reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

malpawzoo, dobrze, ze tu Ciebie mamy :D

Nikusia, dokładnie - nie można brać zlecenia na zwolnieniu. Znajoma w ciąży od razu musiała iść na zwolnienie bo jej pracą było rehabilitowanie niepełnosprawnych dzieci. Od października jak zwykle chciała uczyć w szkole weekendowej. Charakter pracy inny, nieszkodliwy dla ciąży, gdzie tam, nikogo to nie obchodziło. Zwolnienie to zwolnienie i pracować nie wolno.
ZUS nie ma Twojej umowy tylko księgowy, a jeśli składki są odprowadzane również od premii to średnią ze wszystkiego liczą.

reklama
Ello wpadam jak po ogień, napisać że u mnie ok i od wczoraj jak się dowiedziałam o synku chodzę rozkojarzona... siedzę na allegro i kupuję różne ciuszki i pierdoły, byłam "w regałach"-lumpie i też fajnych trochę rzeczy nakupiłam.

Jestem happy.

Witam nową Mamę!

czesc

jestem po połówkowym, dama waży 285 g, wszystko ok tylko za 3 tyg, musze sprawdzic znów przeplywy w pepowinie bo Mała sie strasznie wierciła i przy takim wierceniu wyszło źle.......... a polożenie posladkowe :-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

a i musze mierzyc cisnienie bo znów miałam wysokie, jak z 3 tyg. znów bedzie wysokie to właczamy leczenie :confused:

witajcie:)

Padam!! cały dzień siedzę przed kompem i zamawiam półfabrykaty do poTworzenia biżut...mierzę, liczę, porównuję... eh... mam juz dosć... na dzisiaj koniec, nie doczytam Was bo nawet sił już na to nie mam oczy mnie bolą...
Dobrej nocki:-)

cieszy mnie bardzooo, wolałabym, żeby się nie odwróciła, Kurczak już był główkowo na tym etapie .........
martwi mnie ta pępowina nieszczęsna, teraz 3 tyg. będę się martwic...........

Cześć!
Gratuluję dobrych wieści po wizytach!
Nikusia - ja tak mam. Czasami czułam wieczorami że dzidzik buszmeni po brzuchu a od jakiegoś czasu nic...ale nie przejmuję się tym narazie, bo wcześnie jest-pewnie przemieścił się w takie rejony brzucha w których jego ruchy nie są odczuwalne.
Zapisałam się na te studia i chodzę na razie...ale miewam chwile,że sama siebie w myślach przeklinam....co mnie do cholery podkusiło,żeby się na kolejne studia brać...tak mi się nie chce dupska ruszyć czasami...:zawstydzona/y:
Jutro mam wizytę u prywatnego gin. Mam nadzieję,że tym razem dzidziuś będzie chciał ujawnić czy jest chłopcem czy dziewczynką :cool2:

EWULA- ja wiem, teraz już wiem, że nie można.
Ale ja np. miałam taką sytuację, że prowadziłam kurs. Oczywiście wypłata za ten kurs była za pomocą U Z. I np. robiłam kurs w okresie 18-20 września. Do 19 września miałam zwolnienie ale 20 już byłam normalnie w pracy. Podpisałam umowę 20 i rachunek też 20 wystawiłam. Wszystko zależy jak umowa jest skonstruowana. Miałam wykonać pracę w terminie od 18- do 20...a że 20 byłam i wszystko zrobiłam to miałam święte prawo pracować i dostać kasę. Pracodawcę nie interesowało KIEDY to zrobię? Gorzej jakbym była do 20 na L4 i podpisała co to to chyba już nie legalne.
Karoliniusia - ja miałam podobnie. :tak:
mamusia synka- GRATULACJE CUDOWNE WIADOMOŚCI :-)

Nikusia - a nie możesz podpisać w grudniu umowy zlecenia za pracę wykonaną w dniach, kiedy jeszcze nie byłaś na zwolnieniu? Czyli umowa wystawiona w grudniu ale z datami wcześniejszymi?

reklama
malpawzoo - a widzisz gdyby ta jędza księgowa tak mi umowę skonstruowała to luzzz. Mogę podpisać :tak: Tyle, że właśnie zależy jak skonstruowana.? A widzisz ja na nią wpływu żadnego nie mam.:no:
Na kursie mogłam tak zrobić bo mam zakres dat a że zrobiłam to jednego dnia to ich nie obchodzi bo robota zrobiona. Ja mogłam siedzieć np cały dzień 20 i to zrobić.
A tutaj cholera wie co ona wymyśli?

Do góry