reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Ewula, ja to sceptyczna chyba jestem, bo mnie podrażnienie pupy części dzieci do niestosowania chusteczek nie przekonuje ;) Każdego co innego uczula - jednego mleko, innego grzyby, jeszcze inny zareaguje nawet na zmianę wody czy nowy proszek do prania.
Może tak mówię dlatego, że moje dzieci kompletnie niewrażliwe na takie rzeczy, więc nie muszę niczego specyficznego szukać.

Chociaż w sumie... Nuśka ma dość suchą skórę. Ostatnio wypróbowałam dla niej płyn do kąpieli i krem z rossmanna Mixa Baby - jakaś nowość. I jest super! Skóra wygładzona, nie jest szorstka.
Poza tym używamy też babydream albo nivea. Hippa kiedyś Franek miał do kąpieli, ale też mu wysuszyło skórę masakrycznie. Do J&J też jakieś uwagi miałam, ale już nie pamiętam, o co chodziło :)

Aha - co do tetry jeszcze - otulacze w wielorazówkach teraz zupełnie inne, oddychające, to fakt. I do samych wielorazówek nic nie mam :) Ale o ile wkład w środku jest chłonny, a nie tetrowy.
Tetra to się na ulewanie przydaje ;)

Tak poza tym to fajnie, że można z Wami spokojnie pogadać o takich rzeczach, bo byłam na wątku, gdzie każda rozmowa o produktach eko (pieluchy, jedzenie, kosmetyki itp.) kończyła się wielką kłótnią, bo jak ktoś śmiać stwierdzić, że nie jest ich zwolennikiem albo fanatycznym wyznawcą, to był linczowany ;)

reklama
Witam wieczornie!

nikusia gratuluje udanej wizytymmasz zdjecie?
Ja juz w lozeczku i szykuje sie do spania jutro musze wybyc z rana z domu bo musze sprawdzic progesteron i pojechac do zusu zlozyc wniosek o pogrzebowe po cioci i od kilku dni mam taka ochote na tajskie jedzonko ze dostaje slinotoku na sama mysl wiec po drodze wpadne do galerii i kupie se porcyjke na wynos.
Spokojnej nocy kochane, do jutra:-)

W południe próbowałam Aneczek odpisać ale w momencie wysyłania odpowiedzi padł mi internet :( ...............Aneczek musiałam sprawdzić ten czynnik Coombsa w związku z możliwością wystąpienia konfliktu serologicznego (ja mam Rh- a mój Maciek Rh+). Nie za bardzo się na tym znam (muszę jeszcze doczytać). Tylko martwię się tym że mimo tego że mam dobry wynik to w każdej chwili mogę potrzebować odpowiedniej szczepionki - boję się żeby nie było za późno. Moja mam poroniła przy drugiej ciąży właśnie przez konflikt serologiczny. ...............Kotti - trzymam za Wasza trójeczkę mocno kciuki. Jesteście bardzo dzielnymi ludźmi. Mam nadzieję, podobnie jak dziewczyny, że będziesz nas często odwiedzać. Przytulam Was mocno. ...............dobrej nocy.

Co do coombsa - moja gin. każe mi go w każdej ciąży robić, mimo że mam grupę rh+. Tłumaczyła mi kiedyś dlaczego, ale jakoś mi wyleciało z głowy :/ No nic, ufam jej, więc to robię :)

Dziewczyny ile wy piszecie! Drugi dzień z rzędu nie daję rady nadgonić zaległości :szok:
Co pamiętam, to piszę:
pinki1980 - możesz mi podesłać swoje wózkowe notatki?
Przy okazji ciąg dalszy wózkoszału - 3 sklep zaliczyłam (został mi tak naprawdę jeszcze tylko jeden) - z ważnych dla mnie rzeczy: Jedo Fyn nie mieści się do małego bagażnika, więc odpada. Do kolejnej rundy przechodzą: BabyDesign Lupo Comfort (mnie się podoba, ale sprzedawcy za dużo o nim nie mówią, podobno nie ma reklamacji, ale też nie cieszy się specjalnym zainteresowaniem), Tako City Move (chyba nowy lider), no i moje nieszczęsne Bebetto Luca (bardzo ładny wózek, dobre opinie, jedyny mankament to mała godnolka).
Farfalla!!!!! Przywołuję cię do porządku! Masz zwolnienie nie z powodu widzimisię szefowej tylko po szpitalu, odpoczywaj, dbaj o siebie, a szefową wyślij na księżyc!

Ostatnia edycja:
Małpawzoo - hm... powiem Ci szczerze że nie wiem czy dostałam po porodzie immunoglobuliny i nie wiem też jaka grupę krwi ma Wojtuś .... a już wiem - A Rh - sprawdziłam w jego książeczce, nie wiem czemu mi to umknęło. Tylko moja gin nie pytała mnie o grupę krwi pierwszego dziecka. Eh ... mam nadzieję że wszystko będzie w porządku. ...... a jeśli chodzi o notatki dotyczące wózków to przekaże tylko muszę je przepisać na komputerze bo pisałam je ręcznie. Tylko nie wiem czy w czymś one pomogą. Wybieram te wózki, które sobie analizuję, pod siebie. Od razu odpadły te droższe, te na piankowych kołach, te które nie maja obrotowych kół przednich itp, itd. Jak zrobię te notatki w kompie do Ci podeślę. Pozdrawiam.

Cześć dziewczyny nie doczytałam wszystkich postów i mam ostatnio straszną sklerozę grrr normalnie zapominam co w danej chwili miałam zrobić wiec wybaczcie ale z waszymi nickami teraz mam problem wiec na razie będę pisać ogólnie.
Niektóre pisały ze podoba się wam Tako laret odradzam mam i użytkuje wersja z gondolą jest super ale schody zaczynają się przy spacerówce jak dziecko siedzi ustawione tyłem do nas to jak maluch śpi wózek leci na nas łapałam już z dzieckiem totalna porażka niby naprawiali ale nie wiem co tylko przycisk od spacerówki wiecie w rączce nie zamykał się naprawili i znowu się popsuł nie otwieram już czekam jeszcze trochę nowy wózek muszę kupić dla dwójki.Koło po włożeniu zakupów obciera kosz to niestety w wersji z gondolą czy bez tez to samo. kolejna wada pasy moje dziecko zapięte potrafi wyjść z nich są za nisko po przestawieniu na wyższy poziom (należało rozebrać całą górę budki łącznie z siedziskiem masakra )Torba do wózka uważajcie na plastikowe części ja miałam i spadała zamówiłam metalowe i w końcu nie spada i się trzyma musiała sama przyszyć bo już po gwarancji było. Koleżanka miała captive może nie była taka ładna jak laret ale nie miała z nią takich problemów a jeśli chodzi o małe bagażniki to wersja spacerowa to masakra w dużym samochodzie cały bagażnik zajmuje bo składa się w dwóch częściach wiec bardzo często dół do bagażnika a góra na siedzenie to tyle o wózku z mojego doświadczenia zostawiam po domu gondole dla malucha a na zimę jakoś jeszcze musi dla starszego wytrzymać.I będę szukać nowego wózka dla dzieci rok po roku bo inaczej nie dam rady dwa lata to nie duża różnica a mój łobuz ciężki do noszenia

Dzien doberek kochane:-)
no nie mam szans, zeby doczytac....tyle produkujecie:cool2:
kotti piekna decyzja, godna podziwu, na pewno bedziemy kibicowac:tak:

ja czuje sie nie za fajnie, zwlaszcza dzisiaj , czesto mnie mdli jak na wielkim kacu:baffled: na nic nie mam sily i jeszcze w pracy bylam, wiec juz sil na pisanie zabraklo- a podobno drugi trymest mial byc lepszy hm...

wyjezdzamy sobie dzisiaj na weekend za miasto, takze moze z komorki cos poczytam i nadgonie, ale pisac juz nie dam rady.
gratuluje wizyt:tak: , pozdrawiam wszystkie i zycze milej slonecznej w miare soboty i niedzieli:-)

buziaki xxx

Dzien dobry!

ozila zaczyna sie weekend i zapanuje wzgledna cisza na forum chyba ze dziewczyny przez pogode nie beda wychodzic z domu i wtedy beda srobac .
mi tez ostatnimi czasy wrocily mdlosci a juz tak dawno sie skonczyly u mnie...hm dziwne poza tym przespalam dzisiaj cala noc bez wstawania na siusiu :-) postep. Dobra lece bo musze dziecko wyszykowac do szkoly pa

reklama
czesc

Od rana mnie muli i szarpie, juz myslałam ze rzyg bedzie :-( masakracja :-( u mnie to sie skonczy w lutym chyba bo sie na wczesniej nie zanosi
:crazy::crazy:u nas jest teraz całe 5 stopni :-(
Monika2412
ja chciałam tako laret i już nie chce dzięki przyjrzę się tej captive :-)

Ozila ja sie cały czas czuje jak na kacu :-( udanego weekendu :-)

ja mam w każdej ciąży odczyn coombsa badany mimo ze mam ARH+ ale to nie jest badanie tylko pod katem konfliktu.......

ide na herbatke i bułeczke i musze doczytac :-)

Do góry