reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
Malpawzoo ja poronilam w 26tyg pierwsza ciaze.
Jest tez temat tutaj o aniolkach gdzie mamy rodzily i w 40tyg martwe dzieciaczki. Mojego faceta brat zasnal i sie nie obudzil majac miesiac, a sasiadki syn zemdlal w domu w wieku 1,5roczku... Jak sie okazalo dostal jakiegos wylewu do mozgu i zmarl na miejscu. Tragedia. Niestety zdarzyc sie moze zawsze cos.
Miejmy nadzieje ze kazda z nas donosi i urodzi dzieciaczka :)
I bezbolesnie najlepiej :)

36 tc to jeszcze wcześnie. Problemy z brzuszkiem, z karmieniem, z ciepłotą ciała. Nuśka miała dwa wylewy w czasie porodu. Rok łażenia do poradni patologii noworodka. Waga poniżej 3 kg na starcie.
Dzięki Bogu, jest zdrowa i nic jej nie dolega, ale co się strachu ojedliśmy, to nasze.

Ja marzę o 38 tc. Bo że do 40 doczekam, to nie wierzę ;) Franek jest z 38 tc ;)

ewula - Karo tez miala opoznienie bo 1 szczepienie miala jak miala 3m,a czmeu mmr chcesz opoznic? ja duzo o tej szczpeionce czytalam bo w necie sa ploty ze powoduje autyzm i wiem ze to wierutna bzdura wymyslona przez goscia ktory wynazl sobie aletrnatywna szczepionke,
a z tym 100% piersia karmionych dzieci i rota to chyba nie rozumiem w sensie ze w okresie jak tylko cyca jedza? Karo byla wylacznie na piersi (bez mm) no ale wiadomo ze posilki uzupelniajace jadla juz i zachorowala jak maial 8mies.
My probiotyki zamiennie uzywany dicoflor30 lub Biogaia w kroplekach
ewa86- wlasnie bo mialam wczesniej zapytac: czy widzisz jakas roznice w ilosci katarkow itd u Franka i Nuski(szczepionej na pneumo)?

macie jakis pomysl na szybkie zagospodarowanie 4kg brzoskiwn?

Widze dziewczyny ze wy o tym który bezpieczny jest tydzień.Ja stracilam swoja pierwsza coreczke wlasnie w 25 tygodniu:-( Wczesniej myslalam ze pierwsze trzy miesiące sa tymi które sa najbardziej narażone na cala ciaze i się myliłam, z Padziernika 2008 trafiłam na ciaza po poronieniu , mamusie aniolkow i zrozumiałam ze w każdym tygodniu może się cos zlego stać. Do tej pory tam zaglądam, choć rzadko ale dziewczyny wciąż mnie pamietaja i z nimi przezywalam kolejna ciaza czyli jak bylam z Madzia , i majac pecha 27 tygodnia poszlam normalnie do wc i zobaczyłam krew , bylam przerazona , migiem z mezem do szpitala, tam najpierw dali mnie do tej samej sali na te same lozko co w 2008 roku .Cale szczęście choć obficie krwawiłam ten jeden dzień okazało się ze zylka gdzies mi tam pekla a moja corecza jest cala i zdrowa.... także mnie przeraza najbardziej tydzień 25-30 ale w glebi serca uważam i pilnuje się a przede wszystkim obserwuje co się dzieje z moim cialem każdego dnia

Ja zrobilam sobie brzoskwinie w syropie, troche przepisu nie pamietam...

Wiecie, co. WEJDE SOBIE NA FORUM, JAK SKONCZY SIE TEMAT MARTWYCH DZIECI. Bo taki temat nie jest dla mnie przyjemny i na pewno nie pomaga ani mnie, ani Wam i dzieciom. Zamiast mowic o przyjemnych rzeczach, myslec pozytywnie to jest temat poronien i umierania dzieci... sorry, to nie pomaga. I rozumiem, ze niektore przezyly duzo dlatego tym bardziej nie powinno sie straszyc tym, ze dziecko umrze...

Koreczke jeśli chodzi o mnie ja nie strasze....wybaczcie jeśli kogos uraziłam, po prostu zaczelyscie mowic o bezpiecznym tygodniu także proszę mnie zle nie zrozumieć.

reklama
flower188 - dżemy, albo zrób takie w zalewie :)
Ja się zbieram na miasto bo jest wyprzedaż dywanów do -80 % i może coś upatrzę :)
Stanęłam na wagę właśnie a tam?! 69,3 kg !!!! Chryste ! skąd mi się wzięło prawie 6kg na + ? No powiem Wam, że się załamałam...jak tak dalej pójdzie to szanse, że będę wyglądać jak wieloryb na mieliźnie są coraz większe :(

Do góry