reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Ewula, najgorsze chyba, że na początek trzeba dużo kasy na raz wyłożyć. Bo jak się od małego planuje wielorazówki zakładać, to pewnie kilkanaście na dzień idzie i pranie codziennie. A one też chyba długo schną?
No a wydatków na początku cała masa :/
Ja w każdym razie - chylę czoła :)

reklama
a ja uszyję sobie kilka jako że maszynę mam dobrze opanowaną. Z racji powiększającego się brzucha postanowiłam chwilowo zawiesić moją działalność szyciową (nie licząc dużych zleceń z agencji) ale swojemu dziecku nie pożałuję pracy. W sobotę ruszam po materiały :) Jak zrobię to się pochwalę :)

Dziewczyny, dopiero teraz wrócilam, przeczytałam pobieżnie co pisałyście, ale niestety nie dam rady poodpisywać:-(
Dla mnie ważna jest amortyzacja, czy jak to określono w sklepie, żeby wózek był miękki, takiego kryterium nie spełniają na pewno x-landery, mutsy, maxi cosi, teutonia i jeszcze parę, których nazw nie pamiętam. Z pozostałych: Bebetto Luca ma naprawdę małą gondolkę:sad:, co widać nawet na oko, chociaż dalej uważam, że jest mięciutki, dobry do prowadzenia i ładny po prostu; z górnej półki Hartan i Teutonia - nie wiem, za co życzą sobie takiej kasy, mnie te wózki nie powalają, nie mają też żadnych bajerów, które mogłyby tyle kosztować. Polecano mi: Jedo Fyn Memo (wszystko ok, tylko za duży po złożeniu, mam mały bagażnik, a wózek musi się dobrze składać i wygodnie przewozić), Tako City Move i Tako Laret (będę się im wciąż przyglądać), BabyDesign Lupo (też na placu boju). Nie polecano Mutsy (spacerówki mają małe budki, więc nie osłaniają od wiatru, no i nie są miękkie), negatywne opinie o X-landerach X-move, reklamowane są z powodu uszkodzeń stelaża, podobno bardziej opłaca się kupić starszy model. Z ciekawostek widziałam też Mima Cobi (wygląd kosmiczny, ale dla dziecka wydawał się niewygodny, no i ta cena!!!) oraz wózek Origami, ktory składa się sam po naciśnięciu jednego przycisku (ale jak powiedział sprzedawca, można go złożyć również z dzieckiem w środku:szok:). Jutro podjadę jeszcze do jednego sklepu, tak z ciekawości, a potem zamierzam olać temat do grudnia przynajmniej, bo i tak teraz wózka nie kupimy:sorry:
Z tego co widzę, Kotti i Farfalla się nie odzywały.... martwię się o nie :-(

Ostatnia edycja:
Malpawzoo, a czemu Ci tak strasznie na amortyzacji zależy?
Same pompowane koła już nieźle amortyzują. Ja mam porównanie do x-landera xa i obecnego podwójnego babyjogger city select - ten drugi nie ma pompowanych kół i jest mega twardy, bez porównania w ogóle.

Ale - do czego zmierzam - Nuśka zasypiała w wózku "za młodu" TYLKO jak były wielkie wyboje. Kołysanie w ogóle nie wchodziło w grę (w aucie się darła), musiała podskakiwać ;) Tu amortyzacja = wrzeszczące dziecko ;)

Dzien dobry! A raczej srednio dobry bo od mniej wiecej od 16 h bez przerwy pada:no: nosa sie nie chce wysciubic a tu dziecko trzeba z lozka zciagnac i do szkoly na 8 wyprawic...biedne dziecko. Dzis kolejny dzien nic nie robienia z drugiej strony to i dobrze bo mam dzis zebranie rodzicow wiec mam wymowke. Dam kase na skladki dla sasiadki i zda mi relacje, nie bede przeciez w taka pogode ciagnac sie do szkolyi sluchac tegopierdzielenia naszej powalonej wychowawczyni mam lezec to bede lezec.
Milego dnia mam nadzieje ze chociaz u was jest jakas znosna pogoda.
p.s musze isc do bratowej zeby mi zęby poleczyla ale juz mi zapowiedziala ze znieczulenia mi nie da......boje sie i poczekam az mi plamienia przejda bo jeszcze ze strachu i stresu znowu sie zacznie..

AmpeCzesc dziewczyny! Ja spania nie mam od 6, brzuch boli jak nie wiem. Zwazylam sie i schudlam dwa kilo, nie wiem czy to dobrze, bo apetyt stracilam ostatnio i pic mi sie strasznie chce i jeszcze bardziej zbledlam. Ech...
U mnie juz znowu pada, tez mi sie nie chce wychodzic z domu.
Jesli chodzi o pieluvhy, to ja bede uzywac pampersow, chociaz i tak kupilam sobie kilka pieluch tetrowych. Patrzac na koszty: zwykla pielucha tetrowa u mnie kosztujeprzyblizeniu 4 zl. Takich pieluch musze miec, no nie wiem, z 50? Do tego proszek, bo proszek cos mi sie wydaje bede musiala miec typowy dla dzieci, 3 kg proszku kosztuje 30 zl. Na ile bede go miala w takim tempie? Dwa tygodnie? Do tego prad i woda, oj no wiadomo, ze teraz sa automaty energooszczedne, ale jednak ja to tez wliczam. A jesli bede chciala kupic sobie lepsze pieluchy a co za tym idxie drozsze? Przejde do pampersow. Nie bede kupowac takich drogich pampersow, tych prawdziwych, ktore bodajze kosztuja 90 zl za paczke, nie wiem, 60 sztuk. Tylko takie tansze, lecz nie najtansze, zeby byle czego nie kupowac. Wiec jesli dam 30 pare zlotych za 80 sztuk, to mysle ze sie to bardziej bedzie oplacac. I racja, po co malemu dziecku 3575467755 mln pluszakow, jesli moze miec 5 a reszta rodziny jesli bedzie chviala cos dla dziecka, to moze po prostu kupic pampersy.

Alesia, szyjąc samemu wydatek rzeczywiście jest sporo mniejszy, bo nie trzeba płacić za pracę :)

Ewa to na pewno, bo koszt jest spory. Ale ja wiedziałam, ze to inwestycja w drugie dziecko od razu, więc łatwiej przełknąć taki wydatek. No i jest tania opcja: tetra plus otulacze/gatki wełniane, ale jakoś sobie tego nie potrafię wyobrazić...

marcia, bez znieczulenia? :O Oj nie siadłabym na fotel, gdyby miałą robić borowanie! No ale w końcu dentysta to sadysta :D

Dzień dobry :)
Ale dziś szaro, buro..... pewnie będzie padać za chwilę.

Ja wczoraj miałam dzień z przebojami. Wstawiłam pranie i zalało mi łazienkę, pod pralką ciekła woda. Szok, tyle tego było!!! Ale sąsiadów chyba nie zalaliśmy bo nikt nie przyszedł. Potem jak odkurzałam to postawiłam krzesła w kuchni na stół i o jedno zahaczyłam i narobiłam sobie siniaków, a wieczorem przy myciu prawie z wany wypadłam, cudem udało mi się usiąść na cztery litery, ale się wystraszyłam....

Ciekawe co mnie dziś czeka.....
Miłego dzionka dziewczynki.

reklama
No i musze isc cna fotel bo wlasnie wywalilam plombe nitka dentystyczna z tego zeba ktorego musze zrobic..super
ewula ja czasami robilam bez znieczulenia jak male dziurki to nie oplacalo sie znieczulac ale teraz nie mam pewnosci ze te dziurka jest mala i moze bolec :-( ale teraz to juz musze isc

Do góry