznie mu pomagalo zawsze.

reklama
hejka
rumianku faktycznie nie można prędzej czarna herbata ale można też solą fizj albo zwyklymi kroplami do oczu na "suche oko" takimi jak do soczewek ( ja chyba kroplilam malej sTARAZOLIN jak jej ropialy i konultowana mozliwosc podania byla z okulista)
ja to chyba jakas dziwna jestem mi tam glukoza smakowala (ale wzielam sobie cytrynke), tak samo smakuje mi *spam* i syrop z cebuli :-D

Ale żeście popisały :O

Kasiulekk oby wszystko byo dobrze, trzymam kciuki!!

Monisia, a ile babcia ma lat?? Moja miała różne brzydko mówiąc jazdy chyba od około 70tki i zawsze ktoś był na świeczniku, ten najgorszy i w ogóle, padało też na osoby które najwięcej się nią zajmowały... Najgorsze w tym wszystkim jest to, ze teraz nie żyje, ale zdążyła skłócić swoje dzieci :(

Na oczka nie pomogę, wiem tylko że należy przemywać od zewnątrz, a nie od noska.
Nie pamiętam co tam jeszcze pisałyście, ja dziś na obiad zrobiłam zupę segedyńską, zaraz wrzeucę przepis :)

Aneta - Wojtuś ma 6 lat. No uczulony na rumianek ewidentnie nie jest ale już sobie zapisałam w swoich notatkach żeby nie stosować rumianku, tylko ewentualnie napar z czarnej herbaty :tak:.

nie zrobiłam dziś obiadu bo mam lenia, ja zjadłam kotleta mielonego z fasolką- od wczoraj, Kurczątko zje w przedszkolu a m cos ugotuje jak przyjdzie z pracy o i już :happy2:

reklama
Ewula_m babcia ma 82 lata i w sumie coraz gorzej z nia jest. Ja rozumiem, ze to juz taki wiek i wogole, ale no bez przesady! Na poczatku jak z nia zamieszkalam, to bylo 6 lat temu jeszcze bylo wszystko w porzadku i sie nie wtracala i ja tez chetniej ja zawozilam wszedzie itd. A teraz czesto na poszczegolne osoby "nadaje", zawsze za plecami kogos (tylko ona to tak nie umiejetnie robi, ze wszyscy to i tak slysza, jak ja dzisiaj). No i juz sie poskarzyla mojej chrzestnej jaka ja to niedrobra jestem, ze jej wczoraj nie chcialam zawiesc. Po tej rozmowie ja jej mowie, ze przeciez jej mowilam, ze sie zle czuje i ze w takim stanie nie wsiade do auta, bo moge zaslabnac, bo ostatnio tak mam. A ona na to ze wszedzie jezdze ale jak mam cos komus pomoc to nie. No masakra jakas, nie bede dla jej widzi mi sie ryzykowac, a do auta teraz tylko wtedy wsiadam jak naprawde dobrze sie czuje.:wściekła/y:

Ale nie wazne, koncze uzalanie sie nad soba, hehe :sorry2:
Juz sie spakowalam i teraz tylko czekam na meza i kuzyna z zona i jedziemy do Myselnic. Przynajmniej bede miala 2 dni spokoju, a do babci narazie sie nie oddzywam i juz!

Ostatnia edycja:
Do góry