reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

hi

a wiecie ze mnie te pieluchy wielorazowe nie przekonują, a juz na pewno nie na poczatku gdzie zuzycie pieluch jest olbrzymie, k każdej pieluszce jest sroch i babrać sie w tym o nie nie juz wole pampersik i siup kupa do kosza :) a poza tym pranie tego tez kosztuje i suszenie........

małpawzoo ja tez sie czaje na tako laret, podoba mi sie :-)

Zaraz budzę Kurczaka i do przedszkolka jedzimy

reklama
Oj, ja dziś mam dentystę :/ Brr...

Co do wielorazówek, to koszt to jest na pewno. Ja mam jeszcze jedno "ale" - one są grubsze od pampersów, więc nogi są szerzej rozłożone. A teraz już się od szerokiego pieluchowania odchodzi i stawia na rozwój stawów w swobodnym ruchu.

A na tetrę bym się w życiu nie zdecydowała. To musi być niezła trauma dla dziecka taka mokra szmata na pupie. I co z tego, że są otulacze i nie wycieka na zewnątrz, skoro większość dzieci dłuuugo nie sika kilka razy dziennie, tylko posikuje sobie co chwilę ciut. I non stop ta pielucha lekko mokra. Masakra :/

Krew z dziaseł mi sie leje strumieniami :-( no tak z czego innego sie nie leje to gdzieś musi :cool:

Zrobiłam sobie bilans, od pierwszej wizyty, kiedy miałam załozona karte ciazy przytyłam 1,200 kg :-) chyba z synkiem szybciej mi szło :)

Idę budzic Kurczatko ....

U mnie też odpadają wielorazowe, nie mam miejsca na suszenie plus pies, który uwielbia porywać z suszarki różne szmatki :-), jestem za wygodna :(

DZIEŃ DOBRY:-)
Ja dziś z domku ale zaraz idę się szykować bo na 11 stą do gina jedziemy.
Ja chyba nie przekonam się do pieluch wielorazowych :no:
Uważam, że wystarczy powiedzieć osobom chcącym nas odwiedzić, żeby zamiast kolejnych ciuchów, pluszaków i grzechotek przyniosły paczkę pampersów. 8 lat temu u nas się sprawdziło i w sumie kupiliśmy tylko newborny bo na kolejnych kilka miesięcy zapasów zrobili nam przyjaciele i rodzina.
Czyli podpisuję się pod tym co napisały EWA I KORECZEK :tak:
Marcia- mam nadzieję, że będzie dziś u Ciebie suchutko :tak: i czyściutko.
JASPIS - :szok: MATKO JEDYNA uważaj kochana i może dziś nie rób żadnych prac wymagających akrobacji :tak:
MIŁEGO DNIA DZIEWCZYNY I TRZYMAJCIE KCIUKI ZA MNIE :-)

Ewa ja tak juz liczylam najmniejszym kosztem, wiec dlatego tetrowe. Ale bede musiala zamienic te 5 pieluch na cos bardziej miekkiego. Nawet jesli bede uzywac pampersow, to kilka pieluch i tak sie przyda.

Ja miałam mieć wózek od kuzynki, ale że prawdopodobnie znowu jest w ciazy to sobie kupię nowy. Ona ma jeszcze problem z tym wózkiem, kiedys poszłam z nią i jej mała na spacer i pcham ten wózek, mówie wam kobity totalna męczarnia. zamiast jechac prosto, to skręcał w prawo i co chwile usiałam go prostowac. to za duzy wysiłek, a jeszcze dziecko w wózku, ciezki cholernie :szok:

Hej :)

Upuściłam dzisiaj krwi, mocz zaniosłam na badanie i jutro gnam na 9 na wizytę :)

Odnośnie pieluszek wielorazowych - to nie dla mnie. Stawiam jednak na pampersy. Tak, jak dziewczyny pisały - zawsze znajomi/rodzina rzucą kilka paczek na początek. Później promocje lub nieco tańsze zamienniki i pójdzie. Tym bardziej, że więcej dzieciaczków nie planuję.

Jaspis, uważaj Kobieto na siebie! Środek ciężkości się zmienia i zaczynają się problemy. O chodzeniu jak kaczuszka nie wspominając ;)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! Jestem pewna, że wszystko będzie dobrze! :)

reklama
Witajcie, ja wczoraj robiłam badanie krwi pod kątem konfliktu serologicznego (czynnik Coombsa) i na szczęście na razie wynik jest dobry. I chciałam Wam podziękować za wasze komentarze dotyczące tych pieluch wielorazowych. Dobrze usłyszeć od Was za i przeciw używaniu takich pieluch. I tak sobie podsumowuję to wychodzi że tych przeciw jest więcej :) Jeszcze się ewentualnie zastanowimy nad zakupem kilku dosłownie sztuk ale może faktycznie nie ma sensu, tym bardziej zabawa z kupkami w takich pieluszkach to niezłe wyzwanie :) Hm... Ja wczoraj też ten ponury dzień spędziłam trochę na sprzątaniu, układaniu lego chima z Wojtusiem i na przeglądaniu wózków na necie. Zrobiłam sobie nawet krótkie charakterystyki niektórych wózków. I będę sobie tam zapisywać Wasze cenne uwagi. I też mam niezłego stresa jak tylko pomyślę o zakupie wózka. Tym bardziej że u nas nie ma jakiś duuużych sklepów z wózkami i wybór w nich jest niewielki więc tym bardziej trudno mi będzie kupić wózek bez zobaczenia go na żywo. Pewnie czeka nas więc wyprawa do większego miasta na rekonesans. ok, życzę miłego dnia i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.

Do góry