reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

U nas kąpią w drugiej dobie dopiero. Po porodzie czyszczą drogi oddechowe i wycierają z grubsza.

U nas też podobno wody płodowe mają dobry wpływ na skórę dziecka pamiętam że Pati miała pełno seledynowej mazi w uszach i we włosach kiedyś zabierali na 2h po porodzie a teraz rodząca ma swój pokój do rodzenia z łóżkiem toaleta i z tego co pamiętam siostrze nie zabierali uli nawet na chwilę wszystkie badania pomiary są robione na miejscu. Jest kontakt z dzieckiem :-D,

Ostatnia edycja:
reklama
ewa86 sorki, ze pytam jeszcze raz, ale chyba moj post zaginal hehe Chcialam sie zapytac gdzie rodzilas, bo jestes z Krakowa no i ja tez bede rodzic w Krakowie. Narazie moj wybor padl na Ujastek, bo prowadzaca mam z tamtad i lezac na patologii bylo tam wszystko dobrze, ale warto znac rozne opinie.

cześć, witam znad talerza z ruskimi:)
co do porodu to ja też jestem zdania, że nie należy się za bardzo nastawiać. Chciałam rodzić naturalnie i bez znieczulenia, a jak przyszło do porodu to urodziłam sn, ale prawda jest taka że akurat dla Ignaca lepsze byłoby cc. Poza tym i tak dostałam znieczulenie i całe szczęście, bo dzięki niemu poród poszedł szybciej, a jeszcze chwila i urodziłabym trupka. No a co do tych dwóch godzin to ewa ma rację, że czasem lepiej jak najpierw sprawdzą dziecko. Jedna z córek mojego kuzyna, po dwóch godzinach od porodu była już w innym szpitalu, bo urodziła się chora, a niestety, albo i na szczęcście usg wszystkiego nie pokaże.
I jeszcze do wózków i ich cen, może rzeczywiście nie warto kupować takich drogich, albo wziąć sobie gondolę w innym kolorze niż spacerówka. Przypomniało mi się, że na sierpniówkach dziewczynom znudziły się ich wózki (zwłaszcza kolory) i później kombinowały żeby je szybko zmienić. W sumie nie dziwne, bo patrzy się na to każdego dnia przez kilka godzin. Ja akurat Ignacego dużo nosiłam w chustach i pamiętam że też je kupowałam i sprzedawałam jak dzika, a jeszcze wymieniałam się z koleżankami :)
carri, ja siedzę w domu i rysuję sobie, a w zasadzie innym, głównie agencjom reklamowym i jakimś wydawnictwom :) no i jeszcze szyję takie rzeczy https://www.facebook.com/zoo52

Nie doczytam Was znowu:szok::-D
Od rana siedziałam u moich rodziców i pilnowałam robotników, zmarzłam jak ch.... Później pojechałam do centrum dziecięcego z córką po ciuszki dla niej i przy okazji pooglądałam wózki, i się zakochałam
Wózki dziecięce BEBETTO - Producent wózków dziecięcych
Spacerówka i gondola mają powiększane budki jak wieje odpina się zamek i zasłania całkiem dziecko:-D Gondola duża, spacerówka też super (wysokie oparcie rozkładane do pozycji leżącej, śpiworek) Oglądałam wersję na pompowanych kołach i bez siatki w budce. Cena też 1144zł gondola ze spacerówką:-D

Monisia, w weekend mnie nie było, więc nie doczytałam pytania :)
Rodziłam dwa razy na Ujastku - i ze względu na opinie, i dlatego, że mam najbliżej.
I jestem zadowolona. Nie miałam tam ani swojego lekarza, ani położnej, ani raz nie byłam na porodówce u nich z jakiegokolwiek powodu. Przyszłam z ulicy i bardzo dobrze się mną zajęli.

Do rodzenia dostajesz swój pokój z łazienką, piłkami i wszystkimi bajerami, masz swoją położną. Mężowie itp. mile widziani. Prosto z tej sali jest wejście na salę do rodzenia - z fotelem i całym sprzętem do badania dziecka, do ewentualnego nacinania, szycia itp. Więc przechodzisz sobie na partych kilka kroków.
Po porodzie leżysz w salach dwuosobowych z łazienkami. Dziecko masz przy sobie, ale bez problemu możesz oddać do pielęgniarek jak nie dajesz rady.
Jedzenie różne - obiady z deserem dobre, ale śniadania i kolacje słabe ;)

Generalnie - polecam :)

Ja nie miałam znieczulenia, bóle od 2 w nocy, urodziłam o 17:45. Nosiło mnie cały poród, jak leżałam to bolało jak nie wiem, a jak chodziłam to wcale nie czułam bólu. Jak mnie na oksytocynie położyli na 30 min to myślałam, że padnę. W sumie nie z bólu a z chęci chodzenia, ruszania się. Tylko że po urodzeniu jak mi dali młoda to wszytko odeszło, liczyła się tylko ona:-D:-D

ewa86 dzieki za info :tak: Jesli chodzi o jedzenie na Ujastku to ja juz sie sama przekonalam jakie jest, bo bylam tam caly tydzien no ale to nie jest najwazniejsze hehe Ja tez mam najbilzej na Ujastek i z zwiazku z opiniami na internecie wybieralam gin wlasnie z tamtad i mysle ze bedzie to dobry wybor. ;-)

Masakra jakas chcialam sobie dzis zrobic rybe na obiad i poleglam... Jak otworzylam tylko opakowanie to mnie taki wstret ogarnal, ze ja zamrozilam i zrobilam sobie tylko kanapke, zeby cokolwiek zjesc... A juz myslalam, ze taki wstret przed jedzeniem mi juz minal.

Ogarnelam dzis tez swoja szafe i nawet mam w czym chodzic narazie ale nie wiem jak dlugo i juz strasznie zimno sie robi a ja zadnej kurtki ani plaszcza nie moge dopiac :-(

reklama
koreczek, a ja dzisiaj przechodziłam obok kurczaka z rożna i jak mi zapachniało to do teraz mam ochotę, ale jakoś boję się z takiej budy kupić.

Do góry