reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Melduje sie i ja po wizycie

Ciaza potwierdzona ale serduszka jeszcze nie slychac gin powiedzial ze poprostu jest za wczesniej. Kolejna wizyta w piatek 26.

Gratuluje udanych wizyt dziewczynki

reklama
maqa, ja chodziłam na zajęcia ze szkoły rodzenia 1 x w tyg w 6 i 7 m-cu, ale były kobitki naprawdę mocno brzuchate i takie mniej brzuchate, więc chyba jak kto miał czas... Wg mnie warto już coś mieć z przodu, żeby prawidłowo wykonywać te wszystkie ćwiczenia, bez udawania, że masz brzuch :)

Dzięki za odpowiedzi, pytam bo tak oglądam te kursy i się przeraziłam,
w jednej szkole już są zapisy na luty-marzec 2014 i tylko wolnych kilka miejsc :baffled: załamka, to jakiś znowu wyścig szczurów będzie?
Tak się domyśliłam że od 21-24 tyg ciąży ale widzę że chętni są z ogromnym wyprzedzeniem.

Dziewczyny gratuluje udanych wizyt!!!!!
Mewa to masz podwójne szczęście!!!! Aż mi się gęba cieszy bo jak wcześniej czytałaś to zastanawiałam sie komu u nas się przydarzy mieć bliźniaki :D:D:D

Mewa - GRATULACJE :-) NO SZOK...a dopiero co wspominałyśmy o tym czy ktoś będzie miał bliźniaki :tak:
Smerfetko - No ja byłam w tym samym czasie co Ty i już biło serducho ale to rzeczywiście nie reguła, wszystko zeależy od dnia zapłodnienia więc &&&&& za kolejną wizytę :tak:
Co do szkoły rodzenia to ja ur pierwsze dziecko 8 lat temu bez szkoły rodzenia a wtedy był taki mega bum i ogromna moda na to. Mąż mi powiedział, nasze mamy i babcie rodziły bez szkoły Ty też dasz radę... cóż:-) miał rację...A pytaliśmy znajomych którzy chodzili i już urodzili to mówili,że gdyby nie to, ze za darmo to by nie poszli bo w czasie akcji porodowej to o wszystkim zapominali...a najczęściej nic nie wychodziło tak jak się szkolili...także nie wiem ale jak płatne to ja bym nie poszła:dry:
Lady - ależ Ci zazdroszczę...może ja dopytam na następnej wizycie o ten acard:confused:

dzięki Dziewczyny! najlepsze jest to, że tak jak codziennie Was czytam od rana, tak dzisiaj właśnie akcja była rano i od rana nie czytałam nic, dlatego jak teraz siadłam i patrzyłam, co Wy piszecie o bliźniakach, to szok :-D

kurczę. z tą szkołą rodzenia, to u mnie teraz mieszane uczucia. zapisałam się poprzednio, bo to bezpłatnie, więc nic nie tracę, a fajnie pobyć z ciężarnymi mamami i przy okazji posłuchać fachowych wykładów. pielęgnacji malucha się nie bałam, miałam wprawę, bardziej zależało mi na samym porodzie, na ćwiczeniach w oddychaniu, masowaniu przez partnera, itd. no a wyszło jak wyszło..... cesarka. subiektywnie stwierdziłam, że nic mi się nie przydało, bo nie było okazji. ale znajomości mamuśkowe przetrwały :tak:

Mewa gratulacje !!! &&&&&&&&&&&&&&&&& by ciąza bliźniacza sie utrzymała.
Niestety Twój gin ma rację, spora część tych ciąż konczy się obumarciem jednego maleństwa. Ja niestety tak mialam i pomimo, że mnie ginka uprzedzała to i tak strasznie to przezyłam.
Wierze jednak, że u Ciebie będzie dobrze, musi być!!! My przez kilka nocy spac nie moglismy z podniecenia i ogromu szczęścia jakie nas spotkalo. Moja bratowa tak to ujela "Nic w przyrodzie nie ginie". Nawiązala do naszej pierwszej straty.
Bardzo się ciesze Twoim/Waszym szczęściem :-D:-D:-D.

Maqa dobry czas na Szkole Rodzenia to po 26 tc. tak jak dziewczyny piszą dobrze jest miec cos z przodu by wiedziec o co chodzi z ćwiczeniami.

Witajcie dziewczyny gratuluje udanych wizyt ;)ja czekam cierpliwie na swoją:)Co do picia to ja pije mega dużo w ciągu dnia mam dzbanek z filtrem i nie kupuje wody wogule pije jej masę wczoraj nagotowałam 10l garnek kompotu czasami wypije herbatkę melisę z gruszką wiec 2 litry to spokojnie wypijam jak nic.Dzis byłam u fryzjera obcięłam się i farbowałam włosy oraz zrobiłam sobie brwi później leciałam z mężem kupić nową pralkę muszę wybrać bo 3 modele się nam podobały:)

reklama
Kruszka dziękuję za te słowa. Mój mąż powiedział, że niech to będą jeszcze dwie dziewczynki, to on już będzie błogosławiony między (czterema) niewiastami :-D widzę, że też to przeżywa :-D

maqa, wow. tak teraz wróciłam do Twojego postu i jestem w szoku, że mało miejsc do szkoły. u nas nie było żadnego problemu, jedna dziewczyna wtedy nawet tydzień przed się zapisała :szok:

Do góry